Класичний салат цезар у домашніх умовах із сухариками, сиром і яйцями. А також чудовою заправкою через що власне цей набір продуктів і виходить таким смачним. Терміново приготуйте цей смачний салат за нашим полегшеним рецептом і насолодіться смачним частуванням на будь-який випадок.
Інгредієнти
- Куряча грудка – 1 шт.
- Помідори черрі – 10 шт.
- Сир пармезан – 50 г
- Салат айсберг
- Сіль, перець чорний – за смаком
- Тостовий хліб
Заправка
- Яйце – 2 шт.
- Гірчиця – 2 чайн л
- Анчоус – 3 шт. Або шматок оселедця
- Оливкова олія – 4 ст. Л
- Сік лимона – 2 чайні л
- Часник – 2 зубчики
- Сіль, перець чорний – за смаком
Класичний цезар із сухариками
Починаємо з миття листя салату та приготування сухариків
Зрізаємо з хліба кірки, ріжемо кубиками або прямокутниками. Шкірки можна висушити і зробити панірувальні сухарі
Сушимо в духовці за температури 120 градусів 15-20 хвилин
Ріжемо грудку кубиком. До речі, в малому філе іноді трапляється жилка, яку потрібно вирізати
Перемішуємо курку з сіллю та перцем залишаємо маринуватися на 20 хв.
У ресторані, до речі, так і роблять, приправляють, ставлять у холодильник, а коли надходить замовлення на цезаря одразу починають обсмажувати
Видаляємо у помідорів плодоніжки, ріжемо навпіл
Готуємо заправку
Пробиваємо в блендері анчоуси з невеликою кількістю олії
Далі будемо використовувати сирі яйця, хто боїться сальмонельозу опустіть їх в окріп на 1-2 хвилини
Розбиваємо яйця в миску, додаємо анчоуси гірчицю, гірчицю збиваємо вінчиком
Продовжуючи збивати, тонкою цівкою вливаємо оливкову олію
Додаємо лимонний сік, роздавлений часник, тертий пармезан, солимо і перчимо за смаком
Ще в заправку для цезаря заведено додавати вустерський соус, багато хто, не знаходячи його в магазині, замінює соєвим. Цього робити ні в якому разі не потрібно ви просто все зіпсуєте. Краще додати кількість анчоусів або вобли
Обсмажуємо курку на сковороді до злегка рум’яного стану, тут головне не пересушити
Збірка салату
Рвемо салатне листя поливаємо заправкою. У хаотичному порядку розкладаємо черрі, сухарики і м’ясо. Поливаємо ще раз соусом зверху натираємо сир
Домашній рецепт цезаря на кожен день
Інгредієнти
- Філе курки – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Сир – 150 гр.
- Листя салату айсберг
- Помідори черрі
- Сухарики домашні
Соус
- Майонез – 2 ст. Ложки
- Оливкова олія – 4 ст. Ложки
- Гірчиця – 2 чайні л
- Сік лимона – 1 столова л
- Часник – 3 зубчики
- Сіль, перець
Приготування з фото
Відварену курячу грудку залишаємо у воді до охолодження, щоб вона залишилася соковитою
Нарізаємо невеликими кубиками злегка підсолюємо
Перерізаємо помідори навпіл
Варені круто яйця ріжемо часточками на 6 частин
Класична заправка
Змішуємо в чашці майонез, оливкову олію, роздавлений часник, гірчицю і лимонний сік. Підсолюємо та перчимо за смаком
Рвемо на середні скибочки лисья айсберга
Розкладаємо м’ясо, помідори, заливаємо соусом, добре перемішуємо
Збірка страви
Викладаємо перемішані продукти, розкладаємо яйця і посипаємо сухариками
Поливаємо залишками і тремо сир. Я замість терки наріжу тонкими слайсами за допомогою овочечистки
Якщо не брати до уваги час на варіння м’яса і яєць, то буквально за лічені хвилини ми приготували чудовий домашній салатик
Знаменитий салат з анчоусами
Інгредієнти
- Куряча грудка – 1 шт.
- Сир пармезан – 50 г
- Лимонний сік – 2 столові ложки.
- Прованські трави – 0,5 чайної л
- Сіль, чорний перець – за смаком
- Салат романо
- Білий хліб
Заправка
- Жовтки – 2 шт.
- Гірчиця – 1 ч. Л. Ложка
- Анчоуси – 5 шт. Або шматочки оселедця
- Часник – 2 зубці.
- Пармезан – 50 г
- Сік лимона – 2 ст. Ложки
- Оливкова олія – 80 мл
Покроковий рецепт
Розрізаємо філе вздовж, обсмажуємо по 3-4 хвилини з кожного боку, не забуваємо посолити та поперчити
Готову курку ріжемо скибочками
Змішуємо жовтки з гірчицею
Збиваючи вінчиком вливаємо тоненькою цівкою оливкову олію
Подрібнюємо ножем анчоуси або філе оселедця, кладемо в заправку
Додаємо лимонний сік і роздавлений часник
Тремо трохи сиру перемішуємо соусець готовий
Обсмажуємо на сковорідці білий хліб до золотистості, приправляємо прованськими травами
Рвемо листя салату ромен поливаємо соусом
Висипаємо частину сухариків усе перемішуємо
Розкладаємо курку посипаємо сиром збризкуємо заправкою за бажанням
Домашня заправка цезаря з сиром
Інгредієнти
- Соняшникова олія – 200 мл
- Яєчні жовтки – 2 штуки
- Гірчиця + вустерський соус – по 1 чайній л
- Лимонний сік – 1 стіл. Ложк.
- Натертий сир – 2 столові л
- Каперси – 10 штук
- Зубчик часнику, сіль, перець
- Романо
Сухарики
- Багет, білий хліб
- Прованські або італійські трави
- Сухий часничок
Спосіб приготування
Листя салату ромен миємо під проточною водою від піску
Традиційно листя нарізають великими шматками. Ріжемо хрест-навхрест потім поперек
Перекладаємо в друшляк щоб стекла вода і вони обсохли, а ще краще розкласти на столі
Зазвичай у ресторані їх нарізають зранку, щоб до приходу гостей в обід вони вже були сухі. На мокрому листі просто не триматиметься заправка
Обсмажуємо кубики хліба на пательні наприкінці приправляємо травами, часником і сіллю
Каперси та вустерський соус створюють палітру смаку і салат набуває характерних йому ноток. Але каперси можна не використовувати, а ось вустерський обов’язково. Ще додають анчоуси, це такі маленькі солоні рибки, але навіть у великих містах їх купити часом буває проблематично. А вустерський соус виробляють саме з них, тож без нього не обійтися, і продається він майже у всіх магазинах
Цю заправу можна зробити як блендером, так і простим вінчиком
Розмішуємо жовтки з гірчицею
Тоненькою цівкою енергійно працюючи вінчиком вливаємо олію. Якщо все зробити правильно, то має вийти густий майонез
Вливаємо лимонний сік і вустерський соус
Додаємо роздавлений часничок, тертий сир і подрібнені каперси. І простий майонез перетворюється на гарну заправку для цезаря
Якщо маса вийшла занадто густою, то розбавте її невеликою кількістю води. Після чого посоліть і поперчіть на свій смак
Перемішуємо заправку з листям
Тепер все перемішуємо з сухариками
Викладаємо на тарілку посипаємо тертим сиром і можна подавати
За бажанням у цезар можна додати смажену курку, креветки або сьомгу