Салат з красивою назвою «Червона шапочка» в даний час відомий в різних варіаціях. Його готують з помідорами, гранатом, солодким перцем, вибудовують шарами або нашвидку перемішують компоненти. За основу беруть як варену, так і копчену птицю, іноді замінюють її яловичиною, шинкою. Повністю відрізняється і суміш складових – деякі версії нагадують Олів’є, інші, навпаки, більш легкі, без картоплі та інших ситних продуктів в складі. Єдине, що об’єднує всі ці рецепти – строката верхівка страви, яка, виправдовуючи назву, неодмінно повинна бути яскраво-червоною.
У нашому прикладі салат приготований з помідорами і куркою. Фінальний шар, залишений без майонезной мастила, виходить яскравим і насиченим, моментально перетворює бляклу суміш. За рахунок міцного «фундаменту» блюдо відмінно тримає форму, що дозволяє красиво викласти «Червону шапочку» за допомогою формувального кільця.
Складові:
- курка (філе) – 300 г;
- печериці – 300 г;
- цибулина – 1 шт .;
- сир – 150 г;
- яйця – 3 шт .;
- помідори свіжі – 3-4 шт .;
- майонез – до смаку;
- рослинне масло (для смаження) – 2-3 ст. ложки;
- сіль, перець – за смаком.
Салат «Червона шапочка» з помідорами і куркою рецепт
- Філе птиці відварюємо в підсоленій воді близько 20 хвилин. За бажанням для насиченості і аромату приправляем бульйон запашним перцем, цибулею, морквою. Остудивши, ніжне куряче м’ясо нарізаємо ножем або розбираємо на тонкі «клапті» руками.
- Готуємо гриби. Спочатку, очистивши і порубавши, обсмажуємо на розпеченому маслі цибулю. Помішуємо і тримаємо нарізку на середньому вогні до легкого зарум’янювання.
- До обсмаженої цибулі завантажуємо печериці, промиті і нарізані пластинами. Для приготування салату підходять як свіжі гриби, так і після заморозки. Помішуємо, чекаємо повного випаровування рідини. Солимо, перчимо і охолоджуємо печериці.
- Яйця варимо 10 хвилин з моменту закипання рідини. Остужаем в холодній воді, очищаємо від шкаралупи і рубаємо дрібними кубиками.
- Сир натираємо крупно.
- Підготувавши основні компоненти, збираємо салат «Червона шапочка». Встановлюємо кільце (в нашому прикладі відрегульоване до діаметра 17 см) або ж беремо прозорий салатник. Формуємо шар курки, поливаємо «фундамент» майонезом. Найкраще перекласти соус в пакет і відрізати тонкий куточок, тоді заправка розподілиться найбільш рівномірно. У рецепті використовується домашній майонез на молоці.
- Другим шаром розподіляємо печериці з цибулею. Знову малюємо майонезну сітку.
- Далі викладаємо яйця. За бажанням злегка солимо / перчимо. поливаємо майонезом.
- Засипаємо яєчний шар сирної стружкою. Останній раз наносимо майонезну прошарок. Кількість соусу в салаті – на смак, але сухуваті шари курки і сиру краще полити рясніше.
- Помідори готуємо в останню чергу. Розрізаємо плоди навпіл і видаляємо рідку частину з насінням. М’якоть нарізаємо невеликими кубиками і розподіляємо по салату. Покриваємо всю верхівку, не залишаючи прогалин. За бажанням цей шар можна злегка присипати сіллю.
- Акуратно знімаємо кільце. По можливості дозволяємо страви пару годин настоятися в холодильнику. Перед подачею можна доповнити яскравий шар контрастної зеленню.
Салат «Червона шапочка» з помідорами і куркою готовий! Смачного!