Немає більш універсальною різновиди страв, ніж всілякі салатні закуски, особливо такі страви будуть корисні, коли часу на підготовку залишається небагато. Сьогодні ми приготуємо салат з куркою, і кукурудзою, і огірком – справжню знахідку для тих кулінарів, які цінують в стравах оригінальність і простоту. «Твій поварчук» зібрав добірку з трьох найбільш вдалих рецептів, так що ви з легкістю зможете вибрати щось для себе і своїх близьких.
Рецепт дієтичного салату з курячим філе, кукурудзою і огірком
Ті гурмани, які дотримуються принципів правильного харчування, знають, що найкращим при такому раціоні м’ясом є куряче філе. Серед же овочів любителі всіляких дієт особливо виділяють водянисті різновиди.
Саме тому представлений тут легкий салатик стане відмінним гостем в меню кожної людини, який серйозно підходить до питань свого харчування.
Складові
- Охолоджена грудка курки – 0,4 кг;
- Помідори – 2 шт .;
- Огірки свіжі – 2 шт .;
- Цибуля салатна – 1 шт .;
- Листя салату – 1 пучок;
- Стручкова квасоля – 200 г;
- Часник – 1-2 зубки;
- Кукурудза – 1 качан;
- Йогурт натуральний несолодкий – 100 мл;
- Сіль і перець – за смаком.
Як просто приготувати низькокалорійний салат з курячою грудинкою, кукурудзою і огірками своїми руками
- Щоб грудка зберегла соковитість і залишилася м’якою ми будемо її відварювати разом зі шкірою і кісткою, а тому просто промиваємо її під проточною водою і відправляємо варитися в невеликій кількості підсоленої води. Для смаку можна додати в водичку перець і лаврушку.
- Стручкову квасолю і кукурудзу потрібно відварити. Найкраще робити це окремо, оскільки квасолі для готовності вистачає зовсім трохи, а кукурудза вариться значно довше.
- Готуємо квасолю 4-5 хвилин і відкидаємо на друшляк, кукурудзу варимо 10-15 хвилин. Воду при цьому краще трохи підсолити. Зерна знімаємо з качана і даємо їм охолонути.
- У огірочків відрізаємо «попки» і шаткуємо їх напівколами.
- Томати добре промиваємо, ріжемо їх навпіл, а потім вирізаємо жорстку серцевину. Саму ж м’якоть нарізаємо шматочками.
- З салатного цибульки знімаємо шкірку і шаткуємо його півкільцями, на час прибираємо в сторону. Як це зробити швидко і без сліз розповість і покаже наш шеф повар.
- Робимо заправку: в невеликій чаші змішуємо йогурт, перець, а також пропускаємо через прес зубчик часнику, все перемішуємо.
- Листи салату обполіскувати і рвемо на довільні шматочки невеликого розміру.
збираємо салат
- Нарізаємо відварене і очищене від шкіри кісток м’ясо на кубики і закладаємо їх в глибоку миску.
- Сюди ж додаємо всі інші інгредієнти і вливаємо нашу йогуртную заправку, все перемішуємо і вирівнюємо по солі.
Що дивно, виходить такий салатик не тільки низькокалорійним, але і досить ситним.
Якщо у вас з яких-небудь причин не вийшло знайти свіжу або заморожену кукурудзу, то ви можете скористатися консервованим продуктом.
Швидкий салатик з копченою курячою грудкою, солоними огірками і яйцями
Все геніальне просто – це правило відмінно працює в багатьох сферах нашого життя і кулінарія не є винятком.
У цьому рецепті ми будемо використовувати продукти, які ви без зусиль знайдете в найближчому супермаркеті, а тому порадувати близьких або гостей смачним блюдом можна буде в найкоротші терміни.
Складові
- Куряче м’ясо копчене – 0,5 кг;
- Солоні огірочки – 2-3 шт .;
- Кукурудза консервована – 1 банка;
- Сухарики житні – 2 упаковки;
- Яйця курячі – 2 шт .;
- Сир твердий – 100 г;
- Помідори – 1 шт .;
- Часник – 2 зубки;
- Майонезний соус – 200 мл;
- Зелень – пучок.
Як легко готується салатна закуска з копченою курятиною і огірками по кроках
- У цьому салаті найдовше готуються яйця, а тому відправляємо їх варитися в першу чергу. За часом варіння відніме 12-14 хвилин після закипання води.
