Сучасна кулінарія пропонує неймовірну кількість смачних страв, які можна приготувати до святкового столу. Салат «Єралаш» (рецепт з картоплею фрі) – яскравий представник холодних закусок, він смачний і простий у приготуванні, до того ж завжди знаходиться на піку популярності.
Якщо ви хочете здивувати гостей красивим, барвистим і апетитним частуванням, то такий варіант вам точно підійде.
Готуємо домашній картопля фрі для салату
Складові
- Картопля – 4-5 бульб + –
- Сіль, чорний перець – за смаком + –
- Часник сушений – 1 щіпка + –
- Рослинна олія – 150 мл + –
Як приготувати хрустку картоплю фрі для салату: рецепт покроково
Готування картоплі фрі для салату практично не відрізняється від традиційного процесу. Але щоб блюдо виглядало естетично і було неймовірно смачним, слід правильно готувати картоплю фрі.
- Картопля вимийте під проточною водою і очистіть від шкірки. Очищені плоди ще раз вимийте і повністю обсушити паперовими рушниками.
- Картоплю наріжте дрібною соломкою – наполовину тонше, ніж класичний картопля фрі. Ще раз обсушити паперовими рушниками.
- У глибоку сковорідку влийте рослинне масло і добре розігрійте. Після киньте картоплю в киплячу олію і відразу перемішайте.
- Потім готуйте картоплю протягом 3-4 хвилин, ще раз перемішайте. Підсмажте картоплю до золотавого кольору. Перекладіть фрі на пергамент, щоб стік зайвий жир. Приправте картоплю сіллю і пряними спеціями, перемішайте.
- Коли остудіть картопля, відразу додавайте його в салат.
При бажанні, можна приготувати картоплю фрі в духовці, але цей процес займе трохи більше часу.
Салат «Єралаш» з картоплею фрі і відварною куркою
Салат «Єралаш» – дуже популярне і смачне частування, а зробити його можна з абсолютно різних продуктів. Найголовніша умова – правильно поєднувати улюблені продукти.
Якщо ви хочете створити салат з картоплею фрі – краще використовувати в складі відварне легке м’ясо курки і свіжі овочі. Таке частування внесе різноманітність в ваш повсякденний та святковий раціон.
Складові
- Куряче філе – 250 г;
- Картопля фрі – 200 г;
- Помідори – 2 шт .;
- Петрушка – 1 пучок;
- Чорнослив – 150 г;
- Домашній майонез – 120 г;
- Сіль, перець – за смаком;
- Лавровий лист – 1-2 шт.
Як вдома зробити салат «Єралаш» з куркою і картоплею фрі
- Куряче філе промийте під проточною водою і помістіть в невелику каструлю. Залийте м’ясо водою, посоліть, поперчіть і додайте лавровий лист.
- Відваріть м’ясо до готовності, а потім повністю остудіть. Наріжте куряче філе соломкою або розділіть руками на волокна.
- Чорнослив добре вимийте в теплій воді і також наріжте тонкою соломкою.
- Приготуйте картопля фрі для салату з вище запропонованим рецептом і остудіть.
- Середні помідори добре вимийте і наріжте середніми кубиками. Трохи присолите помідори і дочекайтеся, поки вони пустять сік. Злийте його перед тим, як додати овочі в салат.
- Свіжу петрушку ретельно вимийте і обтрусіть. Гострим ножем дрібно наріжте зелень.
- Візьміть кругле широке блюдо, посередині викладіть домашній майонез. Решта інгредієнти викладіть секціями навколо майонезу. З картоплі фрі вийде 2 секції.
Якщо смажена картопля вам не до душі – ви можете замінити його сухариками або консервованої кукурудзою. Інші інгредієнти також, при бажанні, можна замінити на свій розсуд. Головне – дотримуватися почергового принципу подачі, а які компоненти ви будете між собою поєднувати – справа вашого смаку.
Подавайте блюдо до столу в оригінальному вигляді, і тільки перед самою дегустацією перемішайте його. При бажанні, трохи охолодіть частування перед подачею в холодильнику.
До речі, сухарики можна зробити і вдома, а рецепт вам розповість і покаже наш шеф повар.
«Єралаш» з чіпсами і шинкою: рецепт салату в домашніх умовах
Коли гості вже на порозі і вам потрібно за короткий час зробити святкові частування, салат «Єралаш» стане паличкою-виручалочкою. Щоб прискорити процес приготування, замість картоплі фрі або відварених овочів можна додати чіпси.
Готові картопляні чіпси (з будь-яким смаком на свій розсуд) можна купити в найближчому магазині. Якщо у вас немає заздалегідь відвареного м’яса – шинка стане відмінним м’ясним складовим відомого частування.
Складові
- Шинка – 300 г;
- Консервована кукурудза – 1 банка;
- Чіпси зі смаком бекону – 30 г;
- Відварені яйця – 3 шт .;
- Голландський твердий сир – 150 г;
- Зелені оливки – 1 стакан (без кісточок);
- Домашній майонез – 150 г;
- Листя салату – 5-6 шт.
Робимо строкатий оригінальний салат «Єралаш» з чіпсами і шинкою самостійно
- Консервовану кукурудзу відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Добре струсіть її від рідини.
- Відварені яйця очистіть, вимийте і висушіть. Наріжте яйця півкільцями.
- Голландський сир наріжте кубиками або натріть на шатківниці (перед цим потримайте сир в холодильнику).
- Шинку (курячу або свинячу) наріжте товстою соломкою. Зелені оливки без кісточок поріжте кільцями.
- Листя салату ретельно вимийте під проточною водою і обтрусіть. Порвіть листи руками на невеликі шматочки і застеліть ними дно великий красивою тарілки. Можна використовувати як плоске, так і глибоке блюдо.
Посередині страви поставте склянку і все нарізані інгредієнти розкладіть секціями навколо нього. Потім акуратно вийміть склянку, а на його місце покладіть майонез. Рецепт приготування домашнього соусу також пропонуємо взяти у нашого кухаря.
Потримайте салат в холодильнику 10 хвилин і подавайте до столу.
Як і в попередньому рецепті, компоненти салатної закуски можна доповнювати або заміняти. Оформляйте блюдо на свій смак і насолоджуйтеся поживним різноманітним частуванням.
Салат «Єралаш» за рецептом з картоплею фрі, чіпсами та іншими улюбленими інгредієнтами, без сумніву, стане вашим коронною стравою на будь-якому застілля.