Смак навіть найулюбленіших страв з часом все одно приїдається, і тоді хочеться приготувати щось незвичайно-вишукане і при цьому просте.
Як коронної закуски під час банкету можна запропонувати неймовірно ніжний ситний салат з апельсином і копченої курячої грудкою під пікантним соусом. Якщо куряче філе з’єднати з цитрусом, сирної крихтою, морквою з корейськими спеціями і заправити домашньої заправкою, то отримаємо вишукане частування.
Пропонуємо добірку яскравих варіантів вельми оригінального салату з апельсиновими часточками і подкопченной курочкою, які ідеально підійдуть для святкового, дієтичного та романтичного меню.
Салат з копченою куркою, апельсинами і корейської морквою
Ця незвичайна, по смакового поєднання продуктів, закуска може бути як аперитивом, так і основною стравою. Виходить вона досить ситної, і має настільки багатим ароматом, що не прийти від неї в захваті неможливо.
Інгредієнти для салату
- Копчене філе курки – 3 шт .;
- Морквина з корейськими спеціями – 1 ст .;
- Апельсини соковиті – 2 середніх фрукта;
- Перець солодкий червоний – 1 свіжий овоч;
- Оливки чорні (без кісточок) – 100 г;
- Цибуля зелена – 5-6 стебел.
Продукти для соусної заправки
- Масло оливок extra virgin – 4 ст. л .;
- Часник – 2 невеликих зубки;
- Насіння коріандру – 0,5 ч. Л .;
- Сік свіжого лимона – 1 ст. л .;
- Волоський горіх – 1 шт .;
- Цукровий пісок білий – 1 ч. Л .;
- Сіль – щіпка.
Як зробити гострий салат з курки і апельсинів без майонезу
- Обмивання і просушити свіжий цибулька, відрізаємо білу частину, зелень рубаємо дрібно.
- Маслини потрібно порізати тонкими кільцями.
- Соковиту перцеву м’якоть ріжемо кубиком.
- Перець миємо, розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину з зернятками.
- Знявши з цитрусів верхню шкірку, ділимо плоди на часточки і знімаємо прозорі плівки, потім кожну часточку ріжемо на 2-3 частини, залежно від величини.
- Підкопченої м’ясо птиці ріжемо кубиком.
- Розколів горіх, витягаємо з нього ядерця і подрібнюємо їх в ступці або блендером до дрібної крихти. Додаємо в салатний соус.
- Тепер додамо туди коріяндрове насіння, пропущені через прес часникові зубки, все підсолоджувати.
- Готуємо ароматну заправку для салатної закуски. В керамічному або скляному піалі слід з’єднати масло і лимонний фреш.
- З’єднуємо всі підготовлені продукти, в тому числі морквину, заправляємо ароматної заливкою і, в разі потреби, присаливаем.
Подавати до столу ситну салатну закуску можна буде не раніше, ніж через півгодини, давши їй настоятися в умовах кімнати. Прикрасити салатницю з частуванням можна гілочками свіжої зелені і квітами, вирізаними з моркви.
Листковий салат з курячого м’яса, апельсинів і сиру до свята
Складові
- Грудина копчена куряча – 300 г + –
- Апельсин соковитий напівсолодкий – 2 плоду + –
- Яйця курячі варені – 2 шт. + –
- Яблуко велике твердого сорту – 1 шт. + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Сир плавлений твердий без добавок – 100 г + –
- Майонез – 150 г + –
- Свіжа зелень – 1 пучок + –
- Помідори черрі – 5-6 плодів + –
Готовим дома шаруватий салат з куркою, яблуком і апельсинами
Справжні гурмани зможуть по достоїнству оцінити неймовірну ніжність салату, в якому пікантність копченого м’яса птиці оттеняется ніжним смаком якісного сиру двох видів і підкреслюється соковитими шматочками ароматного фрукта.
Заправляти салат можна майонезом або жирної сметаною.
- Філе птиці і апельсинові часточки (знявши з них прозору шкірку) ріжемо невеликими шматочками однакового розміру.
- Яйця, зварені до повного застигання жовтка, сири і почищені яблуко трьом крупно в окремі ємності.
- Взявши прозору салатницю (або порційні скляні креманки), починаємо збирати салат. Перший шар – апельсин, потім – курка, яку потрібно злегка присмачити майонезом.
- Наступним в салатник відправляємо плавлений сирок, покриваємо майонезной сіткою (зробити її просто за допомогою кондитерського шприца з тонкою насадкою).
- Тепер – яблучний шар, за ним – яєчний, який просочуємо майонезом. Зверху укладаємо тертий твердий сир, покриваємо майонезним соусом.
Прикрасити частування можна половинками помідорів чері і гілочками свіжого кропу або петрушки кучерявої. Вийде дуже смачно і красиво! Подавати частування можна відразу ж, як буде готове.
Дієтичний салат з копченого філе курки і апельсинів
Підтримувати фігуру в ідеальній формі потрібно постійно. У святкові дні утримуватися від смакоти на кшталт подвигу, та повністю відмовлятися від них і не доведеться, маючи в запасі простий рецепт смачного низькокалорійного салату з курячим м’ясом і цитрусами.
Салат викладається пошарово, але продукти можна також змішати і викласти на салат. Ніякого майонезу та інших шкідливих речовин – тільки смак і тільки користь!
Складові
- Куряча грудина підкопченим – 1 шт .;
- Апельсин соковитий – 1 великий фрукт;
- Листя салату дрібні – близько 100 г;
- Горіхи мигдальні – жменька;
- Гірчиця в зернах негостра – 1 ч. Л .;
- Йогурт нежирний – 2-3 ст. л.
Проста рецептура дієтичного салату з м’ясом птиці і цитрусом
- Плоску тарілку вистилають свіжими листям митого і просушеного салату.
- На нього кладемо порізану кубиком курятину, зверху – очищені від плівок і перерізані навпіл апельсинові часточки.
- Посипаємо подрібненим мигдалем.
- Змішавши йогурт з гірчицею (можна присмачити дрібкою прованських трав), поливаємо заправкою вийшла салатну гору.
- Прикрасивши страву декількома ядрами цільного мигдалю, подаємо закуску до столу.
Щоб отримати смачну закуску з ніжним або пікантним смаком, потрібно з’єднати всього кілька простих продуктів.
У салаті з апельсином копчену курячу грудку можна замінити відвареної, майонез – сметаною, і тоді їм можна буде годувати навіть улюбленого карапуза.
А якщо хочеться частування поситнее, тоді в базову рецептуру додайте кілька столових ложок вареного розсипчастого рису. Улюблена закуска в будь-якому її варіанті прикрасить ваш святковий стіл і подарує яскраву феєрію смаку!