Салат «Цезар» з вареної куркою, простий рецепт

salat-cezar-s-varenoj-kuricej-prostoj-recept
Коли потрібно зробити смачну святкову закуску в найстисліші терміни, важко зорієнтуватися і знайти підходящий варіант з продуктів, які є під рукою.

Салат цезар з вареною куркою якраз стане в нагоді для такого випадку, простий рецепт якого дозволить вам зробити дійсно шикарне частування. Його приготування доступна навіть починаючому кухареві, а підсумкове блюдо важко відрізнити за смаком від справжнього знаменитого аналога.

Як правильно приготувати цезар з відварною куркою

Приготування салату найпростіше заняття, але якщо не приділити увагу правильній обробці продуктів – страва може не вийти на всі сто. Щоб ваш цезар був оригінальним, ми поділимося декількома кулінарними секретами.

  • Частина курки підходяща для салату цезар – грудка. І в рецептурі справжнього відомого варіанту, вона йде тільки в відвареному вигляді. Відварювати м’ясо потрібно в підсоленій воді зі спеціями. Лавровий лист, чорний перець і базилік – невід’ємні компоненти для готування м’яса. За бажанням можна додати і інші спеції і трави.
  • У салаті з відварною куркою потрібно використовувати свіжі овочі. Помідори ідеально підійдуть, тільки потрібно переконається, що овочі мають солодкуватий присмак. Найкращий варіант використовувати в готуванні помідори черрі. Бажано перед додаванням в салат зняти з плодів шкірку.
  • Обов’язковим компонентом для цезаря є зелень. Найприйнятніша – салат ромен і рукола. Мало того що вона сама по собі смачна, так ще і дуже корисна. В основному зеленню прикрашають салати, але вона також потрібна для кращого засвоєння м’ясних інгредієнтів.

salat-cezar-s-varenoj-kuricej-prostoj-recept1

  • До цезарю з відварною куркою потрібно додавати грінки з житнього хліба. Вони дуже вдало підкреслять смак м’яса. Сухарики можна приготувати самостійно в духовці або в тостері. Також можна купити готові в будь-якому супермаркеті.
  • Заправляти справжній цезар потрібно оливковою олією або соусом на основі такого ж масла. Можна зробити соус з масла і анчоусів або із зелені і масла. Варіантів соусу для цезаря просто немає меж, його можна готувати з чого душа забажає.

Якщо вам потрібно швидко зварити курячу грудку для салату, тоді поріжте її на більш дрібні шматочки. Поки ви будете готувати інші інгредієнти, м’ясо відварити і охолоне. Але також можна додавати тепле м’ясо.

Смачний покроковий рецепт цезаря з відварною куркою

Складові

  • Філе курки – 1 шт. + –
  • Відварені яйця – 2 шт. + –
  • Рукола – 100 г + –
  • Сухарики житні – 50 г + –
  • Помідори – 4 шт. + –
  • Оливкова олія – ​​4 ст.л. + –
  • Оцет винний – 1 ст.л. + –
  • Часник – 1 зубок + –
  • Твердий сир гауда – 50 г + –
  • Соєвий соус – 1 ст.л. + –

Як зробити смачний цезар з відварною куркою покроково

  1. Куряче м’ясо добре вимийте і відваріть в підсоленій воді зі спеціями. Охолодіть відварне філе при кімнатній температурі. Потім розберіть м’ясо руками або поріжте невеликими кубиками.
  2. Помідори і рукколу добре вимийте. Помідори наріжте тонкими півкільцями, рукколу залиште цілком і помістіть інгредієнти в глибоку салатницю. Додайте до овочів і зелені куряче м’ясо.
  3. Відварені яйця (можна взяти перепелині) очистіть від шкаралупи. Поріжте яйця півкільцями і відправте в салатницю.
  4. Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через чеснокодавку і додайте в салат разом з сухариками.
  5. В одній мисці змішайте соєвий соус, оливкова олія і винний оцет. Ретельно перемішайте компоненти, і заправте салат. Заправляйте салат поступово по всій поверхні, щоб сухарики НЕ розмокнули.
  6. Добре перемішайте всі інгредієнти і розкладіть салат в порційні тарілки.
  7. Зверху салату потріть сир гауда і подавайте цезар до столу.

За бажанням можна охолодити заправлений салат перед подачею в холодильнику, а сир і сухарики додати прямо перед нею.

Цезар з вареної курячої грудкою і беконом, простий домашній рецепт

Цезар – смачне частування і як би ви його не готували, головне – щоб у складі було куряче м’ясо. Відварене м’ясо можна замаринувати, перед тим як додати в салат. Для цього підійде винний оцет, біле вино або соєвий соус.

salat-cezar-s-varenoj-kuricej-prostoj-recept3

Складові

  • Відварна куряча грудка – 150 г;
  • Соєвий соус – 2 ч.л .;
  • Салат ромен – 1 качан;
  • Свіжий бекон – 120 г;
  • Помідори черрі – 150 г;
  • Сушені гриби – 10 г;
  • Голландський сир – 100 г;
  • Домашній майонез – 100 г;
  • Сухарики – 50 г;
  • Зелені оливки – 6-7 штук;
  • Сіль, перець – за смаком.

Як робиться салат з куркою і беконом в домашніх умовах

  1. Свіжий бекон порізати тонкими довгими смужками. Підсмажте його на сковорідці до рум’яного кольору. Потім вийміть на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир (бекон повинен вийти хрустким).
  2. Відварну грудку поріжте тоненькими пластинами. Складіть шматочки м’яса в невелику ємність і збризніть соєвим соусом. Перемішайте шматочки і відставте в сторону на 5 хвилин.
  3. Салат і помідори черрі добре вимийте і висушіть. Помідори поріжте на чотири частини, а салат довгими смужками.
  4. Голландський твердий сир наріжте тонкими слайсами.
  5. На порційні тарілки спочатку викладіть помідори, потім відварне м’ясо. Посипте зверху сушені гриби. Щоб розкрити аромат лісових грибів повністю, перед цим трохи підсушіть їх у духовці або на сковорідці.
  6. Тепер додайте в салат порізані листя салату і сухарики. Зверху щедро викладіть порізану твердий сир.
  7. Оливки без кісточок поріжте дрібними кільцями і додайте в цезар. Заправте частування майонезом і подавайте до столу.

Салат цезар з вареної куркою – це найпростіший рецепт, що підходить для будь-якого бенкету. Сфабрикувати блюдо з улюблених інгредієнтів, і ваше застілля принесе тільки позитивні емоції.