Салат з кальмарами

Салат з консервованих кальмарів
Морепродукти – улюблений компонент багатьох вишуканих страв не тільки в країнах, розташованих на березі океанів і морів. У всьому світі салат з кальмарів, консервованих в тому числі, користується незмінною популярністю і в домашньому меню, і в меню фешенебельних ресторанів. Головна гастрономічна цінність морепродуктів – їх універсальна сполучуваність з овочами, багатьма фруктами, а також з м’ясом, грибами і рибою.

Кальмар – дуже доступний продукт в наших торгових мережах. Щоб не возитися з розморожуванням і правильним відварюванням цього морепродукту, ми часто вважаємо за краще використовувати в салатах аналог консервований. Рецепти салатів з молюсками вражають різноманітністю, і ви навіть легко можете створити свій власний!

Салати з морепродуктами – відмінне частування для романтичної вечері, оскільки всі вони – афродизіаки, здатні активізувати життєдіяльність всієї дітородної системи людини. Крім цього, поліпшується настрій і прибуває енергія. Тому страви з натуральним білком морських молюсків будуть корисні для всіх їдців за столом. Кому завадить енергійність?

Ми поділимося з вами рецептом дивовижного за своїми смаковими якостями салату з консервованими кальмарами! Впевнені, що одного разу пригостивши своїх гостей або коханого (кохану) цим кулінарним шедевром, вони стануть вважати вас майстром нестандартної кулінарії. Давайте готувати!

Рецепт середземноморського салату

Рецепт салату з кальмарів консервованих

Складові

  • Кальмари консервовані – 500 г або 2 банки + –
  • Оливки без кісточок сорту Каламата – 1/3 склянки + –
  • Сік свіжого лимона – 2 ст. л. + –
  • Оцет винний червоний – 1 ст. л. + –
  • Оливкова олія – ​​80 мл + –
  • Томати черрі – 350 г + –
  • Часник – 1 зубчик + –
  • Лук червоний невеликого розміру – 1 шт. + –
  • Сіль – 1/2 ч. Л. + –
  • Чорний перець мелений – 1/4 ч. Л. + –
  • Селера черешкова – 2 стебла + –
  • Петрушка свіжа або суха – стакан цілих листя + –

Приготування

  1. Кальмари викладаємо з банок на паперовий рушник, обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою. Висипаємо нарізку в зручному просторому посуд, куди будемо класти всі інші компоненти нашого салату з консервованих кальмарів.
  2. Червоний цибулю розрізаємо навпіл і шаткуємо тонюсенькой соломкою. Викладаємо її в окрему миску. Оцет, часник, оливкова олія, мелений перець, сік лимона і сіль з’єднуємо в одне ціле і збиваємо вінчиком. Заливаємо цим маринадом лушпиння соломку, даємо постояти в спокої 5 хвилин.
  3. Оливки «Каламата» без кісточки розрізаємо навпіл уздовж плоду.
  4. Часник тиснемо плоскою стороною леза ножа, рубаємо дрібно.
  5. Помідорчики розрізаємо на четвертинки або половинки – в залежності від їх розміру, а стебла селери – соломкою поперек волокон. Відправляємо підготовлену нарізку інгредієнтів в посуд з кальмарами, перемішуємо компоненти 2-мя салатним ложками.
  6. Салатик подсаливаем за смаком, додаємо при бажанні перець мелений, зверху викладаємо мариновану цибулю і поливаємо заправкою, в якій маринувався цибулю. Закриваємо готовий салат кришкою і злегка кілька разів струшуємо.
  7. Стебла петрушки видаляємо, залишаючи тільки свіжі листочки. Відкриваємо посуд і посипаємо цими листочками наше блюдо. Закриваємо вже не кришкою, а плівкою і розміщуємо в холодильнику.

Цей салат стане справжнім шедевром, якщо вже готову страву ви охолодіть протягом 8-10 годин, періодично злегка струшуючи посуд з вмістом, дозволяючи ароматів і смаків якісно змішуватися. Перед подачею до столу, температуру салату слід довести до кімнатної (за 1 годину мінімум).

Для цього божественного салату з кальмарів необхідно ретельно вибрати всі інгредієнти. Вони повинні бути свіжими і красивими. Корисність страви в значній мірі залежить і від правильного вибору консервованого продукту.

Як правильно вибирати консервовані кальмари

  • Перше, на що направте погляд, – термін зберігання. Якщо термін реалізації продукції довше 15 місяців, то в маринад додані хімічно агресивні консерванти. Не купуйте такі консерви!
  • Ще один важливий момент – час вилову цих океанських мешканців. Найкорисніші для здоров’я і делікатесні за смаком кальмари ті, що були виловлені в квітні і жовтні.Як правильно вибирати консервовані кальмари

    Якщо дата виготовлення консервованого продукту збігається з цим сезоном, то сировина була свіжим або охолодженим. Якщо ж дата виготовлення показує інші сезони, значить, продукція була виготовлені із замороженої сировини, що неодмінно позначиться на його смакових якостях.

  • Чим менше розмір тушки, тим ніжніше м’ясо. Причому, м’ясо гігантських морських головоногих гірчить, часто має незвичайний запах.
    Вибір консервованих салатів для салату
  • Уважно вивчіть інформацію виробника. Перевагу віддавайте технології консервування сирого продукту. В цьому випадку молюски піддаються термічній обробці тільки один раз, зберігають свої корисні властивості, гарний світло-рожевий або кремовий колір і ніжність смаку.
  • Сірий колір продукту говорить про порушення технології або про те, що при виробництві було використано заморожене сировину. М’ясо заморожених молюсків шарується і розпадається на волокна. Смачної страви з таким компонентів не приготуєш!

Наш салат з консервованими кальмарами, рецепт якого ми з таким задоволенням передали в ваші руки, здивує всіх присутніх за столом своїм середземноморським колоритом і впізнається південним ароматом і наповненням!