Гарний і смачний салат з куркою. Цілком звичайний набір інгредієнтів, але є і своя родзинка – ківі. Добре підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу.
Для приготування салату “Смарагдовий браслет” нам знадобиться:
- 1 куряча грудка (вагою приблизно 500 грам),
- 2-3 огірка (приблизно 300 грам),
- 15 маслин,
- 50 грам волоських горіхів,
- 150 грам сиру,
- майонез,
- 2 ківі.
Рецепт приготування салату “Смарагдовий браслет”.
Курячі грудки відварюємо в підсоленій воді до готовності. Після чого виймаємо з бульйону, остудити, прибираємо кістки і нарізаємо кубиками.
Огірки миємо, чистимо від шкіри і ріжемо кубиками.
Маслини ріжемо тонкими кільцями. Сир натираємо на крупній тертці.
Для збільшення натисніть на картинку
Волоські горіхи вимиємо, обсушити серветками, відкладемо кілька великих шматочків, а решта подрібнити. Подрібнювати горіхи можна ножем (нарізати), можна в блендері, а можна прокатати качалкою, попередньо склавши їх в щільний мішечок.
Ківі чистимо і ріжемо кільцями.
Приступимо до збірки салату. У центр тарілки або блюда поставити стакан. Шари укладати навколо нього.
Першим шаром викладемо курку, промажем її майонезом. Другим шаром покладемо огірки, смажена майонезом. Потім викладаємо маслини і на них викладаємо сир. Покриваємо салат майонезом, посипаємо тертими горіхами і прикрашаємо ківі, можна і навпаки, спочатку покласти ківі, а потім горіхи. Не забуваємо вийняти склянку.
Для збільшення натисніть на картинку
Прибираємо салат не надовго в холодильник, даємо йому там трохи охолонути і настоятися.
Нашій сім’ї салат дуже сподобався, але в наступний раз, в порядку експерименту, хочу спробувати порізати ківі трохи дрібніше, наприклад, четвертинками кілець. Мені здається, так повинно бути ще смачніше.
Смачного.