Салат з курки, чорносливу і волоських горіхів

Салат з курки, чорносливу і волоських горіхів

Я б сказала, що цей салат – важка артилерія в вашому меню. Салат о-дуже м’ясної, а приправлений горіхами і чорносливом, зазвичай дуже запам’ятовується. Через деякий час хочеться спробувати його знову …

необхідно:

  • Куряче м’ясо (запечене, смажене, варене) – 250 г
  • Чорнослив 70-80 г
  • Волоські горіхи (очищені) – 40-50 г
  • Майонез – 3-5 ст.л. (Якщо берете курячу грудку, то майонезу побільше, щоб не було сухо)

приготування:

Чорнослив промити і залити окропом, залишити на 15-20 хвилин.

(У мене дуже великий чорнослив)

Салат з курки, чорносливу і волоських горіхів

Курку можна порізати шматочками, але я віддаю перевагу розібрати на волокна.

Салат з курки, чорносливу і волоських горіхів

Волоські горіхи подрібнити.

Дуже зручно зробити це качалкою.

Салат з курки, чорносливу і волоських горіхів

Спочатку змішати курку і горіхи з майонезом, посолити.

Вимішувати до рівномірності.

Салат з курки, чорносливу і волоських горіхів

Салат з курки, чорносливу і волоських горіхів

Замочений чорнослив нарізати шматочками.

І обережно додати в салат.

Я перемішую китайської паличкою. А все це для того, щоб салат не придбав «брудний» колір від чорносливу.

Мені подобається, коли шматочки чорносливу контрастно виділяються на білому.

Салат з курки, чорносливу і волоських горіхів

Подавати цей салат краще порційно.

Причому, порції потрібно робити невеликі, так як салат дуже ситний.

Салат з курки, чорносливу і волоських горіхів

Смачного!

Не забудьте підписатися на наші новини.

Салат з курки, чорносливу і волоських горіхів