Я б сказала, що цей салат – важка артилерія в вашому меню. Салат о-дуже м’ясної, а приправлений горіхами і чорносливом, зазвичай дуже запам’ятовується. Через деякий час хочеться спробувати його знову …
необхідно:
- Куряче м’ясо (запечене, смажене, варене) – 250 г
- Чорнослив 70-80 г
- Волоські горіхи (очищені) – 40-50 г
- Майонез – 3-5 ст.л. (Якщо берете курячу грудку, то майонезу побільше, щоб не було сухо)
приготування:
Чорнослив промити і залити окропом, залишити на 15-20 хвилин.
(У мене дуже великий чорнослив)
Курку можна порізати шматочками, але я віддаю перевагу розібрати на волокна.
Волоські горіхи подрібнити.
Дуже зручно зробити це качалкою.
Спочатку змішати курку і горіхи з майонезом, посолити.
Вимішувати до рівномірності.
Замочений чорнослив нарізати шматочками.
І обережно додати в салат.
Я перемішую китайської паличкою. А все це для того, щоб салат не придбав «брудний» колір від чорносливу.
Мені подобається, коли шматочки чорносливу контрастно виділяються на білому.
Подавати цей салат краще порційно.
Причому, порції потрібно робити невеликі, так як салат дуже ситний.
Смачного!
Не забудьте підписатися на наші новини.