Святковий салат з ананасом і куркою. Смачне частування на святковий стіл у вигляді ананаса з яйцями, сиром і волоськими горіхами. Неодмінно приготуйте цей смачний салат на святковий стіл за нашим покроковим рецептом і насолодіться чудовим поєднанням інгредієнтів.
Інгредієнти
- Куряче філе – 1 шт.
- Ананаси – 200 г
- Яйце – 4 шт.
- Твердий сир – 100 г
- Волоські горіхи – 10 шт.
- Майонез, зелена цибуля
Рецепт салату з ананасом і куркою
Відварюємо курку, ріжемо невеликим кубиком і ділимо на дві частини. Одну частину викладаємо на овальне блюдо це буде нижній шар
Розташовуйте трохи зі зміщенням ліворуч, праворуч буде хвостик із цибулевого пір’я
Перекладаємо майонез у кондитерський мішок або міцний пакет відрізавши куточок, робимо сіточку
Подрібнюємо кільця ананаса і теж ділимо надвоє, одну частину розкладаємо зверху, наносимо трохи майонезу
Тремо на крупній тертці два яйця, злегка приминаємо ложкою, робимо сітку
Відвантажуємо залишки курки, вирівнюємо, приминаємо боки
Повторюємо процес, шматочки ананаса, два тертих яйця. Примніть все добре ложкою, надайте салату напівкруглої форми і нанесіть сітку та розмажте
Тремо на дрібній тертці сир по всій поверхні
Сир має бути доволі твердий, так він рівномірно лягає красивою стружкою, а не грудками як м’який
Миємо руки й обжимаємо страву, прибираємо крихти
Вставляємо цибулеві пір’я
Робимо з майонезу ромбоподібну сітку, відстань має бути розміром із волоський горіх
Капніть трохи в кожну комірку
Розставляємо половинки горіхів по ромбиках
Смачний і красивий салат на святковий стіл готовий. Поставте його в холодильник на 2-3 години для стабілізації та просочення
Рецепт листкового салату «дамський каприз»
Інгредієнти
- Грудка відварна – 1 шт.
- Сир твердий сорт – 150 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Ананаси консервовані – 250 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Часник – 2 зубці.
- Сіль, перець, горіхи
- Листочки петрушки для декору
Потрібно роз’ємне кільце
Приготування з фото
На дрібній тертці тремо часничок і змішуємо з майонезом
Дрібно ріжемо курку
Подрібнюємо ананасові кільця, два кільця залишаємо для фінальної прикраси
Подрібнюємо або ріжемо підсушені волоські горішки
Тремо сир на дрібній тертці
Поділяємо яйця на білки і жовтки, дрібно натираємо
Ставимо форму на блюдо і висипаємо всю курку, приминаємо ложкою, присипаємо чорним меленим перцем
Візуально ділимо майонез на три частини, наносимо один шар
Далі йдуть ананасові шматочки
Третій шар салату – білки, промазуємо майонезиком
Присипаємо горішками, трохи залишаємо для прикраси верху
Викладаємо весь сир і покриваємо майонезом, що залишився
Завершуємо «каприз» яєчними жовтками
Салатик зібраний відправляємо його для стабілізації в холодильник. Фінальну прикрасу робимо перед самою подачею
Викладаємо ананаси у формі квіточки, в середину сиплемо горішки, встромляємо листочки петрушки
Акуратно обертаючи за годинниковою стрілкою знімаємо кільце
Листковий «ананас» із курячою грудкою та яйцями
Інгредієнти
- Філе відварене – 1 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Сир – 150 г
- Банка ананасів
- Горіхи, майонез, часник
- Салатне листя, кріп
Покроковий рецепт
Ріжемо курку дрібним кубиком
Подрібнюємо кільця
Яйця з сиром натираємо на крупній тертці, давимо часничок пресом
По краю скляного блюда викладаємо листя салату і ставимо на них кільце
У середині робимо майонезну сіточку
Розкладаємо курку, робимо сітку і посипаємо роздавленим часником
Розкладаємо фрукти наносимо майонез
Викладаємо яйця і останню сітку з майонезу, розмазуємо лопаткою, посипаємо часничком
Посипаємо сиром, робимо три смужки поперек, три вздовж
У комірку кладемо половинку горіха і гілочку кропу. Даємо настоятися в холодильнику, перед подачею на стіл знімаємо форму
Варіант салату з курячим філе та кукурудзою
Інгредієнти
- Філе – 150 гр.
