Для особливого застілля необхідні особливі страви, і щоб приготувати їх своїми руками, не потрібно вважатися великим кухарем, досить мати під рукою вдалий рецепт.
Салат з яблуками і копченої курячої грудкою відмінно підійде для святкового столу, а з його приготуванням можна впоратися за дві секунди. Додавши в меню таке дивовижне блюдо, ваше свято стане набагато яскравішим і цікавішим.
Які яблука вибрати для приготування салату з куркою
Щоб святковий салат з яблуками вийшов чудовим, ви повинні знати кілька правил вибору відповідного варіанту.
- Для готування листкового салату краще всього вибирати тверді зелені плоди. Шкірку чистити не обов’язково, досить добре вимити фрукти спочатку в теплій, а потім в холодній воді.
Обов’язково подрібнювати яблука на тертці (великої або дрібної) – в такому вигляді вони прекрасно поєднуються з майонезом і іншими інгредієнтами.
- Для класичного варіанту салату підійдуть будь-які свіжі яблука. Якщо у вас є яблука на зберіганні вдома, то можна сміливо їх використовувати. Як слід вимити їх і очистити, нарізати кубиками або соломкою і додати в блюдо.
- У магазині потрібно дуже ретельно підійти до вибору фруктів. Вибирайте плоди без видимих пошкоджень і вм’ятин. Віддавайте перевагу тільки якісного продукту. Хороші яблука можна зберігати вдома протягом 10 днів і готувати з них смачні частування.
- Для створення салату з копченою куркою потрібно віддати перевагу саме кисло-солодких сортів яблук. Підійдуть зимові плоди: Гольден, Симиренка, Антонівка, слава переможцю і т. Д.
- Всі яблука повинні бути твердими і соковитими. Адже коли ви додаєте в салат м’які фрукти з шкіркою, то вони будуть мати неестетичний вигляд.
Простий рецепт салату з курячої грудки і яблук «Париж»
Складові
- Куряча копчена грудка – 250 г + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Яблука – 3 шт. + –
- Зелений салат – 3-4 листи + –
- Сіль – за смаком + –
- Цукор-пісок білий – 1 ч. Л. + –
- Сметана – 0,5 ст. + –
- Сухарики – 40 г + –
- Петрушка (зелень) – 20 г + –
Як зробити легкий салат з курячої грудки і яблук в домашніх умовах
Салати, приготовані в домашніх умовах, завжди найсмачніші. Адже коли готуєш блюда з настроєм, вони виходять апетитними і святковими.
Салат з копченим м’ясом і соковитими яблуками – дуже смачне частування, і приготувати його зовсім нескладно. Заправити салат найкраще сметаною, і переважно високої жирності.
- Свіжі помідори вимийте і зробіть на кожному плоді невеликі надрізи. Складіть овочі в мисочку і обдайте окропом. Витримайте помідори в окропі не більш хвилини, потім вийміть їх і очистіть, починаючи з надрізів.
- Яблука добре вимийте і висушіть. Якщо плоди м’які – очистіть їх від шкірки. Наріжте яблука тонкими часточками.
- Свіжу копчену грудку курки вимийте в теплій воді і добре обсушити. М’ясо і помідори наріжте кубиками.
- Салат і петрушку добре вимийте під проточною водою, обтрусіть. Гострим ножем подрібніть зелень в окремі миски.
- Складіть помідори, м’ясо і яблука в одну велику миску. Приправте сіллю, цукром, додайте порізаний салат і перемішайте.
- Тепер заправте блюдо сметаною і ще раз перемішайте. Перекладіть частування в порційні тарілки, посипте сухарями і прикрасьте нарізаною петрушкою.
Подавати оригінальний салат з яблуком можна в тарталетках.
Смачний салат «Асорті» з копченою куркою і яблуком
Для любителів листкових салатів в нашому арсеналі є чудовий варіант закуски з яблуками і курячим м’ясом. Всі інгредієнти підібрані просто ідеально, тому навіть аматори в кулінарії зможуть приготувати апетитний і шикарний салат до свята.
Для заправки страви найкраще використовувати домашній майонез, який можна приготувати швидше, ніж купити в магазині.
Складові
- Копчена курка – 300 г (грудка);
- Яйця – 3 шт .;
- Яблуко – 2 шт .;
- Ківі – 2 шт .;
- Морква – 2 шт .;
- Часник – 2 зубки;
- Домашній майонез – 120 г;
- Зелена цибуля – 10 г (для прикраси);
- Сіль – 1 щіпка.
Готуємо багатошаровий фруктово-овочевий салат з копченою куркою
- Морква і яйця добре вимийте і помістіть в каструлю. Залийте продукти водою, посоліть і поставте начиння на вогонь. Після закипання варіть яйця 10 хвилин, а потім вийміть їх і перекладіть в холодну воду. Морква продовжуйте варити ще 10-15 хвилин до готовності, після остудіть плоди.
- Яйця очистіть від шкаралупи і відокремте білки від жовтків.
- Яблука, ківі і морква очистіть від шкірки і промийте.
- Копчене м’ясо також вимийте в теплій воді і ретельно обсушити.
- Всі інгредієнти, крім жовтків, натріть на крупній тертці в окремі мисочки. До м’яса додайте подрібнений (на тертці або чеснокодавке) часник, заправте ложкою майонезу і добре перемішайте.
- Візьміть широке блюдо і викладіть копчене м’ясо з часником. Розрівняйте масу виделкою по всій поверхні тарілки. Зверху на м’ясо викладіть тертий ківі і змастіть майонезом.
- Тепер викладіть білки, морква, яблука. Кожен шар також промазуйте майонезом.
- Жовтки натріть на дрібній тертці і посипте салат зверху.
- Зелена цибуля добре вимийте, обтрусіть і дрібно наріжте. Прикрасьте закуску перед подачею зеленню і подавайте до столу.
Салат з яблуками і копченої курячої грудкою можна поставити в холодильник на 30 хвилин для просочення, але це не обов’язкова умова.
Подайте блюдо відразу після приготування – і воно теж буде найсмачнішим на святковому столі.
Смачного!