Вишукана їжа далеко не завжди складна в приготуванні і дорога, і на доказ вищесказаного пропонуємо оригінальну добірку простих закусок.
Салат зі смаженими яєчними млинцями і вареної куркою виходить ситним і смачним, так що йому саме місце і на святковому столі, і на простому столі. Кукурудза з консервної банки додасть такому частування соковитість, огіркова нарізка додасть вітамінів, а горіхова крихта – аристократичної пікантності.
Оскільки закуска виходить досить калорійною, як «скріпляє» елемента можна використовувати не майонез, а сметану, або зовсім нічим не змащувати, адже в салат з курячою грудкою додається омлетний млинець, який смажиться перед цим на маслі. Так що сухо не вийде, а ось смачно і незвично – це так!
Салат з курячою грудкою і яєчними млинцями: покроковий рецепт
Складові
- Яйця курячі категорії «1С» – 5 шт. + –
- Кукурудза солодка в консервах – 1 банка + –
- Куряче м’ясо з грудинки – 400 г + –
- Цибуля ріпчаста червоний – 1 середня головка + –
- Рослинна олія без запаху – 1,5 ст. л. + –
- Майонез – 3 ст. л. + –
- Сметана густа – 1 ст. л. + –
- Чорний перець свіжого помелу – 1/4 ч. Л. + –
- Сіль – 1 щіпка + –
Як робити ситний курячий салат з яєчними млинцями по кроках
Оскільки яйця в цій закусці – головний продукт, то краще не поскупитися і запастися домашніми. З м’яса потрібно брати грудну частину і варити без шкурки, щоб зменшити загальну калорійність частування.
Цибулину можна взяти і білого сорту, головне – щоб солодка була. Але якщо вдасться знайти овоч червоного відтінку, то салатик вийде більш ошатним.
Готуємо продукти для курячого салату з яєчними млинцями
- Промивши м’ясо птиці під струменем води, кладемо грудинку в каструлю, заливаємо водою, відправляємо на плиту.
- Дочекавшись закипання, виливаємо навар, споліскуємо філе.
- Помістивши його назад в каструлю і залив порцією свіжої води, знову відправляємо курку на вогонь.
- Коли закипить, зменшуємо жар, присаливаем бульйон і Томім його під кришкою до розм’якшення м’яса.
- Філейку виймаємо і охолоджуємо (на бульйоні можна потім зварити супчик).
Випікаємо на сковороді омлетного (яєчні) млинці для салату
- Тим часом спечемо один великий яєчний млинець або кілька поменше, в залежності від діаметру сковорідки. Яйця розбиваємо в глибоку ємність, подсаливаем, сиплемо трохи перцю, гарненько збовтуємо виделкою або вінчиком.
- Готову яєчну бовтанку виливаємо на сковорідку, вже розігріту до того часу і змащену маслом. Бовтанка повинна покрити дно тонким шаром.
- Вогонь зменшуємо до мінімуму, накриваємо посудину кришкою і чекаємо пару хвилин.
- Перевертати яєчний блинок потрібно, не чекаючи, поки зарум’яниться нижня частина, адже це не яєчня.
Знімати яєчну корж потрібно через хвилину після перевороту, щоб не підгоріла.
- Даємо млинчики охолонути і ріжемо навпіл гострим ножем, складаємо половинки одна на іншу.
- Тепер потрібно наробити їх тонкою соломкою.
Нарізаємо і змішуємо в салатниці необхідні компоненти
- Курятину, що вже на той час охолола, поділяємо уздовж волокон на тонкі смужки або ріжемо соломкою – кому як більше до смаку.
- Знявши з цибулини шкірку, ріжемо її тонкими півкільцями. Щоб прибрати гіркоту, лушпиння нарізку можна облити окропом і дати воді стекти.
- Далі залишиться просто змішати всі продукти в глибокому салатнику, не забувши додати витягнуту з бляшаної банки і відціджену кукурудзу.
- Заправляємо майже готовий салат зі смажених яєчних млинців з вареною куркою майонезом упереміш зі сметаною.
