Коли потрібно зробити смачну святкову закуску в найстисліші терміни, важко зорієнтуватися і знайти підходящий варіант з продуктів, які є під рукою.
Салат цезар з вареною куркою якраз стане в нагоді для такого випадку, простий рецепт якого дозволить вам зробити дійсно шикарне частування. Його приготування доступна навіть починаючому кухареві, а підсумкове блюдо важко відрізнити за смаком від справжнього знаменитого аналога.
Як правильно приготувати цезар з відварною куркою
Приготування салату найпростіше заняття, але якщо не приділити увагу правильній обробці продуктів – страва може не вийти на всі сто. Щоб ваш цезар був оригінальним, ми поділимося декількома кулінарними секретами.
- Частина курки підходяща для салату цезар – грудка. І в рецептурі справжнього відомого варіанту, вона йде тільки в відвареному вигляді. Відварювати м’ясо потрібно в підсоленій воді зі спеціями. Лавровий лист, чорний перець і базилік – невід’ємні компоненти для готування м’яса. За бажанням можна додати і інші спеції і трави.
- У салаті з відварною куркою потрібно використовувати свіжі овочі. Помідори ідеально підійдуть, тільки потрібно переконається, що овочі мають солодкуватий присмак. Найкращий варіант використовувати в готуванні помідори черрі. Бажано перед додаванням в салат зняти з плодів шкірку.
- Обов’язковим компонентом для цезаря є зелень. Найприйнятніша – салат ромен і рукола. Мало того що вона сама по собі смачна, так ще і дуже корисна. В основному зеленню прикрашають салати, але вона також потрібна для кращого засвоєння м’ясних інгредієнтів.
- До цезарю з відварною куркою потрібно додавати грінки з житнього хліба. Вони дуже вдало підкреслять смак м’яса. Сухарики можна приготувати самостійно в духовці або в тостері. Також можна купити готові в будь-якому супермаркеті.
- Заправляти справжній цезар потрібно оливковою олією або соусом на основі такого ж масла. Можна зробити соус з масла і анчоусів або із зелені і масла. Варіантів соусу для цезаря просто немає меж, його можна готувати з чого душа забажає.
Якщо вам потрібно швидко зварити курячу грудку для салату, тоді поріжте її на більш дрібні шматочки. Поки ви будете готувати інші інгредієнти, м’ясо відварити і охолоне. Але також можна додавати тепле м’ясо.
Смачний покроковий рецепт цезаря з відварною куркою
Складові
- Філе курки – 1 шт. + –
- Відварені яйця – 2 шт. + –
- Рукола – 100 г + –
- Сухарики житні – 50 г + –
- Помідори – 4 шт. + –
- Оливкова олія – 4 ст.л. + –
- Оцет винний – 1 ст.л. + –
- Часник – 1 зубок + –
- Твердий сир гауда – 50 г + –
- Соєвий соус – 1 ст.л. + –
Як зробити смачний цезар з відварною куркою покроково
- Куряче м’ясо добре вимийте і відваріть в підсоленій воді зі спеціями. Охолодіть відварне філе при кімнатній температурі. Потім розберіть м’ясо руками або поріжте невеликими кубиками.
- Помідори і рукколу добре вимийте. Помідори наріжте тонкими півкільцями, рукколу залиште цілком і помістіть інгредієнти в глибоку салатницю. Додайте до овочів і зелені куряче м’ясо.
- Відварені яйця (можна взяти перепелині) очистіть від шкаралупи. Поріжте яйця півкільцями і відправте в салатницю.
- Часник очистіть від лушпиння, пропустіть через чеснокодавку і додайте в салат разом з сухариками.
- В одній мисці змішайте соєвий соус, оливкова олія і винний оцет. Ретельно перемішайте компоненти, і заправте салат. Заправляйте салат поступово по всій поверхні, щоб сухарики НЕ розмокнули.
- Добре перемішайте всі інгредієнти і розкладіть салат в порційні тарілки.
- Зверху салату потріть сир гауда і подавайте цезар до столу.
За бажанням можна охолодити заправлений салат перед подачею в холодильнику, а сир і сухарики додати прямо перед нею.
Цезар з вареної курячої грудкою і беконом, простий домашній рецепт
Цезар – смачне частування і як би ви його не готували, головне – щоб у складі було куряче м’ясо. Відварене м’ясо можна замаринувати, перед тим як додати в салат. Для цього підійде винний оцет, біле вино або соєвий соус.
Складові
- Відварна куряча грудка – 150 г;
- Соєвий соус – 2 ч.л .;
- Салат ромен – 1 качан;
- Свіжий бекон – 120 г;
- Помідори черрі – 150 г;
- Сушені гриби – 10 г;
- Голландський сир – 100 г;
- Домашній майонез – 100 г;
- Сухарики – 50 г;
- Зелені оливки – 6-7 штук;
- Сіль, перець – за смаком.
Як робиться салат з куркою і беконом в домашніх умовах
- Свіжий бекон порізати тонкими довгими смужками. Підсмажте його на сковорідці до рум’яного кольору. Потім вийміть на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир (бекон повинен вийти хрустким).
- Відварну грудку поріжте тоненькими пластинами. Складіть шматочки м’яса в невелику ємність і збризніть соєвим соусом. Перемішайте шматочки і відставте в сторону на 5 хвилин.
- Салат і помідори черрі добре вимийте і висушіть. Помідори поріжте на чотири частини, а салат довгими смужками.
- Голландський твердий сир наріжте тонкими слайсами.
- На порційні тарілки спочатку викладіть помідори, потім відварне м’ясо. Посипте зверху сушені гриби. Щоб розкрити аромат лісових грибів повністю, перед цим трохи підсушіть їх у духовці або на сковорідці.
- Тепер додайте в салат порізані листя салату і сухарики. Зверху щедро викладіть порізану твердий сир.
- Оливки без кісточок поріжте дрібними кільцями і додайте в цезар. Заправте частування майонезом і подавайте до столу.
Салат цезар з вареної куркою – це найпростіший рецепт, що підходить для будь-якого бенкету. Сфабрикувати блюдо з улюблених інгредієнтів, і ваше застілля принесе тільки позитивні емоції.