- Ананаси, кукурудза – по 1 банці
- Яйця відварені – 4 шт.
- Сир – 150 гр.
Спосіб приготування
Подрібнюємо ананасові кільця
Перекладаємо у форму промащуємо майонезом
Відварюємо та подрібнюємо курочку
Відвантажуємо м’ясо у форму змащуємо соусом
Натираємо яйця, насипаємо кукурудзу, промащуємо соусом
На дрібній тертці натираємо сир і відправляємо в холодильник, за бажанням можна посипати подрібненими волоськими горіхами
Порційний салат «ніжний» з ананасовими кільцями
Інгредієнти
- Куряче філе – 1 шт.
- Ананас – 300 гр.
- Яйця – 6 шт.
- Сир – 200 гр.
- Часник, майонез
Ця кількість продуктів розрахована на 3 порції
Детальна інструкція
Відварюємо грудку і залишаємо в бульйоні до повного охолодження, щоб м’ясо було соковитішим. Нарізаємо середнім кубиком
Також подрібнюємо фрукт і приступаємо до складання
Розкладаємо курку по трьох тарілках, наносимо майонезну решітку
Викладаємо терте яйце, підсолюємо і робимо сіточку
Розкладаємо ананасові шматочки
Рівномірно посипаємо сирком, прикрашаємо зеленню і можна подавати
Кисло солодкий салат із чорносливом і горіхами
Інгредієнти
- Куряче філе – 1 шт.
- Ананаси – 6 кілець
- Чорнослив – 150 гр.
- Волоський горіх – 70 гр.
- Майонез + сметана – по 2 ст. Л. Ложки
Детальний опис
Кладемо грудку в киплячу воду, після повторного закипання варимо 20 хвилин. За 5 хвилин до закінчення додаємо чайну ложку солі. Знімаємо з гарячої плити, залишаємо до повного охолодження в бульйоні
Ріжемо середнім кубиком перекладаємо в салатник
Заливаємо сухофрукти окропом на 10-15 хв.
Подрібнені кільця додаємо до курки
Відкидаємо чорнослив на друшляк, розкладаємо на дошці, даємо обсохнути, або вмочуємо паперовими рушниками
Ріжемо на 3-4 частини додаємо в салат
Подрібнюємо горіхи молоточком, пересипаємо в блюдо
Змішуємо сметану з майонезиком у рівних пропорціях і заправляємо салатик, кладемо за смаком сіль і чорний перець
Закуска з копченої грудки з огірком
Інгредієнти
- Сир – 100 гр.
- Копчена грудка – 200 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Ананас – 5 кілець
- Часник – 2 зубці.
Маринована цибуля
- Сіль – 0,5 чайних л
- Цукор – 2 чайні л
- Оцет 9 % – 2 столові л
- Гаряча вода – 100-150 мл
Процес приготування
Червону цибулю ріжемо тонкими півкільцями заливаємо окропом. Додаємо сіль, цукор, оцет, даємо розчинитися піску, перемішуємо, залишаємо на 20-30 хвилин маринуватися
Сирок нарізаємо соломкою відправляємо в миску
Огірок так само розпускаємо на смужки
Ріжемо кожне колечко на 2 частини, потім соломкою. Завдяки такій тонкій нарізці фрукт ледве відчувається, але зате додає цікавого смаку
Додаємо подрібнені яйця
Нарізаємо смужками копчену курочку
Віджимаємо від маринаду цибулю, давимо часник, заправляємо майонезиком, підсолюємо за потреби. Подаємо салат на стіл