Салат із соєвого спаржі

Салат із соєвого спаржі

Дуже любимо в нашій родині цей корейський салат. Робиться дуже просто, а довгий список інгредієнтів складається з простих добавок, які є майже в кожному будинку.

необхідно:

  • Спаржа соєва (суха) – 250 г
  • Морква – 1 шт. велика
  • Цибуля – 1 шт
  • Часник – 3-4 зубки
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Цукор – 4 ч.л.
  • Соєвий соус – 4 ст.л
  • Оцет 9% – 4 ст.л.
  • Коріандр – 1 ч.л. (Можна взяти готову приправу для корейської моркви, тоді перець не класти)
  • Перець червоний і чорний – за смаком
  • Масло рослинне для смаження – 2-3 ст.л.
  • Кунжутне насіння 1-2 ст. л (за бажанням)

приготування: 

Замочити спаржу в теплій воді годин на 5.

Можна на ніч (якщо жарко, поставте в холодильник).

Салат із соєвого спаржі

Придавити вантажем, щоб все було занурене у воду.

Салат із соєвого спаржі

Моркву натерти на тертці. Красива стружечка виходить на тертці для корейської моркви.

Додати в морква сіль, цукор і оцет. Перемішати.

Салат із соєвого спаржі

Морква пустить сік.

Салат із соєвого спаржі

Замочену спаржу нарізати на шматочки довжиною 3-5 см.

Салат із соєвого спаржі

Готуємо заправку.

Цибулину злегка обжріть, додати коріандр, перець, роздавлений в пресі часник, соєвий соус. Перемішати.

Салат із соєвого спаржі

У обсмажену цибулю покласти спаржу, перемішати,

потримати на вогні хвилини 3-4.

Салат із соєвого спаржі

Гарячу спаржу висипати в морквину.

Салат із соєвого спаржі

Додати кунжутне насіння. Перемішати.

Салат із соєвого спаржі

Витримати до охолодження.

Можна готувати заздалегідь і кілька днів зберігати в холодильнику.

Салат із соєвого спаржі

Смачного!

Салат із соєвого спаржі