У багатьох культурах, наприклад, в Німеччині та Чехії, така їжа вважається національною гордістю. І адже не дарма! Простота кулінарних прийомів робить це блюдо легким у приготуванні, але при цьому дуже колоритним і смачним.
необхідно:
- Рулька свиняча – кількість за бажанням
- Часник – 4-5 великих зубків на 1 шт.
- Олія – ок. 1 ст л на 1 шт.
- Сіль – посолити треба пристойно, так як недосол не дозволить смаку розкритися.
- Спеції – ваші улюблені, з обов’язкових, мабуть, тільки часник.
приготування:
Рульку ретельно помити, видалити всі волоски.
Покласти в каструлю і варити 1.5-2 години (залежить від розміру, якщо в скороварці, то 1 – 1.10). Рулька повинна зваритися, але не розваритися.
Готову рульку злегка остудити, нашпигувати часником, обмазати маслом і спеціями за бажанням. У цей момент можна досолити рульку, якщо вона при варінні просолилася слабенько.
На змащене маслом деко покласти рульку і запікати в духовці до рум’яної скоринки. Зазвичай хвилин 30 при темп. 180-200 град. Рулька схильна прилипати, можна на дно підлити кілька ложок бульйону, в якому вона варилася.
Смачного!