Практично кожен домашній кулінар перебуває в постійному пошуку оригінальних рецептів, які здивують його близьких.
До одним з них з легкістю можна віднести рецептуру такого незвичайного частування як салат з куркою і капустою білокачанної. Цю страву настільки незвично для нашого столу, що ви можете бути впевнені – приготувавши хоча б раз одну з варіацій даної закуски, ви точно поб’єте своїх гостей і близьких, і вони залишаться задоволені.
Швидкий рецепт простого салату з копченої куркою і капустою
Складові
- Копчена грудинка курки – 500 г + –
- Капуста білокачанна – 1/4 качана + –
- Сухарики – 1 упаковка + –
- Помідори – 1 шт. + –
- Майонез – 200 мл + –
- Твердий сир – 250 г + –
- Сіль і перець – за смаком + –
Як легко приготувати домашню салатну закуску з куркою і білокачанної капустою
- На самому початку займаємося капустою, оскільки підготовка цього овоча забирає найбільше часу. Добре промиваємо качан, знімаємо верхні листки і видаляємо качан.
- Беремо, приблизно, чверть листів (інше можете використовувати для готування інших блюд). Шаткуємо їх максимально дрібно. Бажано робити це найтоншої соломкою.
- Пересипаємо подрібнену капустку в глибоку миску, трохи присаливаем, перемішуємо і добре мнемо – так вона стане м’якою і дасть сік. Відставляємо на час в сторону.
- З грудки курки знімаємо шкіру, видаляємо всі кісточки. Нарізаємо чисте м’ясо невеликим кубиком і пересипаємо нарізку в ємність, де ми будемо збирати салатик.
- Томат омиваємо, розрізаємо навпіл. Виріжемо центральну частину – вона жорстка, а решту м’якоть шаткуємо часточками.
- Сирок натираємо на тертці великого розміру і додаємо до м’яса з помідорами.
- Переносимо капусту в ємність з іншими інгредієнтами (виділився сік нам не потрібен), акуратно перемішуємо.
- Вливаємо сюди ж майонезний соус, ще раз все добре вимішуємо і всипаємо сухарики.
Якщо блюдо буде стояти на столі досить тривалий час і не буде з’їдено протягом півгодини, то краще всипати сухарики порційно. Так ви вбережете їх від розмокання, а значить ваше блюдо вийде ідеальним.
Дуже ситний салатик з курячою грудкою і капустою
Як відомо поєднання капусти і м’яса саме по собі досить ситне, проте якщо ви любите страви, які здатні замінити собою навіть повноцінний обід, то рекомендуємо звернути увагу на цей салат.
Складові
- Білокачанна капуста – ¼ качана;
- Грудка куряча – 0,6 кг;
- Морква – 1 шт .;
- Картопля – 2 бульби;
- Консервована кукурудза – 1 банка;
- Майонезний соус – 300 мл;
- Сіль – пучку;
- Зелень свіжа – пучок.
Як покроково робиться салат з курятиною і капустою своїми руками
- Насамперед моєму картоплю і моркву добре під проточною водою. Важливо видалити з поверхні овочів весь бруд, оскільки варити їх ми будемо в шкірці. Розміщуємо в каструльку і відварюємо до готовності.
- Грудку теж обполіскувати і відправляємо варитися в іншій каструлі. Шкіру і кістки видаляти не потрібно.
- Тим часом очищаємо качан, відрізаємо, приблизно, чверть і нарізаємо тоненькою соломкою. Перекладаємо шатківницю в глибоку миску, присипаємо сіллю і мнемо руками, до розм’якшення.
- Виймаємо готові овочі і курку з води. Курячий бульйон можете використовувати для приготування інших страв, він вийде досить наваристим.
- Знімаємо з грудки шкіру, відокремлюємо м’ясо від кісток. М’якоть нарізаємо кубиком або тонкими смужками.
- З овочів знімаємо шкірку і натираємо їх на крупній тертці. При бажанні можна нашаткувати їх аналогічно м’ясу.
- У великій салатник переносимо овочеву нарізку і м’ясо. Сюди ж всипаємо консервовану кукурудзу, а також вливаємо майонез.
- Все перемішуємо, пробуємо на смак, якщо потрібно, то додаємо солі і улюблені спеції. Перед подачею посипаємо наш салатик дрібно посіченою зеленню, яку попередньо слід помити.
Можете додати до складу цього салату також солоні огірочки і салатний цибулю. Куряче м’ясо можна взяти вже готове копчене, або ж зовсім замінити його шинкою з курятини.
Оригінальний смачний «Цезар» з Куряча філе і капустою
Для цієї салатної закуски найкраще використовувати молоду капусту. Це надзвичайно важливо, оскільки жорсткість старого овоча здатна зіпсувати всю страву.
Складові
- Філе курки – 500 г;
- Багет – 1 шт .;
- Капуста білокачанна молода – ½ качана;
- Соус «Цезар» – 300 мл;
- Сир твердих сортів – 250 г;
- Помідори черрі – 4 шт .;
- Яйця курячі – 2 шт .;
- Рослинна олія – для смаження;
- Часник – 3-4 зубки;
- Прованські трави – жменя;
- Майонез – 100 мл.
Як самостійно зробити салат зі смаженою курячою грудкою і капустою по кроках
- З курячих філеек знімаємо шкіру, якщо є і видаляємо фрагменти кісток. Гарненько обполіскувати, а потім підсушують серветками. Нарізаємо на невеликі шматочки, паралельно вирізаючи хрящики.
- Перекладаємо м’ясо в миску, сюди ж вливаємо майонез, прованські трави і трохи присаливаем. Добре перемішуємо і відправляємо маринуватися на півгодини-годину.
- Капусту добре моєму, знімаємо кілька верхніх листів і розрізаємо навпіл. Одну половинку прибираємо, а у другій видаляємо качан. Нарізаємо тонкою соломкою.
- Перекладаємо соломку в глибоку миску, присаливаем і мнемо руками.
- Яйця курячі потрібно зварити до готовності. Для цього варимо їх 10-12 хвилин після закипання води.
- У сковорідку вливаємо трохи рослинного масла, обсмажуємо в ньому зубчики часнику. Після того, як вони стали прозорими, виймаємо їх і всипаємо сюди хлібні кубики, які потрібно зробити з багета. Смажимо, постійно помішуючи, до золотистого.
- Виймаємо грінки, очищаємо сковороду і вливаємо зовсім трохи рослинного масла. Нагріваємо його, після чого викладаємо мариновану курку і смажимо її до готовності.
- У глибоку миску закладаємо м’ясо, капусту, сухарики. Вливаємо сюди соус «Цезар» і перемішуємо. Натираємо зверху сир, потім викладаємо по краях розрізані навпіл курячі яйця і томати черрі.
Щоб такий салат з куркою і капустою білокачанної володів відмінними смаковими якостями, вживати його в їжу слід відразу ж. Якщо ж ви побоюєтеся розмокання сухарів, то подавайте їх окремо – кожен гість зможе самостійно додати їх в свою тарілку.