Сьогодні у нас по-весняному соковита і легка закуска, яка особливо припаде до душі любителям морепродуктів і свіжої зелені. Салат з креветками і огірками відмінно впишеться і в меню святкового столу, і, в той же час, підійде в якості легкої вечері в будній день. Процес приготування займає від сили 30 хвилин разом з підготовкою інгредієнтів, а вже продукти знадобляться найпростіші.
Рецептів салату з креветками існує кілька – блюдо можна готувати не тільки з додаванням огірків, але й доповнювати іншими овочами.
Для початку зробимо закуску найпростішим способом.
Салат з креветками і огірками: класичний рецепт
Складові
- Креветки – 300 г + –
- Огірки – 2 шт. + –
- Свіжа зелень (кінза, кріп, петрушка) – 1/2 пучка мул 30 г + –
- Лимонний сік – 2 ч.л. + –
- Оливкова олія – 2 ст.л. + –
- Соєвий соус – 1/3 ч.л. або за смаком + –
- Чорний перець – на кінчику ножа + –
Приготування салату з креветками і овочами
- Очищені креветки розморожуємо, помістивши в пакеті в гарячу воду.
- Потім виймаємо, і, якщо вони вже повністю відтанули, викладаємо в глибокий посуд, поливаємо зверху лимонним соком і залишаємо промаринуватися в ньому на 15-20 хвилин.
- Огірки добре моєму, обов’язково пробуємо шкірку – не гірчить чи вона, якщо так, то обов’язково чистимо овочі. Нарізаємо їх скибочками, як на звичайний салат: спочатку уздовж на четвертинки, потім поперек.
- Зелень промиваємо в проточній воді, промаківаем паперовим рушником, видаляючи зайву вологу, і шаткуємо листя. Стебла в салат краще не додавати, щоб не зробити блюдо грубим.
- Якщо з креветок натекло вода і сік, зливаємо їх і додаємо в салатницю інші інгредієнти. Заправляємо оливковою олією, перчимо, солимо, перемішуємо і ставимо в холодильник – хай закуска настоїться хвилин 9-10.
Подаємо салат з креветками і огірками, прикрасивши гілочкою петрушки. Смачного!
Блюдо за цим рецептом виходить зовсім легким, а ось щоб зробити його більш ситним і щільним, приготуємо його з додаванням інших продуктів.
Салат «Мозаїка» з креветками, огірком і яйцем
Купуємо вже відварені заморожені креветки – готувати їх уже, як і в попередньому рецепті, не треба, тільки розморожуємо.
- Заливаємо в глибокій тарілці окропом 300 г дрібних заморожених креветок, чекаємо 4-5 хвилин, зливаємо воду, охолоджуємо і чистимо. Потім нарізаємо впоперек на невеликі шматочки.
- Варимо круто 2 яйця, охолоджуємо і дрібно нарізаємо або подрібнюємо виделкою.
- Пару невеликих огірків моєму і ріжемо на скибочки, 50-70 г твердого сиру трьом на крупній тертці.
- Як і в попередньому рецепті, обов’язково додаємо в салат 2-3 ст.л. подрібненою свіжої зелені – вона додасть особливий аромат.
- З’єднуємо всі інгредієнти, заправляємо 1 ст.л. сметани і 1 ст.л. майонезу, солимо, приправляємо мускатним горіхом і чорним перцем, перемішуємо і ставимо в холодильник хвилин на 15-20, прикривши салат харчовою плівкою.
Коли закуска охолодитися, вона стане ще більш смачною!
Як подати салат з креветками і огірками в порційних салатниках
Приготований за цим рецептом салат з креветками, може подаватися не тільки традиційним способом, коли всі інгредієнти перемішані один з одним, але і більш ефектним. Розкладаємо закуску шарами в порційних прозорих салатниках або келихах.
Для цього готуємо інгредієнти по-іншому.
- Креветки також дрібно ріжемо, огірок і сир тремо на крупній тертці, зелень шаткуємо.
- Готові яйця розрізаємо на половинки, відокремлюємо білки про жовтків, перші подрібнюємо на дрібній тертці, другі – на середній.
- Так як перемішувати салат ми не будемо, приготуємо заправку окремо. Змішуємо в чашці по 1,5 ст.л. сметани і майонезу, солимо, всипаємо рубану зелень і гарненько перемішуємо до однорідності.
- Кожен шар заправляти ми будемо окремо, викладаючи по 1-2 ч.л. майонезно-сметанною суміші поверх, крім останнього шару.
- Першим насипаємо тертий сир, потім огірок, креветки, білок, а завершуємо все жовтком, він як не можна краще прикрасить салат.
Келихи або креманки із закускою охолоджуємо і подаємо. Смачного!
На завершення пропонуємо дізнатися, як приготувати даний овочеве асорті з морепродуктами.
Оригінальний салат з креветками і овочами
У цьому рецепті 300 г креветок ми обсмажити, тому розморозимо їх заздалегідь, підготуємо сковороду і масло. Найкраще зробити це на оливковій холодного віджиму, але рафінована соняшникова також підійде.
Як зробити незвичайний салат з креветками і часником
- Наливаємо 1 ст.л. на сковороду, чекаємо, коли масло добре прогріється, і викладаємо спочатку 2-3 зубчики пропущеного через прес часнику.
- Як тільки часник злегка потемніє, викладаємо до нього креветки цілком. Тримаємо на середньому вогні, періодично помішуючи 5-6 хвилин і знімаємо. Даємо повністю охолонути.
- Промиваємо салатні листя, промаківаем їх паперовим рушником і рвемо руками.
- Своїм та ріжемо овочі: 2 огірки – часточками, 5-6 шт. помідорів чері – на половинки.
- У одного авокадо прибираємо шкірку і бобок і ріжемо, як і огірки, скибочками.
- При бажанні цей салат добре доповнити свіжим ананасом. Фрукта знадобиться небагато, всього 50-60 м Рубаємо його на кубики і відправляємо до решти продуктів.
- Зверху красиво розкладаємо креветки.
Заправку для салату з овочами готуємо наступним чином: з’єднуємо 2 ст.л. оливкового масла з 2 ч.л. зернистої гірчиці і 2 ч.л. лимонного соку, присаливаем і гарненько збовтувати до однорідності.
Поливаємо сумішшю овочі і морепродукти і все, апетитне блюдо готове!
Тепер ви знаєте, як просто можна приготувати салат з креветками і огірками. Доповнюємо його різними інгредієнтами начебто яйця і овочів, експериментуємо з рецептами заправки і викладаємо фото в коментарях! Ну а вже домочадці і гості напевно оцінять по достоїнству ваші кулінарні експерименти.