Дуже любимо в нашій родині цей корейський салат. Робиться дуже просто, а довгий список інгредієнтів складається з простих добавок, які є майже в кожному будинку.
необхідно:
- Спаржа соєва (суха) – 250 г
- Морква – 1 шт. велика
- Цибуля – 1 шт
- Часник – 3-4 зубки
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Цукор – 4 ч.л.
- Соєвий соус – 4 ст.л
- Оцет 9% – 4 ст.л.
- Коріандр – 1 ч.л. (Можна взяти готову приправу для корейської моркви, тоді перець не класти)
- Перець червоний і чорний – за смаком
- Масло рослинне для смаження – 2-3 ст.л.
- Кунжутне насіння 1-2 ст. л (за бажанням)
приготування:
Замочити спаржу в теплій воді годин на 5.
Можна на ніч (якщо жарко, поставте в холодильник).
Придавити вантажем, щоб все було занурене у воду.
Моркву натерти на тертці. Красива стружечка виходить на тертці для корейської моркви.
Додати в морква сіль, цукор і оцет. Перемішати.
Морква пустить сік.
Замочену спаржу нарізати на шматочки довжиною 3-5 см.
Готуємо заправку.
Цибулину злегка обжріть, додати коріандр, перець, роздавлений в пресі часник, соєвий соус. Перемішати.
У обсмажену цибулю покласти спаржу, перемішати,
потримати на вогні хвилини 3-4.
Гарячу спаржу висипати в морквину.
Додати кунжутне насіння. Перемішати.
Витримати до охолодження.
Можна готувати заздалегідь і кілька днів зберігати в холодильнику.
Смачного!