У свято ми завжди чекаємо трохи краси і чарівництва, так чому б не влаштувати все це і на урочистому застілля теж? Порадуйте себе, приготувавши салат «Тіффані» з куркою і виноградом, вишуканий смак і незвичайне оформлення зроблять його справжньою окрасою вечора. На перший погляд компоненти можуть здатися досить ситними, але не варто турбуватися – страва вийде ніжним і легким.
Секрет популярності оригінального салату «Тіффані»
Салат «Тіффані» з куркою став дуже популярний останнім часом, і це не дивно. Ситні холодні закуски завжди були в центрі уваги, але такі страви, як шуба і олів’є, багатьом вже давно приїлися.
Ось чому зараз так актуальна в кулінарії тенденція до приготування абсолютно нових і незвичних страв.
Свою назву закуска отримала не випадково. Оформлення ягодами винограду виглядає дуже ефектно і нагадує справжнє ювелірна прикраса з розсипом каменів.
Також не забуваємо про сорти винограду. Білий буде нагадувати смарагдові камені, а ось червоний або чорний створять зовсім інше оформлення. Кожен раз салат «Тіффані» може виглядати по-різному.
Вишуканий салат «Тіффані» з філе курки з виноградом
Складові
- Куряче філе – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Сир напівтвердих сортів – 150 г + –
- Мигдаль сирий – 70 г + –
- Виноград – 300 г + –
- Каррі – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
- Майонез – за смаком + –
- Рослинна олія – для смаження + –
- Листовий салат – для подачі + –
Смачний курячий салат «Тіффані» з виноградними ягодами
Салат добре тримає форму, тому йому можна надати будь-який зовнішній вигляд: оригінальна порційна подача в красивому бокалі, у вигляді серця на романтичну вечерю, новорічна ялина і багато іншого.
Поєднання м’яса, сиру, горіхів і фруктів внесе приємну різноманітність, а щоб додати пікантності, салат «Тіффані» можна зробити з копченою куркою.
Сьогодні ми приготуємо класичний варіант салату, а як його урізноманітнити, розповімо трохи нижче.
Відварюємо яйця для нарізки в салат
- В першу чергу потрібно зварити яйця круто. Кладемо їх в каструлю або сотейник відповідного розміру і заливаємо холодною водою. Ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння.
Ми залишаємо на 7 хвилин, після чого перекладаємо в холод або заливаємо крижаною водою, щоб було легше чистити.
Натираємо птицю спеціями і обсмажуємо до рум’янцю на сковороді
- Курячі грудки добре натираємо сіллю і каррі.
- На сильному вогні на сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла. Обсмажуємо грудку по хвилині з кожної сторони до утворення золотистої скоринки.
Звертаємо увагу: від грудки будуть летіти бризки, тому краще включити витяжку або скористатися спеціальними гратами.
- Закриваємо сковороду кришкою і даємо «відпочити» курці 10-15 хвилин. За цей час вона повністю буде готова всередині, але при цьому залишиться соковитою.
Підрум’янюємо мигдаль для «Тіффані»
- На сухій сковороді обсмажуємо мигдаль. Він не повинен підгоріти – тільки злегка нагрітися і дати характерний аромат.
Збираємо акуратно листковий салат «Тіффані» на тарілці
- Залежно від способу подачі, на відповідне плоске блюдо викладаємо один або кілька листів салату. Якщо «Тіффані» подаємо в верріни, тоді красиво вставляємо один листочок в стакан. У цьому рецепті зелень в основному для прикраси, так що кількість вибираємо на свій смак або зовсім пропускаємо цей крок.
- Курку (смажену або копчену) нарізаємо на невеликі кубики. Укладаємо першим шаром і злегка змащуємо майонезом.
- Мигдаль рубаємо ножем на шматочки середньої величини. Вони повинні бути досить великими, щоб почуватися в текстурі салату, але щоб при цьому вони гармонійно поєднувалися з іншими інгредієнтами.
- Третій шар – сир. Натираємо його на крупній тертці і укладаємо зверху, злегка приминає. Знову трохи майонезу.
Добре підійдуть помірно тверді сорти з вираженим вершковим смаком – такі, як гауда або тільзітер, але можна вибрати будь-який інший сорт на свій розсуд.
- Передостанній шар – яйця. Їх подрібнюємо так само, як і інші компоненти, а потім додаємо в салат. Шар майонезу рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
- Виноград моєму і обсушуємо. Ягоди розрізаємо навпіл, при необхідності видаляємо кісточки. Викладаємо їх на поверхню салату.
Салат можна відразу подавати на стіл, але краще дати йому настоятися деякий час в прохолодному місці. Якщо готуєте напередодні, не забудьте прикрити харчовою плівкою, щоб зберегти свіжість.
Як зробити салатну закуску «Тіффані» з виноградом особливо смачною
Щоб урізноманітнити рецепт, можна приготувати салат «Тіффані» з виноградом і копченою куркою.
У цьому випадку вибираємо чорні грона – вони солодші. Що стосується м’яса птиці, то його потрібно відокремити від шкіри і кісточок – нам знадобиться тільки філе. При бажанні, можна взяти не тільки грудку, але і стегно, гомілку або все разом.
Мигдальні горіхи замінюємо волоськими, а сир вибираємо з більш солодкуватим смаком, наприклад маасдам. Салат «Тіффані» стане трохи більш десертним і напевно сподобається дамам.
Як бачите, салат «Тіффані» з виноградом і куркою дуже простий за складом і нескладний у приготуванні.
Це справжня знахідка для святкової вечері, адже його можна готувати заздалегідь, а значить, вдасться більше часу приділити собі, до того ж він дійсно стане прикрасою столу, а компліменти господині не змусять себе чекати.
Смачного!