Салат «Смарагдовий браслет»

Гарний і смачний салат з куркою. Цілком звичайний набір інгредієнтів, але є і своя родзинка – ківі. Добре підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу.

салат

Для приготування салату “Смарагдовий браслет” нам знадобиться:

  • 1 куряча грудка (вагою приблизно 500 грам),
  • 2-3 огірка (приблизно 300 грам),
  • 15 маслин,
  • 50 грам волоських горіхів,
  • 150 грам сиру,
  • майонез,
  • 2 ківі.

Рецепт приготування салату “Смарагдовий браслет”.

Курячі грудки відварюємо в підсоленій воді до готовності. Після чого виймаємо з бульйону, остудити, прибираємо кістки і нарізаємо кубиками.

Огірки миємо, чистимо від шкіри і ріжемо кубиками.

Маслини ріжемо тонкими кільцями. Сир натираємо на крупній тертці.

Для збільшення натисніть на картинку

Для збільшення натисніть на картинку

Волоські горіхи вимиємо, обсушити серветками, відкладемо кілька великих шматочків, а решта подрібнити. Подрібнювати горіхи можна ножем (нарізати), можна в блендері, а можна прокатати качалкою, попередньо склавши їх в щільний мішечок.

Ківі чистимо і ріжемо кільцями.

Приступимо до збірки салату. У центр тарілки або блюда поставити стакан. Шари укладати навколо нього.

Першим шаром викладемо курку, промажем її майонезом. Другим шаром покладемо огірки, смажена майонезом. Потім викладаємо маслини і на них викладаємо сир. Покриваємо салат майонезом, посипаємо тертими горіхами і прикрашаємо ківі, можна і навпаки, спочатку покласти ківі, а потім горіхи. Не забуваємо вийняти склянку.

Для збільшення натисніть на картинку

Для збільшення натисніть на картинку

салат

Прибираємо салат не надовго в холодильник, даємо йому там трохи охолонути і настоятися.

салат

Нашій сім’ї салат дуже сподобався, але в наступний раз, в порядку експерименту, хочу спробувати порізати ківі трохи дрібніше, наприклад, четвертинками кілець. Мені здається, так повинно бути ще смачніше.

Смачного.