Салат з чорносливом, телятиною і баклажаном

Дуже ніжний на смак салат з чорносливом, телятиною, волоськими горіхами і баклажаном порадує ваших близьких як в звичайний, так і в святковий день.

Отже,

Рецепт салату з чорносливом, волоськими горіхами і телятиною

Складові:

  • 300 г відварна телятина
  • 1 середній баклажан
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 150 г чорнослив без кісточок
  • 50-60 г волоські горіхи
  • свіжа зелень (петрушка або кінза)
  • 100-150 г майонез (його можна замінити сумішшю майонезу і сметани або сметаною з додаванням гірчиці і солі)

Як підготувати продукти

  • Вимити, обсушити і очистіть баклажан. Наріжте його середнім кубиком, посоліть і залиште на півгодини. Потім промийте холодною водою і відкиньте на друшляк.
  • Телятину наріжте невеликими кубиками і змішайте з 1-2 ложками майонезу.
  • Лук наріжте дрібними кубиками.
  • Якщо чорнослив жорсткий, залийте його окропом і дайте постояти півгодини, потім воду злийте і дрібно наріжте чорнослив. Якщо він м’який, просто вимийте і подрібніть.
  • Волоські горіхи подрібніть в блендері або ножем.
  • Дрібно наріжте зелень.

Як приготувати баклажани

  • На розігріту сковороду налийте олію або інший жир.
  • Обсмажте цибулю до легкої золотинки.
  • Викладіть підготовлені баклажани і смажте до їх повної готовності, періодично помішуючи.
  • Вимкніть нагрів, видавіть через прес часник і все перемішайте.

Як збирати салат

Можна просто змішати всі інгредієнти – це просто, але не дуже естетично.

Можна зібрати шарами в прозорій посуді або в кільці у вигляді тортика.

  • Першим шаром викладіть в кільце телятину, розрівняйте і ущільните.
  • Зверху покладіть шар чорносливу і трохи змастіть його майонезом.
  • На чорнослив насипте третину волоських горіхів.
  • Зверху – шар баклажанів (можна теплих).
  • Цей шар потрібно промазати майонезом.
  • Зніміть кільце і обробіть боки тонким шаром майонезу.
  • Прикрасьте верх і боки горіхами, що залишилися і викладіть вінок зі свіжої зелені.

Салат готовий.

У цьому салаті також добре буде «звучати» яловичина, свинина, курка або індик.

Відео – Як приготувати салат з чорносливу і телятини з баклажаном


Смачного!