Салат «Альпійська гірка», рецепт без майонезу

salat-alpijskaya-gorka-recept-bez-majoneza
Для любителів цікавих і смачних страв дуже важлива гарна подача, адже коли їжа виглядає ефектно без сумніву вона відразу викликає апетит. Салат гірка – рецепт дуже простий і доступний навіть для початківця кухаря, і варто приготувати його всього один раз і він відразу стане одним з улюблених делікатесів. Частування дуже вдало поєднує в собі приємний смак і красивий зовнішній вигляд, і таке блюдо підійде для будь-якого приводу.

Як правильно готувати салат гірка

Салат гірка це швидше опис зовнішнього вигляду страви, а інгредієнти можуть бути самими різними. Щоб ви якнайкраще змогли поєднувати продукти і красиво подати блюдо, в нашому арсеналі є кілька простих і практичних порад.

  • Салат можна приготувати будь-яким зручним для вас способом: однією великою гіркою, листковим у вигляді гірки і невеликими гірками за кількістю інгредієнтів. Всі три варіанти без сумніву стануть в нагоді вам в готуванні.
  • Не обов’язково для приготування смачного салату купувати дорогі продукти. Сезонні овочі та фрукти – кращі складові будь-якої страви, адже вони принесуть набагато більше користі, ніж дорогі вітаміни. Наприклад, в зимовий період, можна використовувати лук, морква, буряк, картопля і різноманітні консервовані плоди.

salat-alpijskaya-gorka-recept-bez-majoneza1

  • М’ясний інгредієнт в салаті може бути дуже різним. Відварене філе курки найпоширеніший варіант, але також можна використовувати свинину, яловичину і м’ясо індички. Копчене філе, буженина, шинка і ковбаса, теж відповідні компоненти і вони дозволяють прискорити процес приготування салату.
  • Подавати салат потрібно на великому красивому блюді. Можна відразу заправити салат майонезом, викласти гіркою і прикрасити по своєму бажанню. Оформити салат декількома купками і перемішати вже за столом.

Заправляти блюдо можна майонезним соусами, рослинним або оливковою олією.

  • Якщо ви хочете приготувати легкий салат гірка тоді краще заправити його соусом на основі масла з додаванням різноманітних спецій.
  • Якщо ви заправляєте салат олією – робити це потрібно перед подачею, а інгредієнти можна подрібнити і з’єднати заздалегідь.
  • Якщо для заправки обраний майонез, тоді краще його зробити вдома. Рецепт приготування пропонуємо взяти у нашого шеф кухаря.

Салат «Альпійська гірка» без майонезу, дієтичний рецепт

На святковому столі завжди повинні бути різноманітні страви на будь-який смак. Дієтичний рецепт гірка без майонезу відмінно впишеться в достаток закусок і без сумніву зникне з тарілки в першу чергу.

salat-alpijskaya-gorka-recept-bez-majoneza2

Складові

  • Рукола – 300 м
  • Помідори – 3 шт.
  • Куряча грудка – 300 м
  • Бринза – 120 м
  • Ядра волоських горіхів – 5 шт.
  • Оливкова олія – ​​4-5 ст.л.
  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком.

Як самостійно приготувати салат «Альпійська гірка» без майонезу

  1. Свіже куряче м’ясо добре вимийте під проточною водою. Помістіть грудку в каструлю, залийте водою і додайте спеції за смаком. Відваріть м’ясо до готовності, вийміть з бульйону і остудіть.
  2. Помідори і рукколу добре вимийте. Зелень обсушити, а овочі наріжте тонкими пластинами.
  3. У велику миску помістіть рукколу, помідори. Остигнуло м’ясо розділіть руками на волокна і відправте в миску.
  4. Лимонний сік і оливкову олію змішайте в одній ємності, приправте сіллю і перцем. Добре збийте соус.
  5. Заправте ароматним соусом інгредієнти в салатниці і добре перемішайте. Візьміть гарне плоске блюдо (бажано білого кольору) і викладіть гіркою заправлений салат.
  6. Волоські горіхи подрібніть в блендері і посипте салат зверху.
  7. Охолоджену бринзу щедро покришите зверху і подавайте частування до столу.

Ось така снігова гірка однозначно викличе інтерес ваших гостей. До того ж салат неймовірно смачний і корисний.

Салат на блюді «Семерочка», рецепт приготування гірками

Складові

  • Морква по-корейськи – 200 г + –
  • Кукурудза консервована – 180 г + –
  • Огірки солоні або свіжі – 200 г + –
  • Куряче м’ясо відварне – 200 г + –
  • Твердий сир – 200 г + –
  • Сухарики – 120 г + –
  • Солодкий цибуля – 2 головки + –
  • Домашній майонезний соус – 200 г + –

Як оригінально зробити і подати салат гірками на блюді

Хочете приготувати салат на швидку руку – наш рецепт допоможе вам в цьому. Всього за якихось півгодини на вашому столі буде красуватися чудове частування. Блюдо виглядає дуже ефектно, і всі інгредієнти підібрані правильно, щоб смак страви нікого не залишив байдужим. Можна лише на свій смак замість вареної курки використовувати будь-який інший м’ясний продукт.

  1. Відварене куряче м’ясо наріжте соломкою. Солоні огірки вимийте і також на ріжте соломкою.
  2. Солодкий ріпчаста цибуля очистіть від лушпиння, і наріжте дрібними кубиками.
  3. Консервовану кукурудзу добре промийте під проточною водою і відцідити.
  4. Твердий сир натріть на крупній тертці або наріжте кубиками. Сухарики можна купити готові, а можна зробити самостійно з ароматними спеціями.
  5. Візьміть велику плоске блюдо (по типу тарілки для торта), і всі продукти викладіть окремо гірками. Загалом має вийти сім однакових гірок.
  6. Посередині страви викладіть майонез і вже на столі перемішайте частування.

За бажанням прикрасьте страву улюбленої зеленню, але не різаною. Дивовижний салат гірка стане вашим улюбленим частуванням, і якою б рецепт ви не вибрали, він здатний здивувати своїм смаком і видом!