Як приготувати святкову закуску, коли під рукою немає одного з головних м’ясних компонентів? Повірте, ця проблема легко вирішується, та й у вас з’являється можливість створити абсолютно новий салат цезар – без курки, який, як завжди, буде в центрі уваги. Відкладіть паніку в сторону і огляньте свій холодильник – там напевно знайдуться відповідні продукти.
Варіанти приготування цезаря без курячого м’яса
Курка – найпоширеніший компонент цезаря в будь-якому кулінарному образі, а й без неї легко зробити святкове частування.
- З легкістю можна використовувати інший варіант м’яса. Яловичина, свинина, м’ясо індички або будь-який інший птиці також підійдуть для приготування цезаря. Але якщо приготування м’ясних продуктів здається вам тривалої, то можна виготовити салат з копченого м’яса.
- Щоб компенсувати куряче м’ясо, потрібно додати більше сиру і зелені. Білкове м’ясо легко заміниться сиром, нічим не поступається в користь і засвоюваності.
- Як варіант, додайте в салат бекон. І в смаженому, і в солоному вигляді бекон буде ефектно виглядати на тарілці. Ну і смак такого блюда, безумовно, буде особливим і дуже несподіваним.
- Популярні рибні салати можуть поповнитися ще одним шедевром, якщо у вас не знайдеться м’яса для цезаря. Особливо смачним вийде салат з малосольною рибою. Її важливо, якого виду вона буде, головне – використовувати в салаті філейну частину рибної тушки.
- Також можна приготувати рибу на пару або в духовці. Легке і смачне м’ясо риби послужить основою для приготування цезаря. Риба відмінно поєднується з сиром і зеленню.
Цезар без курки: рецепт в домашніх умовах
Складові
- Пекінська капуста – 1 качан + –
- Бекон свіжий – 200 г + –
- Російський сир – 150 г + –
- Сухарики – 120 г + –
- Часник – 2 зубки + –
- Огірки свіжі – 2 шт. + –
- Оцет винний – 2 ст. л. + –
- Гірчиця – 1 ч. Л. + –
- Майонез домашній – 2-3 ст. л. + –
- Петрушка – 1 пучок + –
Як зробити салат цезар без м’яса курки своїми руками
Якщо ви все ж хочете приготувати м’ясний цезар, то спробуйте варіант салату з беконом. Він, без сумніву, сподобається всім домочадцям, і ви ще не раз повернетеся до цього рецепту.
Готування закуски досить проста, а в результаті у вас вийде чудове страву.
- Капусту і огірки добре вимийте і висушіть за допомогою кухонного рушники. Качан капусти розділіть на листя, а потім порвіть м’яку частину руками в глибоку миску. Огірки наріжте півкільцями і відправте до капусти.
- Свіжий бекон наріжте невеликими і дуже тонкими скибочками. Розігрійте сковороду і підсмажте бекон до золотистого кольору, потім вийміть і остудіть.
- Часник очистіть від лушпиння. Сир і часник натріть на крупній тертці і добре перемішайте. Потім всипте сирну стружку в миску до овочів.
- Інгредієнти полийте винним оцтом і заправте майонезом з гірчицею. Ретельно все перемішайте.
- Розкладіть салат по тарілках і зверху викладіть підсмажений бекон.
- Петрушку вимити, обтрусіть і дрібно поріжте. Посипте салат зеленню і сухариками, після чого подавайте до столу.
При бажанні, можна замінити петрушку на будь-який інший вид зелені. Перед подачею можна прикрасити салат оливками і часточками лимона.
Читайте ще схожі записи:
Що приготувати з риби на новий рік
Рибний цезар: оригінальний рецепт з сьомгою
Щоб внести різноманітність в святкове меню, приготуйте салат цезар з малосольной сьомгою. Якщо ви ще не пробували будинку куховарити таку закуску, то очікуйте бурхливі оплески після дегустації. Приємний аромат червоної рибки і горіхового пармезану – справжня насолода для душі і тіла.
Складові
- Пармезан – 80 г;
- Сьомга малосольна – 120 г;
- Листя салату – 30 г;
- Грінки з житнього хліба – 80 г;
- Курячі яйця – 4 шт .;
- Морська капуста – 120 г;
- Білий перець – 1 пучку;
- Соєвий соус – 1 ст. л .;
- Оливкова олія – 2-3 ст. л .;
- Кунжут – 20 м
Робимо легкий салат цезар з малосольной рибою без майонезу
Малосольного рибку можна купити в магазині, але краще зробити її самостійно.
- Курячі яйця відварити в підсоленій воді круто. Варіть їх протягом 8-10 хвилин з моменту закипання. Потім опустіть яйця в холодну воду, витримаєте 10 хвилин і очистіть від шкаралупи.
- Сьомгу поріжте гострим ножем. Шматочки риби повинні бути тоненькими і довгими, тому ріжте їх по всій довжині шматка.
- Пармезан настругати невеликими пластинками або натріть на самій великій тертці.
- Листя салату добре вимийте, обсушити і порізати довгими смужками. Розкладіть салат по тарілках.
- Тепер додайте морську капусту. Курячі яйця поріжте часточками і викладіть поверх капусти.
- По всій поверхні закуски розкладіть шматочки червоної риби.
- Додайте в салат стружку з пармезану і темні сухарики. Полийте компоненти оливковою олією і соєвим соусом.
- Посипте салат білим меленим перцем і кунжутом. Насіння кунжуту можете підсмажити на сухій сковорідці або в духовці.
Салат цезар без курки теж дуже смачний, і плюсів у нього набагато більше. Відійшовши від стандартів, можна додати свій улюблений інгредієнт і зробити блюдо оригінальним.