Салат з куркою і капустою білокачанної

salat-s-kuricej-i-kapustoj-belokochannoj
Практично кожен домашній кулінар перебуває в постійному пошуку оригінальних рецептів, які здивують його близьких.

До одним з них з легкістю можна віднести рецептуру такого незвичайного частування як салат з куркою і капустою білокачанної. Цю страву настільки незвично для нашого столу, що ви можете бути впевнені – приготувавши хоча б раз одну з варіацій даної закуски, ви точно поб’єте своїх гостей і близьких, і вони залишаться задоволені.

Швидкий рецепт простого салату з копченої куркою і капустою

Складові

  • Копчена грудинка курки – 500 г + –
  • Капуста білокачанна – 1/4 качана + –
  • Сухарики – 1 упаковка + –
  • Помідори – 1 шт. + –
  • Майонез – 200 мл + –
  • Твердий сир – 250 г + –
  • Сіль і перець – за смаком + –

Як легко приготувати домашню салатну закуску з куркою і білокачанної капустою

  1. На самому початку займаємося капустою, оскільки підготовка цього овоча забирає найбільше часу. Добре промиваємо качан, знімаємо верхні листки і видаляємо качан.
  2. Беремо, приблизно, чверть листів (інше можете використовувати для готування інших блюд). Шаткуємо їх максимально дрібно. Бажано робити це найтоншої соломкою.
  3. Пересипаємо подрібнену капустку в глибоку миску, трохи присаливаем, перемішуємо і добре мнемо – так вона стане м’якою і дасть сік. Відставляємо на час в сторону.
  4. З грудки курки знімаємо шкіру, видаляємо всі кісточки. Нарізаємо чисте м’ясо невеликим кубиком і пересипаємо нарізку в ємність, де ми будемо збирати салатик.
  5. Томат омиваємо, розрізаємо навпіл. Виріжемо центральну частину – вона жорстка, а решту м’якоть шаткуємо часточками.
  6. Сирок натираємо на тертці великого розміру і додаємо до м’яса з помідорами.
  7. Переносимо капусту в ємність з іншими інгредієнтами (виділився сік нам не потрібен), акуратно перемішуємо.
  8. Вливаємо сюди ж майонезний соус, ще раз все добре вимішуємо і всипаємо сухарики.

Якщо блюдо буде стояти на столі досить тривалий час і не буде з’їдено протягом півгодини, то краще всипати сухарики порційно. Так ви вбережете їх від розмокання, а значить ваше блюдо вийде ідеальним.

Дуже ситний салатик з курячою грудкою і капустою

Як відомо поєднання капусти і м’яса саме по собі досить ситне, проте якщо ви любите страви, які здатні замінити собою навіть повноцінний обід, то рекомендуємо звернути увагу на цей салат.

salat-s-kuricej-i-kapustoj-belokochannoj2

Складові

  • Білокачанна капуста – ¼ качана;
  • Грудка куряча – 0,6 кг;
  • Морква – 1 шт .;
  • Картопля – 2 бульби;
  • Консервована кукурудза – 1 банка;
  • Майонезний соус – 300 мл;
  • Сіль – пучку;
  • Зелень свіжа – пучок.

Як покроково робиться салат з курятиною і капустою своїми руками

  1. Насамперед моєму картоплю і моркву добре під проточною водою. Важливо видалити з поверхні овочів весь бруд, оскільки варити їх ми будемо в шкірці. Розміщуємо в каструльку і відварюємо до готовності.
  2. Грудку теж обполіскувати і відправляємо варитися в іншій каструлі. Шкіру і кістки видаляти не потрібно.
  3. Тим часом очищаємо качан, відрізаємо, приблизно, чверть і нарізаємо тоненькою соломкою. Перекладаємо шатківницю в глибоку миску, присипаємо сіллю і мнемо руками, до розм’якшення.
  4. Виймаємо готові овочі і курку з води. Курячий бульйон можете використовувати для приготування інших страв, він вийде досить наваристим.
  5. Знімаємо з грудки шкіру, відокремлюємо м’ясо від кісток. М’якоть нарізаємо кубиком або тонкими смужками.
  6. З овочів знімаємо шкірку і натираємо їх на крупній тертці. При бажанні можна нашаткувати їх аналогічно м’ясу.
  7. У великій салатник переносимо овочеву нарізку і м’ясо. Сюди ж всипаємо консервовану кукурудзу, а також вливаємо майонез.
  8. Все перемішуємо, пробуємо на смак, якщо потрібно, то додаємо солі і улюблені спеції. Перед подачею посипаємо наш салатик дрібно посіченою зеленню, яку попередньо слід помити.

Можете додати до складу цього салату також солоні огірочки і салатний цибулю. Куряче м’ясо можна взяти вже готове копчене, або ж зовсім замінити його шинкою з курятини.

Оригінальний смачний «Цезар» з Куряча філе і капустою

Для цієї салатної закуски найкраще використовувати молоду капусту. Це надзвичайно важливо, оскільки жорсткість старого овоча здатна зіпсувати всю страву.

salat-s-kuricej-i-kapustoj-belokochannoj3

Складові

  • Філе курки – 500 г;
  • Багет – 1 шт .;
  • Капуста білокачанна молода – ½ качана;
  • Соус «Цезар» – 300 мл;
  • Сир твердих сортів – 250 г;
  • Помідори черрі – 4 шт .;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Рослинна олія – ​​для смаження;
  • Часник – 3-4 зубки;
  • Прованські трави – жменя;
  • Майонез – 100 мл.

Як самостійно зробити салат зі смаженою курячою грудкою і капустою по кроках

  1. З курячих філеек знімаємо шкіру, якщо є і видаляємо фрагменти кісток. Гарненько обполіскувати, а потім підсушують серветками. Нарізаємо на невеликі шматочки, паралельно вирізаючи хрящики.
  2. Перекладаємо м’ясо в миску, сюди ж вливаємо майонез, прованські трави і трохи присаливаем. Добре перемішуємо і відправляємо маринуватися на півгодини-годину.
  3. Капусту добре моєму, знімаємо кілька верхніх листів і розрізаємо навпіл. Одну половинку прибираємо, а у другій видаляємо качан. Нарізаємо тонкою соломкою.
  4. Перекладаємо соломку в глибоку миску, присаливаем і мнемо руками.
  5. Яйця курячі потрібно зварити до готовності. Для цього варимо їх 10-12 хвилин після закипання води.
  6. У сковорідку вливаємо трохи рослинного масла, обсмажуємо в ньому зубчики часнику. Після того, як вони стали прозорими, виймаємо їх і всипаємо сюди хлібні кубики, які потрібно зробити з багета. Смажимо, постійно помішуючи, до золотистого.
  7. Виймаємо грінки, очищаємо сковороду і вливаємо зовсім трохи рослинного масла. Нагріваємо його, після чого викладаємо мариновану курку і смажимо її до готовності.
  8. У глибоку миску закладаємо м’ясо, капусту, сухарики. Вливаємо сюди соус «Цезар» і перемішуємо. Натираємо зверху сир, потім викладаємо по краях розрізані навпіл курячі яйця і томати черрі.

Щоб такий салат з куркою і капустою білокачанної володів відмінними смаковими якостями, вживати його в їжу слід відразу ж. Якщо ж ви побоюєтеся розмокання сухарів, то подавайте їх окремо – кожен гість зможе самостійно додати їх в свою тарілку.