Приготувати святкову закуску – дуже відповідальна місія; є у вас час чи ні, але ви завжди повинні бути на висоті і мати під рукою надійний рецепт. Якраз для такого випадку в нашому арсеналі є чудовий салат цезар з куркою і грибами, який, без сумніву, займе почесне місце на вашому столі. Після дегустації смачного частування будьте готові до того, що у вас попросять, як мінімум, добавки.
Які гриби вибрати для цезаря
Якщо ви вирішили приготувати відомий салат з грибами, то потрібно знати, які види найбільше можуть підійти для приготування.
- Самий підходящий варіант грибів для салату – печериці. Вони чудово поєднуються з іншими інгредієнтами і не перебивають смак основного продукту. Можна додавати їх в смаженому вигляді і маринованому – від цього закуска буде мати кілька варіантів.
- Лісові гриби також підійдуть для цезаря. Виберіть свої улюблені лісові делікатеси і як слід обробіть їх перед тим, як додати в салат.
Відваріть їх у підсоленій воді, а потім обсмажте або замаринуйте. Найкраще заправити грибочки маслом і спеціями, наприклад часником чи чорним перцем, якщо це не суперечить рецептом.
- Також можна подавати класичний салат цезар з сушеними грибами. Чудово підійдуть білі гриби, підосичники і сушені опеньки. Перед тим, як додавати їх в салат, злегка підрум’яньте гриби на сухій сковороді. Від цього вони стануть дуже ароматними.
Святковий рецепт цезаря з куркою і печерицями
Складові
- Копчена грудка курки – 300 г + –
- Печериці мариновані – 180 г + –
- Крутонами (сухарики) – 100 г + –
- Пучок салату (будь-який сорт) – 60 г + –
- Помідори – 3 шт. + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Часник – 2 зубки + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Майонез (домашній) – 4 ст. л. + –
- Соєвий соус – 20 мл + –
Робимо смачний цезар з куркою і грибами покроково
Приготувати знаменитий цезар з грибами можна в самих різних варіантах. Але якщо ви хочете зробити закуску максимально швидко і смачно – наш рецепт допоможе вам в цьому.
На підготовку салату піде максимум 20 хвилин, так що перед приходом гостей ви будете у всеозброєнні. З перерахованих інгредієнтів можна приготувати 5-6 порцій відмінного частування.
- Помідори і салат добре вимийте в холодній воді і обсушити. Зелень порвіть руками і відразу розкладіть на тарілках. Помідори поріжте великими кубиками і відправте до зелені.
- Копчене куряче м’ясо подрібніть тонкими часточками і розкладіть поверх помідорів.
- Мариновані печериці поріжте крупно. Кожен гриб розділіть на дві-три частини і додайте в салат.
- Тепер посипте салат сухариками і кожну порцію трохи полийте соєвим соусом.
- Твердий сир натріть на крупній тертці і покладіть його в глибоку миску. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через чеснокодавку. Змішайте часник з сиром і додайте суміш в салат.
- Посипте салат чорним меленим перцем і заправте домашнім майонезом. Якщо подаєте цезар порційно – не перемішується його відразу, а покладіть заправку по краях закуски.
Готовий салат відразу подавайте до столу. До такої чудової закусці прекрасно підійде біле сухе вино.
Читайте ще схожі записи:
Як приготувати салати без майонезу
Салат цезар з куркою і смаженими грибами в домашніх умовах
Аромат смажених грибів просто чудовий, і якщо додати їх в салат, то він буде вище всяких похвал. Гриби можна вибрати на свій смак і приготувати їх в борошні, з травами і навіть зі сметаною.
Також можна додавати їх в салат як в холодному вигляді, так і в гарячому, тому грибну заготовку можна зробити заздалегідь.
Складові
- Куряча грудка – 300 г (1 шт.);
- Свіжі печериці – 400 г;
- Білий хліб – 150 г;
- Часник – 1 зубок;
- Оливкова олія – 4 ст. л .;
- Лимон – 0,5 шт .;
- Рукола – 300 г;
- Пармезан – 60 г;
- Рослинна олія – 3 ст. л .;
- Сіль, перець – за смаком.
Як самому швидко зробити цезар з куркою і смаженими грибами
- Курячі грудки відварити в підсоленій воді до готовності і повністю остудіть. Розділіть остигле м’ясо на волокна.
- Свіжі печериці добре вимийте і висушіть. Наріжте гриби тонкими пластинами. На сковороді розігрійте олію і відправте до нього шампіньйони. Посоліть, поперчіть гриби і готуйте їх протягом 15 хвилин, до утворення золотистої скоринки.
- Хліб поріжте на кілька тонких шматочків і підсушіть в духовці. Очистіть часник від лушпиння. Готові, ще гарячі грінки натріть часником і остудіть. Потім поламайте грінки руками на кілька шматочків.
- Рукколу добре вимийте в холодній воді і викладіть на кухонний рушник. Потім викладіть зелень в тарілки і збризніть її лимонним соком.
- Тепер покладіть в салатниці курку, гриби і грінки. Натріть пармезан на самій великій тертці і посипте їм цезар.
- Заправте салат оливковою олією і подавайте до столу.
Легкий салат цезар з куркою і грибами відмінно підійде для святкової вечері. Заправити закуску можна на свій розсуд: і кунжутним маслом, і домашнім майонезом.