Салат з креветками і огірками

Салат з креветками і огірком
Сьогодні у нас по-весняному соковита і легка закуска, яка особливо припаде до душі любителям морепродуктів і свіжої зелені. Салат з креветками і огірками відмінно впишеться і в меню святкового столу, і, в той же час, підійде в якості легкої вечері в будній день. Процес приготування займає від сили 30 хвилин разом з підготовкою інгредієнтів, а вже продукти знадобляться найпростіші.

Рецептів салату з креветками існує кілька – блюдо можна готувати не тільки з додаванням огірків, але й доповнювати іншими овочами.

Для початку зробимо закуску найпростішим способом.

Салат з креветками і огірками: класичний рецепт

Складові

  • Креветки – 300 г + –
  • Огірки – 2 шт. + –
  • Свіжа зелень (кінза, кріп, петрушка) – 1/2 пучка мул 30 г + –
  • Лимонний сік – 2 ч.л. + –
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л. + –
  • Соєвий соус – 1/3 ч.л. або за смаком + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа + –

Приготування салату з креветками і овочами

  1.  Очищені креветки розморожуємо, помістивши в пакеті в гарячу воду.
  2. Потім виймаємо, і, якщо вони вже повністю відтанули, викладаємо в глибокий посуд, поливаємо зверху лимонним соком і залишаємо промаринуватися в ньому на 15-20 хвилин.
  3. Огірки добре моєму, обов’язково пробуємо шкірку – не гірчить чи вона, якщо так, то обов’язково чистимо овочі. Нарізаємо їх скибочками, як на звичайний салат: спочатку уздовж на четвертинки, потім поперек.
  4. Зелень промиваємо в проточній воді, промаківаем паперовим рушником, видаляючи зайву вологу, і шаткуємо листя. Стебла в салат краще не додавати, щоб не зробити блюдо грубим.
  5. Якщо з креветок натекло вода і сік, зливаємо їх і додаємо в салатницю інші інгредієнти. Заправляємо оливковою олією, перчимо, солимо, перемішуємо і ставимо в холодильник – хай закуска настоїться хвилин 9-10.

Подаємо салат з креветками і огірками, прикрасивши гілочкою петрушки. Смачного!

Блюдо за цим рецептом виходить зовсім легким, а ось щоб зробити його більш ситним і щільним, приготуємо його з додаванням інших продуктів.

Салат «Мозаїка» з креветками, огірком і яйцем

Купуємо вже відварені заморожені креветки – готувати їх уже, як і в попередньому рецепті, не треба, тільки розморожуємо.

salat-s-krevetkami-i-ogurcami.jpg3

  • Заливаємо в глибокій тарілці окропом 300 г дрібних заморожених креветок, чекаємо 4-5 хвилин, зливаємо воду, охолоджуємо і чистимо. Потім нарізаємо впоперек на невеликі шматочки.
  • Варимо круто 2 яйця, охолоджуємо і дрібно нарізаємо або подрібнюємо виделкою.
  • Пару невеликих огірків моєму і ріжемо на скибочки, 50-70 г твердого сиру трьом на крупній тертці.
  • Як і в попередньому рецепті, обов’язково додаємо в салат 2-3 ст.л. подрібненою свіжої зелені – вона додасть особливий аромат.
  • З’єднуємо всі інгредієнти, заправляємо 1 ст.л. сметани і 1 ст.л. майонезу, солимо, приправляємо мускатним горіхом і чорним перцем, перемішуємо і ставимо в холодильник хвилин на 15-20, прикривши салат харчовою плівкою.

Коли закуска охолодитися, вона стане ще більш смачною!

Як подати салат з креветками і огірками в порційних салатниках

Приготований за цим рецептом салат з креветками, може подаватися не тільки традиційним способом, коли всі інгредієнти перемішані один з одним, але і більш ефектним. Розкладаємо закуску шарами в порційних прозорих салатниках або келихах.

salat-s-krevetkami-i-ogurcami.jpg4

Для цього готуємо інгредієнти по-іншому.

  • Креветки також дрібно ріжемо, огірок і сир тремо на крупній тертці, зелень шаткуємо.
  • Готові яйця розрізаємо на половинки, відокремлюємо білки про жовтків, перші подрібнюємо на дрібній тертці, другі – на середній.
  • Так як перемішувати салат ми не будемо, приготуємо заправку окремо. Змішуємо в чашці по 1,5 ст.л. сметани і майонезу, солимо, всипаємо рубану зелень і гарненько перемішуємо до однорідності.
  • Кожен шар заправляти ми будемо окремо, викладаючи по 1-2 ч.л. майонезно-сметанною суміші поверх, крім останнього шару.
  • Першим насипаємо тертий сир, потім огірок, креветки, білок, а завершуємо все жовтком, він як не можна краще прикрасить салат.

Келихи або креманки із закускою охолоджуємо і подаємо. Смачного!

На завершення пропонуємо дізнатися, як приготувати даний овочеве асорті з морепродуктами.

Оригінальний салат з креветками і овочами

У цьому рецепті 300 г креветок ми обсмажити, тому розморозимо їх заздалегідь, підготуємо сковороду і масло. Найкраще зробити це на оливковій холодного віджиму, але рафінована соняшникова також підійде.

salat-s-krevetkami-i-ogurcami.jpg2

Як зробити незвичайний салат з креветками і часником

  1. Наливаємо 1 ст.л. на сковороду, чекаємо, коли масло добре прогріється, і викладаємо спочатку 2-3 зубчики пропущеного через прес часнику.
  2. Як тільки часник злегка потемніє, викладаємо до нього креветки цілком. Тримаємо на середньому вогні, періодично помішуючи 5-6 хвилин і знімаємо. Даємо повністю охолонути.
  3. Промиваємо салатні листя, промаківаем їх паперовим рушником і рвемо руками.
  4. Своїм та ріжемо овочі: 2 огірки – часточками, 5-6 шт. помідорів чері – на половинки.
  5. У одного авокадо прибираємо шкірку і бобок і ріжемо, як і огірки, скибочками.
  6. При бажанні цей салат добре доповнити свіжим ананасом. Фрукта знадобиться небагато, всього 50-60 м Рубаємо його на кубики і відправляємо до решти продуктів.
  7. Зверху красиво розкладаємо креветки.

Заправку для салату з овочами готуємо наступним чином: з’єднуємо 2 ст.л. оливкового масла з 2 ч.л. зернистої гірчиці і 2 ч.л. лимонного соку, присаливаем і гарненько збовтувати до однорідності.

Поливаємо сумішшю овочі і морепродукти і все, апетитне блюдо готове!

Тепер ви знаєте, як просто можна приготувати салат з креветками і огірками. Доповнюємо його різними інгредієнтами начебто яйця і овочів, експериментуємо з рецептами заправки і викладаємо фото в коментарях! Ну а вже домочадці і гості напевно оцінять по достоїнству ваші кулінарні експерименти.