- З копченого м’яса кури знімаємо шкірку, якщо вона є, а також перевіряємо грудку на наявність кісток. При бажанні ви можете використовувати і інші частини копченої кури. Нарізаємо її кубиком.
- Солоні огірки виймаємо з банки і рубаємо досить дрібно. Якщо ви віддаєте перевагу шматочки побільше, то можете нарізати півколами.
- З банки кукурудзи зливаємо воду і висипаємо вміст в глибоку миску або каструльку – тут ми і будемо збирати нашу холодну закуску.
- Сир тремо на крупній тертці і пересипаємо стружку до кукурудзи.
- У помідорів вирізаємо серцевину, зробити це простіше за все можна якщо розрізати овоч навпіл, а потім нарізаємо їх дрібними кубиками.
- В окремій ємності робимо часниковий соус, для цього змішуємо майонез, подрібнену зелень і часник, пропущений через пресс.Для любителів домашньої кухні пропонуємо зробити майонез своїми руками.
- Переливаємо соус в ємність з майбутнім салатом.
- Відварені яйця охолоджуємо під струменем холодної води, чистимо від шкаралупи. Використовуючи яйцерезка або просто гострий ніж, шаткуємо білок з жовтком на великі шматочки.
- Завершальний штрих – додавання сухариків, їх ми всипаємо все відразу, перемішуємо салат і відразу подаємо до столу, поки грінки НЕ розмокнули.
Варіація смаків покупних сухариків дозволяє точно керувати гостроту і аромат страви. Так, поклавши в салат грінки зі смаком холодцю та хрону, ви отримаєте досить пекучу закуску. Смак «сметана та зелень» ж дозволить створити приємний салатик з м’яким післясмаком.
Ситна салатна закуска з м’ясом кури, кукурудзою і маринованими огірочками
Складові
- Картопля – 2-3 бульби + –
- Морква – 1-2 шт. + –
- Твердий сир – 200-300 г + –
- Печериці – 200 г + –
- Куряче філе – 0,5 кг + –
- Огірки мариновані (корнішони) – 7-8 шт. + –
- Кукурудза консервована – 1 банка + –
- Майонез – 100 мл + –
- Сметана – 100 мл + –
- Часник – 2 зубки + –
- Цибуля зелена – кілька пір’я + –
- Сіль і перець – за смаком + –
- Цибуля ріпчаста – 2 головки + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
Як зробити ситний салат для всієї родини з куркою, кукурудзою і огірками по-домашньому
- Відразу вимиваємо картопля і морква і відправляємо їх варитися прямо в мундирі. Готовність овочів перевіряємо, проколюючи їх виделкою або ножем.
- В окремій каструльці відварюємо курячі яєчка. Воду ми подсаливаем, оскільки це дозволить зберегти цілісність шкаралупи.
- Курку добре миємо й нарізаємо на невеликі кубики. У сковороду наливаємо рослинне масло і перекладаємо шматочки туди, коли сковорідка як слід нагріється. Обсмажуємо м’ясо до появи скоринки, присаливаем і даємо охолонути.
- Промиваємо печериці, а також очищаємо цибулю від лушпиння. Все шаткуємо досить дрібно і обсмажуємо на сковороді з соняшниковою олією до золотистого цибульки. Трохи присаливаем.
- У піалу переливаємо майонез і сметану, сюди ж видавлюємо зубчики часнику, всипаємо кільця зеленої цибулі і перець, добре вимішуємо.
- Готові овочі очищаємо від шкірки, і нарізаємо дрібними кубиками. Якщо вам подобається більш ніжна текстура страви, то можете скористатися великої теркою.
- У салатник перекладаємо подрібнені овочі, смажену курку, гриби, нарізані огірочки, кукурудзу і подрібнені курячі яйця. Вливаємо заправку.
- Добре все перемішуємо і вирівнюємо по солі, якщо це потрібно.
- Сир натираємо на крупній тертці, посипаємо їм рясно поверхню салату і подаємо готове частування до столу.
Такий салат з куркою, і кукурудзою, і огірком може стати справжньою окрасою не тільки буденного, але і святкового столу. Особливо ця страва буде актуально в тому випадку, якщо кількість страв не велике, а гостей дуже багато. Повірте, навіть одна порція подібного салату здатна задовольнити голод самого голодного їдця.