М’якоть пташки – це кращий інгредієнт для безлічі апетитних і смачних страв, в тому числі – і для створення швидких закусок.
Салат з курячою грудкою цілком може зайняти гідне місце у вашій кулінарній книзі, оскільки робиться він нескладно і приготування забирає мінімум часу, зате результат виходить просто відмінним! Ми спеціально підібрали для вас варіанти, на створення яких піде трохи часу і грошей – продукти для закуски потрібні не такі вже дорогі.
Який салат можна приготувати з курячої грудки
Спокусливі рецепти з фото у віртуальній мережі так і пробуджують апетит – хочеться і особисто сфабрикувати щось подібне, але ось тільки як? А ще більш нагальне питання – де взяти стільки часу на підготовку?
В умовах постійного поспіху як не можна до речі припадуть рецепти салатів на швидку руку.
Взагалі, салат з філе грудинки – це блюдо просте, але відмінно підходить до обіду. А все тому, що в ньому звичайно є не тільки ніжне м’ясо пташки, а й овочі.
Вони-то і складають чудову компанію курячої грудинки. Причому використовувати можна як відварені, так і сирі. І навіть запечені або смажені!
Практично жоден варіант салату з курочкою не обходиться і без зелені. Вона дає страві не тільки вигідну подачу, але і насичує його вітамінами. Наприклад, для легкого варіанту закуски з відвареної грудкою кури відмінно підійдуть свіже листя салату. А до поджарістая курячому філе краще покласти зеленушку посочнее.
Рецептів таких частувань існує безліч – все залежить лише від ваших власних уподобань. Можна, наприклад, зібрати швидкий салатик з грудки кури, маринованих огірочків і вареної картоплі. А ось якщо хочеться чогось більш складного і красивого, то зверніть увагу на спрощену версію класичного «Цезаря».
Як його зробити швидко? Так просто адаптуйте рецепт під свою кухню!
Спершу обсмажте курятину на сковороді до готовності, потім додайте до неї хрусткі великі сухарики-грінки, трохи білого кунжуту і листя салату, а також скибочки свіжих томатів. Заправити такий салатик можна сметаною, а якщо ви дотримуєтеся дієти, то пташку краще відварити, а не смажити.
Рецепт салату з курячою грудкою на швидку руку
Складові
- Куряче м’ясо з грудинки – 300-350 г + –
- Помідори свіжі – 2 шт. + –
- Сухарі-грінки з пшеничного хліба – 150 г + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Сметана – півбанки + –
- Салат листовий – 3-4 листочка + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
Як в домашніх умовах швидко приготувати курячий салатик
- Спершу нам необхідно вирішити, що саме ми хочемо отримати – легкий салатик, відмінно підходить для перекусу для тих, хто дотримується дієти, або ж ситне блюдо? Якщо вам ближче перший варіант, то курочку краще проварити. А якщо другий – обсмажити грудинку.
- Отже, варимо куряче м’ясо на салат ми так: даємо воді в каструлі добре прогрітися, потім злегка солимо її, закидаємо кілька лаврових листків, щоб філейка вийшла смачнішою. Опускаємо курку в каструлю і варимо до готовності – близько 15 хвилинок.
- Звариться грудку виймаємо і укладаємо на тарілку остигати. Потім знімаємо остигле мяско птиці з кістки і нарізаємо середніми брусками на салат.
- А ось смажимо курятину ми таким чином: відразу знімаємо м’якоть з кісточок за допомогою гострого ножа, після чого нарізаємо невеликими скибочками. Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом (можна – оливковою), викладаємо м’ясо з грудки в неї і обсмажуємо на невеликому вогні з усіх боків, помішуючи лопаткою, поки курочка не зарум’яниться і не стане готовою.
- Нарізану філейку (відварну або обсмажену) відразу укладаємо в салатник. Туди ж кришимо невеликі, але і не дуже тоненькі, скибочки обмиті під проточною водою помідорів.
- Руками рвемо на шматочки свіжий зелений салат, попередньо вимитий і обтрусити від зайвої вологи. Потім заправляємо блюдо сметаною і промешівают.
- Зверху на закуску викладаємо пшеничні сухарики. Солимо і перчимо трохи блюдо, не перемішуючи його.
- Сирок натираємо на терочке, присипаємо їм зверху наше смачне частування. Ось і все, можна кликати домочадців обідати!
Звичайно, якщо вам хочеться отримати максимально смачний салатик з грудочка птиці, то краще і сухарики приготувати самостійно, тим більше, що часу відніме це небагато.
Просто наріжемо свіжий м’який багетік на скибочки, обсиплемо сіллю і спеціями (краще – травами), а потім обсмажити до появи золотистого кольору в сковорідці, змащеній оливковою олією.
Також в блюдо при бажанні можна додати консервовану кукурудзу.
Все геніальне гранично просто. Ось і цей варіант смачного частування здається занадто вже простим, зате в результаті у вас вийде таке апетитне блюдо, що домашні пальчики обліжут!
Ситний салат з грудинки курки з вареними овочами
Складові
- Філе з грудки курки – 350 г;
- Картопля – 2-3 невеликих коренеплоду;
- Морква – 1 шт .;
- Майонез – півбанки;
- Яйця курячі – 2 шт .;
- Перець чорний – за смаком;
- Зелень петрушки – для подачі;
- Сіль за смаком.
Як зробити своїми руками швидкий салатик з Куряча грудочка
- Якщо у вас цілий шмат грудинки, то краще варити його прямо в такому вигляді. При бажанні можна і зрізати м’якоть пташки з кістки.
- Ставимо на вогонь відразу три невеликих каструльки, щоб заощадити час і швиденько зібрати будинку смачний салатик.
- В одну каструлю насипаємо трохи солі і відправляємо в неї на 15 хвилин нашу курятину – вона повинна гарненько проваритися для салату.
- В іншу опускаємо курячі яйця, які необхідно зварити круто.
- У третю опускаємо картоплю і морковіни, які спершу промиємо ретельно під проточною водою.
- Коли овочі зваряться, знімаємо з них шкірку і злегка охолоджуємо, після чого натираємо на крупній тертці моркву разом з картоплею і перемішуємо інгредієнти.
- Укладаємо натерті овочі на дно салатник, зверху промащуючи шар майонезом. Солимо і перчимо до смаку.
- Далі покладемо дрібно порізане готове філе курочки, яке теж промажем соусом для смаку і скріплення шарів.
- Поверх курочки викладаємо курячі яйця, які потрібно дрібно-дрібно порубати ножем або ж теж натерти на крупній тертці.
- Верхній шар швидкого салату змащуємо злегка майонезом, а потім висипаємо промиту зелень петрушки, дрібненько нашатковану ножем.
Такий салат з курячою грудкою виглядає дуже красиво і апетитно, особливо якщо подати його в святковому салатник. А так як готується він швидко і з найпростіших продуктів, ви зумієте порадувати рідню відмінною закускою в будь-який день тижня.
Смачного!