Чим пригостити подруг, які зайшли в гості, щоб вони ще довго захоплювалися і дивувалися кулінарним здібностям, що запросила їх, господині? Мабуть, є один рецепт дивовижного страви, з яким дівочі посиденьки стануть набагато цікавіше, мова йде про страву з промовистою назвою «Дамський» салат. Легке, приголомшливе на смак частування стане приємним сюрпризом для ваших подруг, які по достоїнству оцінять вашу турботу про них.
У цієї страви є ще одна назва – «Дамський каприз». Саме таким ці ласощі і є. Адже як назвати його інакше, якщо не каприз. Незвичайний, на перший погляд, несумісний інгредіентний складу нагадує примха королеви, яка бажала змішати все улюблені компоненти в одній страві.
Але, коли ви самі приготуєте салат «Дамський» і спробуєте, хоча б ложечку, цього вишуканого частування, то зрозумієте, наскільки королівським є дане блюдо. Пропонуємо вашій увазі простий рецепт приготування салату з ананасами, за допомогою якого ви будете дивувати своїм кулінарним талантом.
Салат «Дамський» з консервованими ананасами
Складові
- Ананаси (консервовані) – 400 г + –
- Часник – 2 зубки великого розміру + –
- Твердий сир – 150 г + –
- Майонез – 3 ст. л. + –
- Філе курки – 400г р + –
- Часниковий соус – 2 ст. л. + –
- Спеції – за смаком + –
Приготування
- Насамперед ми відварюємо куряче філе. Варити його необхідно хвилин 20. Потім ріжемо м’ясо кубиками.
- Після обробки курячого філе приступаємо до нарізки ананасів. Їх ми також нарізаємо кубиками. Але можна поступити інакше, тобто використовувати для салату вже нарізані консервовані ананаси, куплені в магазині.
- Твердий сир натираємо на крупній тертці. Брати для «дамського» частування можна «Російський», «Голландський» або будь-які інші тверді сорти сирів.
- Після того, як основні інгредієнти нарізані, викладаємо їх в миску і ретельно перемішуємо.
- Далі для салату з ананасами натираємо на тертці часник. Можна подрібнити його і за допомогою чеснокодавкі – кому як зручніше. Подрібнений часник змішуємо з майонезом і додаємо ароматну суміш в салатик.
- Наостанок обов’язково все перчимо і подсаливаем, перемішуємо і подаємо до столу. Частування для душі готово!
Подавати «Дамський каприз» краще порційно, в невеликих креманкахчи мартінніцах. Але можна піднести ласощі до столу на загальному блюді, при цьому, заздалегідь прикрасивши салат цукатами, волоськими горіхами, зеленню або курагою. Тільки не переборщіть з додатковими інгредієнтами, що йдуть в салат в якості прикраси, інакше можна перебити основний смак страви.
«Дамський» салат з селерою
До складу «Жіночого» салату, крім обов’язкових інгредієнтів, часто включають найрізноманітніші компоненти: гриби, свинячий (або яловичий) мову, всілякі фрукти і навіть селера.
Таке незвичайне поєднання продуктів тільки надає страві пікантності. Приготування кожного з різновидів салату має свої кулінарні особливості. Розглянемо їх більш детально на прикладі рецепта «Жіночого капризу» з ананасом і селерою.
Складові
- Консервований ананас – 1 банка
- Апельсин – 1 шт. великого розміру
- Твердий сир – 300 г
- Черешкова селера – 1 шт
- Перець – на кінчику ножа.
- Сіль – щіпка
- Йогурт – 1 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Зелене яблуко – 1 шт.
Приготування
- Готувати страву ми починаємо з одного з головних його інгредієнтів – апельсина. Для цього ми фрукт миємо, розрізаємо навпіл, краще зробити це фігурно, щоб половинки вийшли гарними (вони знадобляться для подачі салату).
- Потім вістрям ножа обережно виймаємо з апельсина соковиту м’якоть. Її ми очищаємо від плівки, а після – кожну очищену часточку подрібнюємо.
- Селера нарізаємо кільцями (обов’язково тоненькими, але великими).
- Потім кубиками нарізаємо ананаси і очищене яблуко.
- Твердий сорт сиру також ріжемо кубиками.
Дуже важливо, щоб всі інгредієнти страви були нарізані однакового розміру. Коли всі продукти будуть подрібнені, салатик гарненько заважаємо і приступаємо до його заправці. Поливаємо поверхню «Жіночого капризу» сумішшю нежирної сметани і йогурту. За смаком блюдо перчимо і солимо, щоб воно не здавалося прісним.
Розкладаємо салатик на порції, тільки робимо це незвично. Замість мартінніцах і креманок для подачі до столу використовуємо, виготовлені нами на початку приготування страви, фігурні апельсинові половинки. У них частування і подаємо.
Відмінно блюдо з ананасами і селерім буде виглядати поряд з пляшкою хорошого вина, а з келихом випитого – ще й апетитно з’їдатися.
секрети кухарчука
- Запам’ятайте маленький, але дуже важливий нюанс – заправляти салат необхідно безпосередньо перед подачею на стіл, інакше він просто стече і стане не таким привабливим, як ви того очікуєте.
- Щоб салат не вийшов рідким – перед його приготуванням потрібно дати можливість ананасам стекти. На цю процедуру відведіть хвилин 10-15, оскільки ананаси досить повільно виділяють сік.
- Всі інгредієнти ріжте крупно, дрібна нарізка не для «Жіночого капризу».
З огляду на прості поради з приготування, а також пару цікавих рецептів – вам вдасться створити смачне блюдо, подавати яке можна з приводу і без. «Дамський» салат – це одне з небагатьох страв, яке підкорює з першої з’їденої ложки. Приготувавши його, ви зможете порадувати навіть самих примхливих гурманів, адже вони точно не відмовляться поласувати вишуканим частуванням.
Смачного!