Салат з ананасом і куркою

Салат з ананасом і куркою

Святковий салат з ананасом і куркою. Смачне частування на святковий стіл у вигляді ананаса з яйцями, сиром і волоськими горіхами. Неодмінно приготуйте цей смачний салат на святковий стіл за нашим покроковим рецептом і насолодіться чудовим поєднанням інгредієнтів.

Інгредієнти

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Ананаси – 200 г
  • Яйце – 4 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Волоські горіхи – 10 шт.
  • Майонез, зелена цибуля

Рецепт салату з ананасом і куркою

нарізаємо курку

Відварюємо курку, ріжемо невеликим кубиком і ділимо на дві частини. Одну частину викладаємо на овальне блюдо це буде нижній шар

Розташовуйте трохи зі зміщенням ліворуч, праворуч буде хвостик із цибулевого пір’я

майонез перекладаємо в мішок

Перекладаємо майонез у кондитерський мішок або міцний пакет відрізавши куточок, робимо сіточку

робимо сіточку

кладемо ананаси

Подрібнюємо кільця ананаса і теж ділимо надвоє, одну частину розкладаємо зверху, наносимо трохи майонезу

посипаємо тертими яйцями

Тремо на крупній тертці два яйця, злегка приминаємо ложкою, робимо сітку

залишки грудки

Відвантажуємо залишки курки, вирівнюємо, приминаємо боки

формуємо салат

Повторюємо процес, шматочки ананаса, два тертих яйця. Примніть все добре ложкою, надайте салату напівкруглої форми і нанесіть сітку та розмажте

пригладжуємо ложкою

натираємо сир

Тремо на дрібній тертці сир по всій поверхні

Сир має бути доволі твердий, так він рівномірно лягає красивою стружкою, а не грудками як м’який

створюємо форму

Миємо руки й обжимаємо страву, прибираємо крихти

цибульні пір'я

Вставляємо цибулеві пір’я

декоруємо ананас

Робимо з майонезу ромбоподібну сітку, відстань має бути розміром із волоський горіх

хрест навхрест

ставимо крапки

Капніть трохи в кожну комірку

вставляємо горіхи

Розставляємо половинки горіхів по ромбиках

виносимо страву

Смачний і красивий салат на святковий стіл готовий. Поставте його в холодильник на 2-3 години для стабілізації та просочення

Рецепт листкового салату «дамський каприз»

салат дамський каприз

Інгредієнти

  • Грудка відварна – 1 шт.
  • Сир твердий сорт – 150 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Ананаси консервовані – 250 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Часник – 2 зубці.
  • Сіль, перець, горіхи
  • Листочки петрушки для декору

Потрібно роз’ємне кільце

Приготування з фото

натираємо часник

На дрібній тертці тремо часничок і змішуємо з майонезом

нарізаємо грудку

Дрібно ріжемо курку

подрібнюємо ананасові кільця

Подрібнюємо ананасові кільця, два кільця залишаємо для фінальної прикраси

тарілка з фруктами

дробимо волоські горіхи

Подрібнюємо або ріжемо підсушені волоські горішки

натертий сир

Тремо сир на дрібній тертці

білки з жовтками

Поділяємо яйця на білки і жовтки, дрібно натираємо

кулінарне кільце

Ставимо форму на блюдо і висипаємо всю курку, приминаємо ложкою, присипаємо чорним меленим перцем

заповнюємо м'ясом

Візуально ділимо майонез на три частини, наносимо один шар

змащуємо майонезом

розкладаємо ананаси

Далі йдуть ананасові шматочки

викладаємо білок

Третій шар салату – білки, промазуємо майонезиком

шар соусу

посипаємо горіхами

Присипаємо горішками, трохи залишаємо для прикраси верху

шар сиру

Викладаємо весь сир і покриваємо майонезом, що залишився

шар майонезу

посипаємо жовтками

Завершуємо «каприз» яєчними жовтками

готовий салат

Салатик зібраний відправляємо його для стабілізації в холодильник. Фінальну прикрасу робимо перед самою подачею

декоруємо блюдо

Викладаємо ананаси у формі квіточки, в середину сиплемо горішки, встромляємо листочки петрушки

прикрашаємо петрушкою

подаємо на свято

Акуратно обертаючи за годинниковою стрілкою знімаємо кільце

Листковий «ананас» із курячою грудкою та яйцями

м'ясний салатик

Інгредієнти

  • Філе відварене – 1 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сир – 150 г
  • Банка ананасів
  • Горіхи, майонез, часник
  • Салатне листя, кріп

