Салат «Цезар» без курки

Салат цезар без курки
Як приготувати святкову закуску, коли під рукою немає одного з головних м’ясних компонентів? Повірте, ця проблема легко вирішується, та й у вас з’являється можливість створити абсолютно новий салат цезар – без курки, який, як завжди, буде в центрі уваги. Відкладіть паніку в сторону і огляньте свій холодильник – там напевно знайдуться відповідні продукти.

Варіанти приготування цезаря без курячого м’яса

Курка – найпоширеніший компонент цезаря в будь-якому кулінарному образі, а й без неї легко зробити святкове частування.

  • З легкістю можна використовувати інший варіант м’яса. Яловичина, свинина, м’ясо індички або будь-який інший птиці також підійдуть для приготування цезаря. Але якщо приготування м’ясних продуктів здається вам тривалої, то можна виготовити салат з копченого м’яса.
  • Щоб компенсувати куряче м’ясо, потрібно додати більше сиру і зелені. Білкове м’ясо легко заміниться сиром, нічим не поступається в користь і засвоюваності.
  • Як варіант, додайте в салат бекон. І в смаженому, і в солоному вигляді бекон буде ефектно виглядати на тарілці. Ну і смак такого блюда, безумовно, буде особливим і дуже несподіваним.

salat-cezar-bez-kuricy2

  • Популярні рибні салати можуть поповнитися ще одним шедевром, якщо у вас не знайдеться м’яса для цезаря. Особливо смачним вийде салат з малосольною рибою. Її важливо, якого виду вона буде, головне – використовувати в салаті філейну частину рибної тушки.
  • Також можна приготувати рибу на пару або в духовці. Легке і смачне м’ясо риби послужить основою для приготування цезаря. Риба відмінно поєднується з сиром і зеленню.

Цезар без курки: рецепт в домашніх умовах

Складові

  • Пекінська капуста – 1 качан + –
  • Бекон свіжий – 200 г + –
  • Російський сир – 150 г + –
  • Сухарики – 120 г + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Огірки свіжі – 2 шт. + –
  • Оцет винний – 2 ст. л. + –
  • Гірчиця – 1 ч. Л. + –
  • Майонез домашній – 2-3 ст. л. + –
  • Петрушка – 1 пучок + –

Як зробити салат цезар без м’яса курки своїми руками

Якщо ви все ж хочете приготувати м’ясний цезар, то спробуйте варіант салату з беконом. Він, без сумніву, сподобається всім домочадцям, і ви ще не раз повернетеся до цього рецепту.

Готування закуски досить проста, а в результаті у вас вийде чудове страву.

  1. Капусту і огірки добре вимийте і висушіть за допомогою кухонного рушники. Качан капусти розділіть на листя, а потім порвіть м’яку частину руками в глибоку миску. Огірки наріжте півкільцями і відправте до капусти.
  2. Свіжий бекон наріжте невеликими і дуже тонкими скибочками. Розігрійте сковороду і підсмажте бекон до золотистого кольору, потім вийміть і остудіть.
  3. Часник очистіть від лушпиння. Сир і часник натріть на крупній тертці і добре перемішайте. Потім всипте сирну стружку в миску до овочів.
  4. Інгредієнти полийте винним оцтом і заправте майонезом з гірчицею. Ретельно все перемішайте.
  5. Розкладіть салат по тарілках і зверху викладіть підсмажений бекон.
  6. Петрушку вимити, обтрусіть і дрібно поріжте. Посипте салат зеленню і сухариками, після чого подавайте до столу.

salat-cezar-bez-kuricy3

При бажанні, можна замінити петрушку на будь-який інший вид зелені. Перед подачею можна прикрасити салат оливками і часточками лимона.

Читайте ще схожі записи:


Що приготувати з риби на новий рік

Рибний цезар: оригінальний рецепт з сьомгою

Щоб внести різноманітність в святкове меню, приготуйте салат цезар з малосольной сьомгою. Якщо ви ще не пробували будинку куховарити таку закуску, то очікуйте бурхливі оплески після дегустації. Приємний аромат червоної рибки і горіхового пармезану – справжня насолода для душі і тіла.

Складові

  • Пармезан – 80 г;
  • Сьомга малосольна – 120 г;
  • Листя салату – 30 г;
  • Грінки з житнього хліба – 80 г;
  • Курячі яйця – 4 шт .;
  • Морська капуста – 120 г;
  • Білий перець – 1 пучку;
  • Соєвий соус – 1 ст. л .;
  • Оливкова олія – ​​2-3 ст. л .;
  • Кунжут – 20 м

Робимо легкий салат цезар з малосольной рибою без майонезу

Малосольного рибку можна купити в магазині, але краще зробити її самостійно.

  1. Курячі яйця відварити в підсоленій воді круто. Варіть їх протягом 8-10 хвилин з моменту закипання. Потім опустіть яйця в холодну воду, витримаєте 10 хвилин і очистіть від шкаралупи.
  2. Сьомгу поріжте гострим ножем. Шматочки риби повинні бути тоненькими і довгими, тому ріжте їх по всій довжині шматка.
  3. Пармезан настругати невеликими пластинками або натріть на самій великій тертці.
  4. Листя салату добре вимийте, обсушити і порізати довгими смужками. Розкладіть салат по тарілках.
  5. Тепер додайте морську капусту. Курячі яйця поріжте часточками і викладіть поверх капусти.
  6. По всій поверхні закуски розкладіть шматочки червоної риби.
  7. Додайте в салат стружку з пармезану і темні сухарики. Полийте компоненти оливковою олією і соєвим соусом.
  8. Посипте салат білим меленим перцем і кунжутом. Насіння кунжуту можете підсмажити на сухій сковорідці або в духовці.

salat-cezar-bez-kuricy4

Салат цезар без курки теж дуже смачний, і плюсів у нього набагато більше. Відійшовши від стандартів, можна додати свій улюблений інгредієнт і зробити блюдо оригінальним.