Салат «Тіффані» з куркою і виноградом

Салат Тіффані з куркою і виноградом
У свято ми завжди чекаємо трохи краси і чарівництва, так чому б не влаштувати все це і на урочистому застілля теж? Порадуйте себе, приготувавши салат «Тіффані» з куркою і виноградом, вишуканий смак і незвичайне оформлення зроблять його справжньою окрасою вечора. На перший погляд компоненти можуть здатися досить ситними, але не варто турбуватися – страва вийде ніжним і легким.

Секрет популярності оригінального салату «Тіффані»

Салат «Тіффані» з куркою став дуже популярний останнім часом, і це не дивно. Ситні холодні закуски завжди були в центрі уваги, але такі страви, як шуба і олів’є, багатьом вже давно приїлися.

Ось чому зараз так актуальна в кулінарії тенденція до приготування абсолютно нових і незвичних страв.

Свою назву закуска отримала не випадково. Оформлення ягодами винограду виглядає дуже ефектно і нагадує справжнє ювелірна прикраса з розсипом каменів.

Також не забуваємо про сорти винограду. Білий буде нагадувати смарагдові камені, а ось червоний або чорний створять зовсім інше оформлення. Кожен раз салат «Тіффані» може виглядати по-різному.

Вишуканий салат «Тіффані» з філе курки з виноградом

Складові

  • Куряче філе – 1 шт. + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Сир напівтвердих сортів – 150 г + –
  • Мигдаль сирий – 70 г + –
  • Виноград – 300 г + –
  • Каррі – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Майонез – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Листовий салат – для подачі + –

Смачний курячий салат «Тіффані» з виноградними ягодами

Салат добре тримає форму, тому йому можна надати будь-який зовнішній вигляд: оригінальна порційна подача в красивому бокалі, у вигляді серця на романтичну вечерю, новорічна ялина і багато іншого.

Поєднання м’яса, сиру, горіхів і фруктів внесе приємну різноманітність, а щоб додати пікантності, салат «Тіффані» можна зробити з копченою куркою.

Сьогодні ми приготуємо класичний варіант салату, а як його урізноманітнити, розповімо трохи нижче.

Відварюємо яйця для нарізки в салат

  • В першу чергу потрібно зварити яйця круто. Кладемо їх в каструлю або сотейник відповідного розміру і заливаємо холодною водою. Ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння.

Ми залишаємо на 7 хвилин, після чого перекладаємо в холод або заливаємо крижаною водою, щоб було легше чистити.

Натираємо птицю спеціями і обсмажуємо до рум’янцю на сковороді

  • Курячі грудки добре натираємо сіллю і каррі.
  • На сильному вогні на сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла. Обсмажуємо грудку по хвилині з кожної сторони до утворення золотистої скоринки.

Звертаємо увагу: від грудки будуть летіти бризки, тому краще включити витяжку або скористатися спеціальними гратами.

  • Закриваємо сковороду кришкою і даємо «відпочити» курці 10-15 хвилин. За цей час вона повністю буде готова всередині, але при цьому залишиться соковитою.

Підрум’янюємо мигдаль для «Тіффані»

  • На сухій сковороді обсмажуємо мигдаль. Він не повинен підгоріти – тільки злегка нагрітися і дати характерний аромат.

Збираємо акуратно листковий салат «Тіффані» на тарілці

  • Залежно від способу подачі, на відповідне плоске блюдо викладаємо один або кілька листів салату. Якщо «Тіффані» подаємо в верріни, тоді красиво вставляємо один листочок в стакан. У цьому рецепті зелень в основному для прикраси, так що кількість вибираємо на свій смак або зовсім пропускаємо цей крок.
  • Курку (смажену або копчену) нарізаємо на невеликі кубики. Укладаємо першим шаром і злегка змащуємо майонезом.
  • Мигдаль рубаємо ножем на шматочки середньої величини. Вони повинні бути досить великими, щоб почуватися в текстурі салату, але щоб при цьому вони гармонійно поєднувалися з іншими інгредієнтами.
  • Третій шар – сир. Натираємо його на крупній тертці і укладаємо зверху, злегка приминає. Знову трохи майонезу.

Добре підійдуть помірно тверді сорти з вираженим вершковим смаком – такі, як гауда або тільзітер, але можна вибрати будь-який інший сорт на свій розсуд. 

  • Передостанній шар – яйця. Їх подрібнюємо так само, як і інші компоненти, а потім додаємо в салат. Шар майонезу рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

salat-tiffani-s-kuricej-i-vinogradom1

  • Виноград моєму і обсушуємо. Ягоди розрізаємо навпіл, при необхідності видаляємо кісточки. Викладаємо їх на поверхню салату.

Салат можна відразу подавати на стіл, але краще дати йому настоятися деякий час в прохолодному місці. Якщо готуєте напередодні, не забудьте прикрити харчовою плівкою, щоб зберегти свіжість.

Як зробити салатну закуску «Тіффані» з виноградом особливо смачною

Щоб урізноманітнити рецепт, можна приготувати салат «Тіффані» з виноградом і копченою куркою.

У цьому випадку вибираємо чорні грона – вони солодші. Що стосується м’яса птиці, то його потрібно відокремити від шкіри і кісточок – нам знадобиться тільки філе. При бажанні, можна взяти не тільки грудку, але і стегно, гомілку або все разом.

Мигдальні горіхи замінюємо волоськими, а сир вибираємо з більш солодкуватим смаком, наприклад маасдам. Салат «Тіффані» стане трохи більш десертним і напевно сподобається дамам.

salat-tiffani-s-kuricej-i-vinogradom

Як бачите, салат «Тіффані» з виноградом і куркою дуже простий за складом і нескладний у приготуванні.

Це справжня знахідка для святкової вечері, адже його можна готувати заздалегідь, а значить, вдасться більше часу приділити собі, до того ж він дійсно стане прикрасою столу, а компліменти господині не змусять себе чекати.

Смачного!