Рибні котлети з щуки

Рибні котлети з щуки
Як би майстерно не була приготовлена ​​риба, не всім вона припадає до смаку, особливо дітям, які просто навідріз відмовляються її їсти. Багатьом з них абсолютно марно її пропонувати – все одно відмовляються, під яким би соусом її теста і як би не рекламували. І так триває до тих пір, поки господиня не виявить рецепт соковитих котлет з щуки – абсолютно безпрограшного страви, яке незмінно подобається всім.
Прискіпливі гурмани різного віку по достоїнству оцінюють делікатесне м’ясо цієї риби, яке чудово поєднується з найнесподіванішими інгредієнтами.

Однак перш, ніж перейти до опису легких у виконанні і оригінальних різновидів рецепта котлет з щуки, – кілька слів про головне що становить цього незрівнянного і корисного страви:

– у багатьох країнах, наприклад, в Англії щучье м’ясо вважається самим що ні є делікатесом, а у Франції розведенням цієї цінної породи річкових риб займається мало не половина рибних господарств;

– щучье м’ясо низькокалорійне: в 100 г міститься всього-на-всього 82 ккалл!

– саме з цієї причини воно злегка сухувато, що подобається далеко не всім;

– до того ж в ньому непарна кількість кісток самого різного розміру, тому вживати його у вигляді смачних котлет з щуки – ідеальний варіант;

– м’ясо цієї риби прекрасно поєднується з жирними сортами риби, сиром і навіть салом!

rybnye-kotlety-iz-shhuki

Пропоновані рецепти є базовими, але на їх основі завжди можна придумати свій абсолютно оригінальний, адже рибні котлети з щуки – благодатний грунт для сміливих кулінарних шедеврів. Так що насмілюємося!

Простенький рецепт рибних котлеток з щуки

Складові

  • Щучье м’ясо – близько 1 кг
  • Курячі яйця середньої величини – 2 штуки
  • Цибулина – 1 велика або ж 2 маленькі
  • Масло для смаження (соняшникова або оливкова) – 150-200 г
  • Борошно будь-якого сорту (можна сухарі) – 100 г
  • Перцева суміш – щіпка.
  • Сіль – за індивідуальним смаком

Поради кухарчуком
Як обробити щучку декількома вправними рухами
Якщо чоловік зробив сюрприз, привізши з риболовлі живу щучку, її ще належить обробити. Відрізавши плавник, що на череві, за допомогою філе ножа, видаляємо голову і зрізаємо м’якоть по хребту.
Так-так, обчищати луску не потрібно, адже її ми просто відділимо від філе разом зі шкурою – це другий етап оброблення. Повторюємо процедуру в точності, перевернувши рибину на інший бік. Голова і хребет – на вуха, а філе – на фарш з щуки для котлет.

rybnye-kotlety-iz-shhuki4

Приготування

Отже, мите і підсушене філе щучкі ріжемо на шматочки і – в м’ясорубку.

Тепер – черга лука. Його можна також пропустити через м’ясорубку або ж порубати, але дуже дрібно. Додаємо його в рибний фарш, з якого і будуть наші чудові котлетки.

Далі – яйця і спеції. Додавши, все добре перемішуємо.

Залишається останній, але найважливіший етап – жарка. На сковорідку наливаємо трохи малиця, гарненько його розігріваємо і, зменшивши вогонь, викладаємо котлетки. Не забуваємо кожну обвалювати в борошні (сухарях). Смажимо, поки вони добре не підрум’яняться і не почнуть марнувати запаморочливий аромат.

Викладати їх краще на овальне блюдо, посередині прикрасивши порізаною тоненько лимончиком.

Поради кухарчуком

  • Рибу на котлети можна і порубати, але смак котлет при цьому буде дещо відмінний.
  • Вимішувати фарш бажано, руками, а не ложкою, адже саме так найлегше визначити його консистенцію, та й грудочки там не утворюються.
  • Форма котлет – це фантазія кожної господині: вони можуть бути об’ємними, як пончики, або плоскими в формі кола або овалу. Для діток, до речі, можна і рибок сформувати – вже від таких котлеток вони точно не відмовляться!
  • Якщо потрібно блюдо дієтичне, то, зовсім злегка прихопивши котлетки на сковороді, доводимо їх до потрібної кондиції у духовці, виклавши в каструльку і заливши водою.

Соковиті котлети з щуки з салом

Складові

  • Філе щуки – 0,5 кг + –
  • Сало свиняче – не більше 100 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 невелика цибулина + –
  • Яйце – 1 штука + –
  • М’якуш білого хліба або батона – 3-4ломтіка + –
  • Молоко – 0,5 склянки + –
  • Сіль і спеції – за смаком + –

Приготування

Щоб додати соковитості сухуватий м’яса щуки, в котлети можна додати трохи свіжого свинячого сала. Вийде смачно і ситно – в загальному надзвичайно апетитно! Принцип рецепта котлет з щуки з салом – той же, що і в попередньому випадку. Різниця тільки в тому, що поки працює м’ясорубка (сало на ній подрібнюємо теж), в глибокій посудині повинен розмокати залитий молоком (можна і холодним) хліб. Його додаємо до фаршу разом з іншими продуктами, злегка отжав.Далее формуємо котлетки і обсмажуємо.

Подаємо так само з лимончиком. Скласти їм непогану «компанію» може салат зі свіжих овочів.

Котлети з щуки в томаті

Так би мовити, на закуску – рецепт котлет з м’яса щуки в томаті. Те блюдо – і для дієтичного столу, і святкового.

Складові

  • Щука (частина філе) – 1 кг
  • Цибулина – 2 великих і соковитих
  • Часник – кілька зубчиків
  • Яйця – 1 штука
  • Молоко – 100 г
  • Батон – 1 скибочка
  • Томати (дуже стиглі) – 5 штук
  • Борошно – 100 г
  • Олія – ​​150 г
  • Спеції та сіль

Приготування

М’якоть батона замочуємо в молоці. Робимо фарш, перемолу рибку разом з однією цибулинкою, солимо і перчимо його. Далі додаємо яйце і хліб. З однорідної маси формуємо котлети і смажимо на гарненько розігрітій олії, не забувши обваляти в борошні.

Наступний етап – приготування томатної заливки. Напівготові котлети потрібно скласти в каструльку з товстим дном, додати другу цибулину, подрібнену і підсмажену до золотистого відтінку. Заливаємо все соком зі свіжих помідорів, злегка розведеним водою і ставимо на повільний вогонь. Гасити котлетки потрібно хвилин 5-10, не забувши про сіль і перець.

rybnye-kotlety-iz-shhuki2

Тепер ми знаємо, як робляться котлети з щуки по абсолютно різними рецептами. Будь-який, найвишуканіший смак буде задоволений. Залишилося тільки спробувати!