Салат «Єралаш», рецепт з картоплею фрі

Салат Єралаш рецепт з картоплею фрі
Сучасна кулінарія пропонує неймовірну кількість смачних страв, які можна приготувати до святкового столу. Салат «Єралаш» (рецепт з картоплею фрі) – яскравий представник холодних закусок, він смачний і простий у приготуванні, до того ж завжди знаходиться на піку популярності.

Якщо ви хочете здивувати гостей красивим, барвистим і апетитним частуванням, то такий варіант вам точно підійде.

Готуємо домашній картопля фрі для салату

Складові

  • Картопля – 4-5 бульб + –
  • Сіль, чорний перець – за смаком + –
  • Часник сушений – 1 щіпка + –
  • Рослинна олія – ​​150 мл + –

Як приготувати хрустку картоплю фрі для салату: рецепт покроково

Готування картоплі фрі для салату практично не відрізняється від традиційного процесу. Але щоб блюдо виглядало естетично і було неймовірно смачним, слід правильно готувати картоплю фрі.

  1. Картопля вимийте під проточною водою і очистіть від шкірки. Очищені плоди ще раз вимийте і повністю обсушити паперовими рушниками.
  2. Картоплю наріжте дрібною соломкою – наполовину тонше, ніж класичний картопля фрі. Ще раз обсушити паперовими рушниками.
  3. У глибоку сковорідку влийте рослинне масло і добре розігрійте. Після киньте картоплю в киплячу олію і відразу перемішайте.
  4. Потім готуйте картоплю протягом 3-4 хвилин, ще раз перемішайте. Підсмажте картоплю до золотавого кольору. Перекладіть фрі на пергамент, щоб стік зайвий жир. Приправте картоплю сіллю і пряними спеціями, перемішайте.
  5. Коли остудіть картопля, відразу додавайте його в салат.

salat-eralash-recept-s-kartoshkoj-fri2

При бажанні, можна приготувати картоплю фрі в духовці, але цей процес займе трохи більше часу.

Салат «Єралаш» з картоплею фрі і відварною куркою

Салат «Єралаш» – дуже популярне і смачне частування, а зробити його можна з абсолютно різних продуктів. Найголовніша умова – правильно поєднувати улюблені продукти.

Якщо ви хочете створити салат з картоплею фрі – краще використовувати в складі відварне легке м’ясо курки і свіжі овочі. Таке частування внесе різноманітність в ваш повсякденний та святковий раціон.

Складові

  • Куряче філе – 250 г;
  • Картопля фрі – 200 г;
  • Помідори – 2 шт .;
  • Петрушка – 1 пучок;
  • Чорнослив – 150 г;
  • Домашній майонез – 120 г;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Лавровий лист – 1-2 шт.

Як вдома зробити салат «Єралаш» з куркою і картоплею фрі

  1. Куряче філе промийте під проточною водою і помістіть в невелику каструлю. Залийте м’ясо водою, посоліть, поперчіть і додайте лавровий лист.
  2. Відваріть м’ясо до готовності, а потім повністю остудіть. Наріжте куряче філе соломкою або розділіть руками на волокна.
  3. Чорнослив добре вимийте в теплій воді і також наріжте тонкою соломкою.
  4. Приготуйте картопля фрі для салату з вище запропонованим рецептом і остудіть.
  5. Середні помідори добре вимийте і наріжте середніми кубиками. Трохи присолите помідори і дочекайтеся, поки вони пустять сік. Злийте його перед тим, як додати овочі в салат.
  6. Свіжу петрушку ретельно вимийте і обтрусіть. Гострим ножем дрібно наріжте зелень.
  7. Візьміть кругле широке блюдо, посередині викладіть домашній майонез. Решта інгредієнти викладіть секціями навколо майонезу. З картоплі фрі вийде 2 секції.

Якщо смажена картопля вам не до душі – ви можете замінити його сухариками або консервованої кукурудзою. Інші інгредієнти також, при бажанні, можна замінити на свій розсуд. Головне – дотримуватися почергового принципу подачі, а які компоненти ви будете між собою поєднувати – справа вашого смаку.

salat-eralash-recept-s-kartoshkoj-fri3

Подавайте блюдо до столу в оригінальному вигляді, і тільки перед самою дегустацією перемішайте його. При бажанні, трохи охолодіть частування перед подачею в холодильнику.

До речі, сухарики можна зробити і вдома, а рецепт вам розповість і покаже наш шеф повар.

«Єралаш» з чіпсами і шинкою: рецепт салату в домашніх умовах

Коли гості вже на порозі і вам потрібно за короткий час зробити святкові частування, салат «Єралаш» стане паличкою-виручалочкою. Щоб прискорити процес приготування, замість картоплі фрі або відварених овочів можна додати чіпси.

Готові картопляні чіпси (з будь-яким смаком на свій розсуд) можна купити в найближчому магазині. Якщо у вас немає заздалегідь відвареного м’яса – шинка стане відмінним м’ясним складовим відомого частування.

Складові

  • Шинка – 300 г;
  • Консервована кукурудза – 1 банка;
  • Чіпси зі смаком бекону – 30 г;
  • Відварені яйця – 3 шт .;
  • Голландський твердий сир – 150 г;
  • Зелені оливки – 1 стакан (без кісточок);
  • Домашній майонез – 150 г;
  • Листя салату – 5-6 шт.

Робимо строкатий оригінальний салат «Єралаш» з чіпсами і шинкою самостійно

  1. Консервовану кукурудзу відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Добре струсіть її від рідини.
  2. Відварені яйця очистіть, вимийте і висушіть. Наріжте яйця півкільцями.
  3. Голландський сир наріжте кубиками або натріть на шатківниці (перед цим потримайте сир в холодильнику).
  4. Шинку (курячу або свинячу) наріжте товстою соломкою. Зелені оливки без кісточок поріжте кільцями.
  5. Листя салату ретельно вимийте під проточною водою і обтрусіть. Порвіть листи руками на невеликі шматочки і застеліть ними дно великий красивою тарілки. Можна використовувати як плоске, так і глибоке блюдо.

Посередині страви поставте склянку і все нарізані інгредієнти розкладіть секціями навколо нього. Потім акуратно вийміть склянку, а на його місце покладіть майонез. Рецепт приготування домашнього соусу також пропонуємо взяти у нашого кухаря.

Потримайте салат в холодильнику 10 хвилин і подавайте до столу.

Як і в попередньому рецепті, компоненти салатної закуски можна доповнювати або заміняти. Оформляйте блюдо на свій смак і насолоджуйтеся поживним різноманітним частуванням.

salat-eralash-recept-s-kartoshkoj-fri

Салат «Єралаш» за рецептом з картоплею фрі, чіпсами та іншими улюбленими інгредієнтами, без сумніву, стане вашим коронною стравою на будь-якому застілля.