Дуже ніжний на смак салат з чорносливом, телятиною, волоськими горіхами і баклажаном порадує ваших близьких як в звичайний, так і в святковий день.
Отже,
Рецепт салату з чорносливом, волоськими горіхами і телятиною
Складові:
- 300 г відварна телятина
- 1 середній баклажан
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 150 г чорнослив без кісточок
- 50-60 г волоські горіхи
- свіжа зелень (петрушка або кінза)
- 100-150 г майонез (його можна замінити сумішшю майонезу і сметани або сметаною з додаванням гірчиці і солі)
Як підготувати продукти
- Вимити, обсушити і очистіть баклажан. Наріжте його середнім кубиком, посоліть і залиште на півгодини. Потім промийте холодною водою і відкиньте на друшляк.
- Телятину наріжте невеликими кубиками і змішайте з 1-2 ложками майонезу.
- Лук наріжте дрібними кубиками.
- Якщо чорнослив жорсткий, залийте його окропом і дайте постояти півгодини, потім воду злийте і дрібно наріжте чорнослив. Якщо він м’який, просто вимийте і подрібніть.
- Волоські горіхи подрібніть в блендері або ножем.
- Дрібно наріжте зелень.
Як приготувати баклажани
- На розігріту сковороду налийте олію або інший жир.
- Обсмажте цибулю до легкої золотинки.
- Викладіть підготовлені баклажани і смажте до їх повної готовності, періодично помішуючи.
- Вимкніть нагрів, видавіть через прес часник і все перемішайте.
Як збирати салат
Можна просто змішати всі інгредієнти – це просто, але не дуже естетично.
Можна зібрати шарами в прозорій посуді або в кільці у вигляді тортика.
- Першим шаром викладіть в кільце телятину, розрівняйте і ущільните.
- Зверху покладіть шар чорносливу і трохи змастіть його майонезом.
- На чорнослив насипте третину волоських горіхів.
- Зверху – шар баклажанів (можна теплих).
- Цей шар потрібно промазати майонезом.
- Зніміть кільце і обробіть боки тонким шаром майонезу.
- Прикрасьте верх і боки горіхами, що залишилися і викладіть вінок зі свіжої зелені.
Салат готовий.
У цьому салаті також добре буде «звучати» яловичина, свинина, курка або індик.
Відео – Як приготувати салат з чорносливу і телятини з баклажаном
Смачного!