Рибні пельмені

рибні пельмені
Невже можна оновити традиційне російське блюдо, яке, здається, вже все так добре знають, що перебував щось нове, ми втратимо класичного смаку? Звичайно, адже сьогодні ми будемо готувати рибні пельмені, смак яких вигідно відрізняється від звичних всім нам м’ясних своєю ніжністю. Простий і доступний рецепт і запропоновані варіанти начинки дозволять швидко освоїти приготування навіть початківцю кулінарові.

Щоб зробити пельмені з рибою, краще всього брати філе морських порід: минтай, хек, пангасіус, морський окунь або зубатку. Також можна приготувати пельмені з горбушей. Саме в морській рибі не буде безлічі кісток, які доведеться довго вибирати перед подрібненням.

Але тим, хто любить річкові породи, рекомендуємо скористатися м’ясом щуки, судака, миня або сома – в цих риб кісток буде все ж поменше, а смак у такий начинки вийде чудовим.

Варіанти фаршу для рибних пельменів

Але перш ніж взятися за приготування, дізнаємося, який рецепт рибного фаршу для пельменів припаде до душі саме вам:

Фарш з філе

  • Відокремлюємо від кісток м’ясо або купуємо вже готове філе, прокручуємо його через м’ясорубку і також в м’ясорубці подрібнюємо цибулю.
  • Перемішуємо, солимо, приправляємо чорним і запашним перцем, мускатним горіхом.

Фарш з салом

Особливо актуально додаток у вигляді свинячого сала для фаршу з річкової риби – воно зробить начинку більш соковитою і ароматною.

  • Додаємо сало в пропорції 1: 5 – більше краще не брати, інакше начинка стане занадто жирної і переб’є смак риби.
  • Лук також перекручуємо в м’ясорубці.

Фарш з риби

Фарш з яйцем і маслом

Цей спосіб підійде всім, хто не хоче додавати сало. Нам знадобиться 50 г на півкіло фаршу і 1 яйце.

  • В рибне філе добре покласти куряче сире яйце і розтоплене вершкове масло для соковитості і пластичності.
  • Доповнюємо такий фарш чорним і запашним перцем і, за бажанням, 2-3 ст.л. рубаної зелені.

Якщо бачимо, що фарш вийшов занадто вологим, безпосередньо перед ліпленням пельменів віджимаємо його.

Ще кілька варіантів начинки для рибних пельменів можна знайти в наступних статтях.

  • Пісний фарш з щуки (+ варіант фаршу з щуки для котлет)
  • 3 рецепта фаршу з риби (з кети, з сурімі, із сьомги)

Отже, тепер, коли ми можемо вибирати начинку за смаком, спробуємо приготувати рибні пельмені?

Пельмені з рибою

Інгредієнти для тіста

  • Борошно пшеничне – 2 склянки + –
  • Вода – 150 мл + –
  • Сіль – 2 щіпки або за смаком + –

Інгредієнти для начинки

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа або за смаком + –
  • Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
  • Філе – 500 г + –

Як приготувати рибні пельмені

  1. Борошно обов’язково просіваємо і робимо на столі з неї гірку.
  2. В середині формуємо поглиблення, в яке поступово вливаємо теплу воду.
  3. Підсолюємо і замішуємо тісто. Часу не шкодуємо і тісто вимішуємо, як слід – воно повинно вийде еластичним, гладким, що не прилипати до рук і легко розкочуватися.

Залежно від муки її може знадобитися більше, ніж 2 склянки, тому просівати краще з запасом. 

  • Коли тісто готове, загортаємо його в плівку або накриваємо вологим рушником і відставляємо «відпочити» хвилин на 20-30. За цей час якраз встигнемо зробити начинку.
  • Філе має бути повністю розморожені і готово до подрібнення. Цибулю чистимо, ріжемо на шматки і подрібнюємо разом з рибою. Далі додаємо будь-які інгредієнти на свій смак – вершкове масло, сало, яйце або залишаємо так.
  • Приправляємо перцем, солимо і приступаємо до ліплення.
  • ліплення пельменів

    • Розкачуємо на присипаному борошном столі частина тесту в тонкий – не більше 2 мм пласт і стаканчиком, відповідним по діаметру вирізаємо гуртки.
    • В середину кожного викладаємо по 1 ч.л. фаршу, закриваємо краю півмісяцем і скріплюємо кінчики, щоб вийшов акуратний круглий пельмень.
    • Залепліваются так все решта.

    Для тих, хто хоче заощадити час, пропонуємо інші варіанти ліплення пельменів.

    • Ледачі пельмені-трояндочки 
    • Готуємо «Ведмежі вушка»

    Пельмені з рибою або варимо відразу ж, або заморожуємо.

    Як заморозити пельмені?
    Для цього розкладаємо на присипаному борошном деку пельмені рівним шаром і прибираємо в морозилку. Коли вони повністю застигнуть, складаємо в пакет і зберігаємо до одного року.

    Як зварити рибні пельмені

    Якщо пельмені з риби ми будемо варити прямо зараз, ставимо 1,5 л води на вогонь і, поки вона закипає, кладемо 2-3 лаврових листки, 3 горошини перцю і 1 ст.л. вершкового масла – це зробить наші пельмені по-справжньому ніжними і ароматними.

    Коли вода закипить, викладаємо їх невеликими порціями, так як якщо перекласти, пельмені легко склеїти і будуть зіпсовані.

    Варимо до готовності – після того, як спливуть, тримаємо ще 2-3 хвилини і подаємо.

    Пропонуємо вам ще декілька альтернативних способів варіння пельменів.

    rybnye-pelmeni.jpg4

    • Як зварити пельмені в мікрохвильовці
    • Як приготувати пельмені в мультиварці
    • Спосіб приготування пельменів в пароварці
    • Пельмені, приготовані в глиняних горщиках
    • Секрети варіння пельменів

    Найкраще пельмені з рибою будуть поєднуватися зі сметаною, домашнім майонезом або білим грибним соусом.

    пельмені рибки

    Якщо ви хочете порадувати дітлахів незвичайними пельменями, пропонуємо витратити трохи більше часу на ліплення і освоїти незвичайний майстер-клас ліплення пельменів рибок.

    Крім цього ми підготували ще пару секретних рецептів для дітвори.

    Як приготувати дитячі пельмені

    rybnye-pelmeni

    rybnye-pelmeni.jpg1

    rybnye-pelmeni.jpg2

    rybnye-pelmeni.jpg3

    Як бачите, рибні пельмені готуються не складніше, ніж м’ясні, а задоволення від них буде не менше, адже тут і багатство смаку, і розмаїтість.

    Пробуйте, друзі, а в коментарях діліться враженнями, начинка з якої рибки сподобалася вам найбільше!