Зроблений з цього нескладного рецепту салат з яєчних млинців і курки можна подавати відразу ж, як тільки він буде готовий. Прикрасити його можна гілочками свіжої ароматної зелені і половинками маслин.
Гострий салат з куркою, млинцями з яєць і маринованими огірками
Якщо в першому варіанті салатної закуски з м’ясом птиці і смаженими яйцями вам не вистачає гостроти, то можна легко вирішити цю проблему.
Додавши в салатик парочку маринованих в оцті огірочків і жменю горіхових крихт, отримаємо вельми пікантний, що збуджує апетит смак.
Складові
- Філе курки варене – 300 г;
- Мариновані огірки – 2 невеликих плода;
- Свіжий огірочок – 1 шт .;
- Кукурудза з банки – 100 г;
- Ядра волоського горіха (подрібнені) – 100 г;
- Яйця курячі великі – 2 шт .;
- Молоко – 50 мл;
- Борошно в / с – 2 ст. л .;
- Олія – 1 ст. л .;
- Майонез – 3 ст. л .;
- Сіль – ½ ч. Л .;
- Цукор – щіпка;
- Перець мелений чорний – за смаком.
Готуємо гострий салат з млинцями з яєць з курячим філе
- Розбиваємо яйця в миску, присаливаем їх, додаємо дрібку солодкого «піску» і збовтуємо до розчинення кристалів.
- Тепер додамо борошно, молоко і міксером, щоб розбити грудочки, збиваємо до легкої пінки.
- На розігріту сковороду, змастивши її маслом (1/2 ч. Л. Потрібно додати і в яєчну бовтанку), виливаємо яйця і на слабкому вогні випікаємо млинець (або декілька, якщо сковорода маленька).
- М’ясо птиці ріжемо поперек волокон кружальцями завтовшки десь 2 см, а потім розбираємо їх на волокна.
- Яєчні млинці ріжемо соломкою так, як розказано в попередньому рецепті.
- Соломкою потрібно порізати і огірки якомога тонше, а цибуля – полуколечкамі.
- Змішуємо всі продукти. Домашній салат з куркою і омлетного млинцями майже готовий – залишилося тільки засипати в загальний «котел» горіхову крихту.
Заправляємо закуску майонезом і пробуємо на сіль-перець. Змішавши все, залишаємо частування на 15 хвилин настоятися. Цей час можна витратити на прикрасу закусочного салату.
Поради по готуванні салату з курячої грудки і яєчних млинців
- Любителі гостроти можуть додати в більш спрощений перший варіант салату роздавлений часник і пару столових ложок морквини, замариноване з корейськими приправами. Тільки в цьому випадку кукурудзу краще не додавати, так як в даному випадку вона буде недоречна.
- Кукурудзу можна замінити також соломкою зі свіжого огірка – вийде дуже ароматна і соковита закуска. Щоб зробити її трохи гостріше, можна додати в майонезну заправку ¼ ч. Л. зерновий гірчиці.
Яєчні млинці стануть ще смачнішими і ароматними, якщо перед смаженням присмачити їх свежерубленная зеленню кропу.
- Лук в салат, де він передбачений, можна класти і злегка присмажені до м’якості (але не до золотистого!) – в ньому і гіркоти не буде, і смак свій він збереже.
- Якщо яєчні млинці для салату з курячою грудкою вийшли невеликими, то їх можна, не розрізаючи, згорнути рулетом і відразу різати. Соломка вийде дуже красива: подовжена і тонка.
Чи не олів’є єдиним будемо насичуватися під час святкувань, адже існує безліч більш цікавих альтернатив улюбленого, але злегка набридлого коронного частування.
Дивовижний за смаком і змістом салат з яєчними млинцями і куркою (вареної або копченої) прикрасить будь-який банкетний стіл. Він виходить настільки апетитним, що розлітається по тарілках моментально, і скільки б ви його не робили, завжди виявляється мало.
Смачних і яскравих свят!