Покроковий рецепт

ріжемо філе вздовж

Ріжемо курку дрібним кубиком

шаткуємо грудку поперек

ананасові шматочки

Подрібнюємо кільця

терті яйця

Яйця з сиром натираємо на крупній тертці, давимо часничок пресом

тремо на тертці сир

встановлюємо кільце

По краю скляного блюда викладаємо листя салату і ставимо на них кільце

змащуємо дно

У середині робимо майонезну сіточку

викладаємо курку

Розкладаємо курку, робимо сітку і посипаємо роздавленим часником

фруктовий прошарок

Розкладаємо фрукти наносимо майонез

посипаємо яйцями та часником

Викладаємо яйця і останню сітку з майонезу, розмазуємо лопаткою, посипаємо часничком

змащуємо соусом

квадратна сітка

Посипаємо сиром, робимо три смужки поперек, три вздовж

половинки горіхів

У комірку кладемо половинку горіха і гілочку кропу. Даємо настоятися в холодильнику, перед подачею на стіл знімаємо форму

Варіант салату з курячим філе та кукурудзою

салат із кукурудзою

Інгредієнти

  • Філе – 150 гр.
  • Ананаси, кукурудза – по 1 банці
  • Яйця відварені – 4 шт.
  • Сир – 150 гр.

Спосіб приготування

ріжемо ананаси

Подрібнюємо ананасові кільця

заповнюємо форму

Перекладаємо у форму промащуємо майонезом

відварене філе

Відварюємо та подрібнюємо курочку

переносимо в кільце

Відвантажуємо м’ясо у форму змащуємо соусом

тремо жовтки

Натираємо яйця, насипаємо кукурудзу, промащуємо соусом

висипаємо кукурудзу

змащуємо сметаною

дрібно натертий сир

На дрібній тертці натираємо сир і відправляємо в холодильник, за бажанням можна посипати подрібненими волоськими горіхами

Порційний салат «ніжний» з ананасовими кільцями

ніжне частування

Інгредієнти

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Ананас – 300 гр.
  • Яйця – 6 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Часник, майонез

Ця кількість продуктів розрахована на 3 порції

Детальна інструкція

подрібнюємо грудку

Відварюємо грудку і залишаємо в бульйоні до повного охолодження, щоб м’ясо було соковитішим. Нарізаємо середнім кубиком

нарізаємо ананаси

Також подрібнюємо фрукт і приступаємо до складання

викладаємо на тарілки

Розкладаємо курку по трьох тарілках, наносимо майонезну решітку

посипаємо тертими білками

Викладаємо терте яйце, підсолюємо і робимо сіточку

розкладаємо фрукти

Розкладаємо ананасові шматочки

прикрашаємо зеленню

Рівномірно посипаємо сирком, прикрашаємо зеленню і можна подавати

Кисло солодкий салат із чорносливом і горіхами

салат із чорносливом

Інгредієнти

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Ананаси – 6 кілець
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Волоський горіх – 70 гр.
  • Майонез + сметана – по 2 ст. Л. Ложки

Детальний опис

відварюємо грудку

Кладемо грудку в киплячу воду, після повторного закипання варимо 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення додаємо чайну ложку солі. Знімаємо з гарячої плити, залишаємо до повного охолодження в бульйоні

Ріжемо середнім кубиком перекладаємо в салатник

замочуємо чорнослив

Заливаємо сухофрукти окропом на 10-15 хв.

змішуємо фрукт із м'ясом

Подрібнені кільця додаємо до курки

нарізаний сухофрукт

Відкидаємо чорнослив на друшляк, розкладаємо на дошці, даємо обсохнути, або вмочуємо паперовими рушниками

Ріжемо на 3-4 частини додаємо в салат

дробимо горішки

Подрібнюємо горіхи молоточком, пересипаємо в блюдо

заправляємо сметаною

Змішуємо сметану з майонезиком у рівних пропорціях і заправляємо салатик, кладемо за смаком сіль і чорний перець

Закуска з копченої грудки з огірком

свіжа принадність

Інгредієнти

  • Сир – 100 гр.
  • Копчена грудка – 200 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Ананас – 5 кілець
  • Часник – 2 зубці.

Маринована цибуля

  • Сіль – 0,5 чайних л
  • Цукор – 2 чайні л
  • Оцет 9 % – 2 столові л
  • Гаряча вода – 100-150 мл

Процес приготування

маринуємо цибулю в оцті

Червону цибулю ріжемо тонкими півкільцями заливаємо окропом. Додаємо сіль, цукор, оцет, даємо розчинитися піску, перемішуємо, залишаємо на 20-30 хвилин маринуватися

нарізаний сир

Сирок нарізаємо соломкою відправляємо в миску

перекладаємо в миску

нарізаний огірок

Огірок так само розпускаємо на смужки

фруктова нарізка

Ріжемо кожне колечко на 2 частини, потім соломкою. Завдяки такій тонкій нарізці фрукт ледве відчувається, але зате додає цікавого смаку

перетерті яйця

Додаємо подрібнені яйця

копчена курка

Нарізаємо смужками копчену курочку

закуска у вазочках

Віджимаємо від маринаду цибулю, давимо часник, заправляємо майонезиком, підсолюємо за потреби. Подаємо салат на стіл