Салат «Цезар» з куркою і грибами

Салат цезар з куркою і грибами
Приготувати святкову закуску – дуже відповідальна місія; є у вас час чи ні, але ви завжди повинні бути на висоті і мати під рукою надійний рецепт. Якраз для такого випадку в нашому арсеналі є чудовий салат цезар з куркою і грибами, який, без сумніву, займе почесне місце на вашому столі. Після дегустації смачного частування будьте готові до того, що у вас попросять, як мінімум, добавки.

Які гриби вибрати для цезаря

Якщо ви вирішили приготувати відомий салат з грибами, то потрібно знати, які види найбільше можуть підійти для приготування.

  • Самий підходящий варіант грибів для салату – печериці. Вони чудово поєднуються з іншими інгредієнтами і не перебивають смак основного продукту. Можна додавати їх в смаженому вигляді і маринованому – від цього закуска буде мати кілька варіантів.
  • Лісові гриби також підійдуть для цезаря. Виберіть свої улюблені лісові делікатеси і як слід обробіть їх перед тим, як додати в салат.

Відваріть їх у підсоленій воді, а потім обсмажте або замаринуйте. Найкраще заправити грибочки маслом і спеціями, наприклад часником чи чорним перцем, якщо це не суперечить рецептом.

  • Також можна подавати класичний салат цезар з сушеними грибами. Чудово підійдуть білі гриби, підосичники і сушені опеньки. Перед тим, як додавати їх в салат, злегка підрум’яньте гриби на сухій сковороді. Від цього вони стануть дуже ароматними.

Святковий рецепт цезаря з куркою і печерицями

Складові

  • Копчена грудка курки – 300 г + –
  • Печериці мариновані – 180 г + –
  • Крутонами (сухарики) – 100 г + –
  • Пучок салату (будь-який сорт) – 60 г + –
  • Помідори – 3 шт. + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Майонез (домашній) – 4 ст. л. + –
  • Соєвий соус – 20 мл + –

Робимо смачний цезар з куркою і грибами покроково

Приготувати знаменитий цезар з грибами можна в самих різних варіантах. Але якщо ви хочете зробити закуску максимально швидко і смачно – наш рецепт допоможе вам в цьому.

На підготовку салату піде максимум 20 хвилин, так що перед приходом гостей ви будете у всеозброєнні. З перерахованих інгредієнтів можна приготувати 5-6 порцій відмінного частування.

  1. Помідори і салат добре вимийте в холодній воді і обсушити. Зелень порвіть руками і відразу розкладіть на тарілках. Помідори поріжте великими кубиками і відправте до зелені.
  2. Копчене куряче м’ясо подрібніть тонкими часточками і розкладіть поверх помідорів.
  3. Мариновані печериці поріжте крупно. Кожен гриб розділіть на дві-три частини і додайте в салат.
  4. Тепер посипте салат сухариками і кожну порцію трохи полийте соєвим соусом.
  5. Твердий сир натріть на крупній тертці і покладіть його в глибоку миску. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через чеснокодавку. Змішайте часник з сиром і додайте суміш в салат.
  6. Посипте салат чорним меленим перцем і заправте домашнім майонезом. Якщо подаєте цезар порційно – не перемішується його відразу, а покладіть заправку по краях закуски.

salat-cezar-s-kuricej-i-gribami1

Готовий салат відразу подавайте до столу. До такої чудової закусці прекрасно підійде біле сухе вино.

Читайте ще схожі записи:


Як приготувати салати без майонезу

Салат цезар з куркою і смаженими грибами в домашніх умовах

Аромат смажених грибів просто чудовий, і якщо додати їх в салат, то він буде вище всяких похвал. Гриби можна вибрати на свій смак і приготувати їх в борошні, з травами і навіть зі сметаною.

Також можна додавати їх в салат як в холодному вигляді, так і в гарячому, тому грибну заготовку можна зробити заздалегідь.

Складові

  • Куряча грудка – 300 г (1 шт.);
  • Свіжі печериці – 400 г;
  • Білий хліб – 150 г;
  • Часник – 1 зубок;
  • Оливкова олія – ​​4 ст. л .;
  • Лимон – 0,5 шт .;
  • Рукола – 300 г;
  • Пармезан – 60 г;
  • Рослинна олія – ​​3 ст. л .;
  • Сіль, перець – за смаком.

Як самому швидко зробити цезар з куркою і смаженими грибами

  1. Курячі грудки відварити в підсоленій воді до готовності і повністю остудіть. Розділіть остигле м’ясо на волокна.
  2. Свіжі печериці добре вимийте і висушіть. Наріжте гриби тонкими пластинами. На сковороді розігрійте олію і відправте до нього шампіньйони. Посоліть, поперчіть гриби і готуйте їх протягом 15 хвилин, до утворення золотистої скоринки.
  3. Хліб поріжте на кілька тонких шматочків і підсушіть в духовці. Очистіть часник від лушпиння. Готові, ще гарячі грінки натріть часником і остудіть. Потім поламайте грінки руками на кілька шматочків.
  4. Рукколу добре вимийте в холодній воді і викладіть на кухонний рушник. Потім викладіть зелень в тарілки і збризніть її лимонним соком.
  5. Тепер покладіть в салатниці курку, гриби і грінки. Натріть пармезан на самій великій тертці і посипте їм цезар.
  6. Заправте салат оливковою олією і подавайте до столу.

salat-cezar-s-kuricej-i-gribami2

Легкий салат цезар з куркою і грибами відмінно підійде для святкової вечері. Заправити закуску можна на свій розсуд: і кунжутним маслом, і домашнім майонезом.