Рулька варено-запечена

Рулька варено-запечена

У багатьох культурах, наприклад, в Німеччині та Чехії, така їжа вважається національною гордістю. І адже не дарма! Простота кулінарних прийомів робить це блюдо легким у приготуванні, але при цьому дуже колоритним і смачним.

необхідно:

  • Рулька свиняча – кількість за бажанням
  • Часник – 4-5 великих зубків на 1 шт.
  • Олія – ​​ок. 1 ст л на 1 шт.
  • Сіль – посолити треба пристойно, так як недосол не дозволить смаку розкритися.
  • Спеції – ваші улюблені, з обов’язкових, мабуть, тільки часник.

приготування:

Рульку ретельно помити, видалити всі волоски.

Рулька варено-запечена

Покласти в каструлю і варити 1.5-2 години (залежить від розміру, якщо в скороварці, то 1 – 1.10). Рулька повинна зваритися, але не розваритися.

Рулька варено-запечена

Рулька варено-запечена

Готову рульку злегка остудити, нашпигувати часником, обмазати маслом і спеціями за бажанням. У цей момент можна досолити рульку, якщо вона при варінні просолилася слабенько.

Рулька варено-запечена

На змащене маслом деко покласти рульку і запікати в духовці до рум’яної скоринки. Зазвичай хвилин 30 при темп. 180-200 град. Рулька схильна прилипати, можна на дно підлити кілька ложок бульйону, в якому вона варилася.

Рулька варено-запечена

Смачного!