Салат з апельсином і копченої курячої грудкою

Салат з апельсином і копченої курячої грудкою
Смак навіть найулюбленіших страв з часом все одно приїдається, і тоді хочеться приготувати щось незвичайно-вишукане і при цьому просте.

Як коронної закуски під час банкету можна запропонувати неймовірно ніжний ситний салат з апельсином і копченої курячої грудкою під пікантним соусом. Якщо куряче філе з’єднати з цитрусом, сирної крихтою, морквою з корейськими спеціями і заправити домашньої заправкою, то отримаємо вишукане частування.

Пропонуємо добірку яскравих варіантів вельми оригінального салату з апельсиновими часточками і подкопченной курочкою, які ідеально підійдуть для святкового, дієтичного та романтичного меню.

Салат з копченою куркою, апельсинами і корейської морквою

Ця незвичайна, по смакового поєднання продуктів, закуска може бути як аперитивом, так і основною стравою. Виходить вона досить ситної, і має настільки багатим ароматом, що не прийти від неї в захваті неможливо.

Інгредієнти для салату

  • Копчене філе курки – 3 шт .;
  • Морквина з корейськими спеціями – 1 ст .;
  • Апельсини соковиті – 2 середніх фрукта;
  • Перець солодкий червоний – 1 свіжий овоч;
  • Оливки чорні (без кісточок) – 100 г;
  • Цибуля зелена – 5-6 стебел.

Продукти для соусної заправки

  • Масло оливок extra virgin – 4 ст. л .;
  • Часник – 2 невеликих зубки;
  • Насіння коріандру – 0,5 ч. Л .;
  • Сік свіжого лимона – 1 ст. л .;
  • Волоський горіх – 1 шт .;
  • Цукровий пісок білий – 1 ч. Л .;
  • Сіль – щіпка.

salat-s-apelsinom-i-kopchenoj-kurinoj-grudkoj4

Як зробити гострий салат з курки і апельсинів без майонезу

  1. Обмивання і просушити свіжий цибулька, відрізаємо білу частину, зелень рубаємо дрібно.
  2. Маслини потрібно порізати тонкими кільцями.
  3. Соковиту перцеву м’якоть ріжемо кубиком.
  4. Перець миємо, розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину з зернятками.
  5. Знявши з цитрусів верхню шкірку, ділимо плоди на часточки і знімаємо прозорі плівки, потім кожну часточку ріжемо на 2-3 частини, залежно від величини.
  6. Підкопченої м’ясо птиці ріжемо кубиком.
  7. Розколів горіх, витягаємо з нього ядерця і подрібнюємо їх в ступці або блендером до дрібної крихти. Додаємо в салатний соус.
  8. Тепер додамо туди коріяндрове насіння, пропущені через прес часникові зубки, все підсолоджувати.
  9. Готуємо ароматну заправку для салатної закуски. В керамічному або скляному піалі слід з’єднати масло і лимонний фреш.
  10. З’єднуємо всі підготовлені продукти, в тому числі морквину, заправляємо ароматної заливкою і, в разі потреби, присаливаем.

salat-s-apelsinom-i-kopchenoj-kurinoj-grudkoj2

Подавати до столу ситну салатну закуску можна буде не раніше, ніж через півгодини, давши їй настоятися в умовах кімнати. Прикрасити салатницю з частуванням можна гілочками свіжої зелені і квітами, вирізаними з моркви.

Листковий салат з курячого м’яса, апельсинів і сиру до свята

Складові

  • Грудина копчена куряча – 300 г + –
  • Апельсин соковитий напівсолодкий – 2 плоду + –
  • Яйця курячі варені – 2 шт. + –
  • Яблуко велике твердого сорту – 1 шт. + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Сир плавлений твердий без добавок – 100 г + –
  • Майонез – 150 г + –
  • Свіжа зелень – 1 пучок + –
  • Помідори черрі – 5-6 плодів + –

Готовим дома шаруватий салат з куркою, яблуком і апельсинами

Справжні гурмани зможуть по достоїнству оцінити неймовірну ніжність салату, в якому пікантність копченого м’яса птиці оттеняется ніжним смаком якісного сиру двох видів і підкреслюється соковитими шматочками ароматного фрукта.

Заправляти салат можна майонезом або жирної сметаною.

  1. Філе птиці і апельсинові часточки (знявши з них прозору шкірку) ріжемо невеликими шматочками однакового розміру.
  2. Яйця, зварені до повного застигання жовтка, сири і почищені яблуко трьом крупно в окремі ємності.
  3. Взявши прозору салатницю (або порційні скляні креманки), починаємо збирати салат. Перший шар – апельсин, потім – курка, яку потрібно злегка присмачити майонезом.
  4. Наступним в салатник відправляємо плавлений сирок, покриваємо майонезной сіткою (зробити її просто за допомогою кондитерського шприца з тонкою насадкою).
  5. Тепер – яблучний шар, за ним – яєчний, який просочуємо майонезом. Зверху укладаємо тертий твердий сир, покриваємо майонезним соусом.

salat-s-apelsinom-i-kopchenoj-kurinoj-grudkoj6

Прикрасити частування можна половинками помідорів чері і гілочками свіжого кропу або петрушки кучерявої. Вийде дуже смачно і красиво! Подавати частування можна відразу ж, як буде готове.

Дієтичний салат з копченого філе курки і апельсинів

Підтримувати фігуру в ідеальній формі потрібно постійно. У святкові дні утримуватися від смакоти на кшталт подвигу, та повністю відмовлятися від них і не доведеться, маючи в запасі простий рецепт смачного низькокалорійного салату з курячим м’ясом і цитрусами.

Салат викладається пошарово, але продукти можна також змішати і викласти на салат. Ніякого майонезу та інших шкідливих речовин – тільки смак і тільки користь!

Складові

  • Куряча грудина підкопченим – 1 шт .;
  • Апельсин соковитий – 1 великий фрукт;
  • Листя салату дрібні – близько 100 г;
  • Горіхи мигдальні – жменька;
  • Гірчиця в зернах негостра – 1 ч. Л .;
  • Йогурт нежирний – 2-3 ст. л.

Проста рецептура дієтичного салату з м’ясом птиці і цитрусом

  • Плоску тарілку вистилають свіжими листям митого і просушеного салату.
  • На нього кладемо порізану кубиком курятину, зверху – очищені від плівок і перерізані навпіл апельсинові часточки.
  • Посипаємо подрібненим мигдалем.
  • Змішавши йогурт з гірчицею (можна присмачити дрібкою прованських трав), поливаємо заправкою вийшла салатну гору.
  • Прикрасивши страву декількома ядрами цільного мигдалю, подаємо закуску до столу.

salat-s-apelsinom-i-kopchenoj-kurinoj-grudkoj3

Щоб отримати смачну закуску з ніжним або пікантним смаком, потрібно з’єднати всього кілька простих продуктів.

У салаті з апельсином копчену курячу грудку можна замінити відвареної, майонез – сметаною, і тоді їм можна буде годувати навіть улюбленого карапуза.

А якщо хочеться частування поситнее, тоді в базову рецептуру додайте кілька столових ложок вареного розсипчастого рису. Улюблена закуска в будь-якому її варіанті прикрасить ваш святковий стіл і подарує яскраву феєрію смаку!