В описі до цього салату було заявлено, що він має виражений смак грибів при їх відсутності в складі. Звичайно, мені стало цікаво. Про свої враження я напишу в кінці рецепта.
необхідно:
Пропорції приблизні, можна сміливо змінювати їх на свій смак.
- М’ясо куряче (відварне або смажене) – 200 г
- Морква сира – 1 шт середня
- Лук – 2 шт. середніх
- Огірки солоні – 2-3 шт.
- Майонез – ок.100 г
- Масло для смаження
- Сіль, перець, зелень – за смаком
приготування:
Цибулю нарізати кубиками й обсмажити.
Моркву натерти на крупній тертці і додати до зарум’яниться цибулі.
Куряче м’ясо подрібнити і додати в обсмажуванні, трохи обсмажити все разом.
Вимикаємо вогонь, даємо охолонути.
Огірки нарізати кубиками.
Додати до обсмаженою овочам і м’ясу.
Заправити майонезом, посолити за смаком.
Салат готовий!
Тепер про смак.
Скажу так: якщо знаєш, що грибів там немає, то мозок явно відчуває продукти, які в складі є.
Якщо ж цього не знати, то грибний присмак дійсно присутній.
Мої домашні, дегустувати наосліп, підтвердили цей факт. Рекомендую вам провести цей експеримент 🙂
Смачного!