Любителям нових страв, і тим, хто не боїться сміливих експериментів на терені дивного і різноманітного мистецтва кулінарії присвячується! Збагатите ваш список коронних страв рецептом рибної солянки з сьомги, де поєднуються давно відомі традиційні інгредієнти з новими і несподіваними! Перетворіть щоденний рутинний процес приготування їжі в свято тонкого смаку, феєрверк яскравого кольору і симфонію вишуканого аромату!
Солянка – істинно російська страва, приготовлена на насиченому рибному, грибному або м’ясному відварі, має солоно-гострий смак з відчутною кислинкою. Це невичерпна палітра смакового розмаїття, зібрана з великих дарів нашої матінки природи.
Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі і смаку солянку із сьомги. Сьомга з давніх-давен була улюбленою рибою російських царів, і до цього дня славиться завдяки своїм неперевершеним смаковим якостям і великому вмісту корисних для організму речовин.
Солянка з сьомги
Складові
- Сьомга – 1 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Помідори – 300 г + –
- Каперси – 50 г + –
- Маслини без кісточки – 100 г + –
- Лимон – 1 шт. + –
- Перець духмяний – 4 шт. + –
- Чорний перець – 3 шт. + –
- Оливкова олія (можна соняшникова) – 50 г + –
- Петрушка (стебла і корінь) – 30 г + –
- Кріп – 30 г + –
- Часник – 3 зубчики + –
- Сіль морська – 2 ч. Л. + –
- Лавровий лист – за бажанням 1-2 шт. + –
Приготування
Цей рецепт з сьомгою легкий в приготуванні, а результат – захоплені епітети всіх, хто покуштує цей дивовижно апетитний кулінарний шедевр. Блюдо відмінно урізноманітнює звичний набір перших страв, і може стати вашим улюбленим рецептом.
- Починаємо з приготування основи під солянку – бульйону з сьомги. Промиваємо рибу, відокремлюємо філе і ріжемо його великими кубиками. Шкуру, плавники (якщо є) і кістки складаємо в посуд для варіння і заливаємо 3 літрами холодної води. Чекаємо, поки закипить, прибираючи утворювати в процесі варіння піну, після чого зменшуємо вогонь до мінімуму.
- Додаємо цибулю і моркву, заздалегідь очистивши і нарізавши їх великими шматочками. Також туди необхідно додати: запашний і чорний перець горошком, лавровий лист – на розсуд (хто любить аромат лаврового листа, той може додати, хто не любить – не додаємо). Стебла петрушки і кропу краще додати за 15 хвилин до готовності бульйону, вони краще віддадуть свій аромат і смак страви. Порядком години продовжуємо на повільному вогні варити бульйон.
- Довівши бульйон до готовності, ми проціджуємо його через марлю, а кістки, плавники і шкуру викидаємо.
- Далі розігріваємо сковорідку, додаємо соняшникова або оливкова олія (хто як любить), просто щоб присмачити сковорідку для того, щоб у нас нічого не прилипало. Тепер ріжемо цибулю півкільцями і викладаємо на сковороду, де вже прогрілося масло. На маленькому вогні пасеруємо цибулю до стану прозорості.
- Бланшуємо (очищаємо від шкірки) помідори, попередньо помістивши їх в миску і затоку на хвилину до країв окропом. Дана процедура допоможе легко зняти з них шкірку. Далі ріжемо очищені помідори дрібними кубиками і додаємо в сковорідку, на якій вже смажиться цибуля, туди ж висипаємо каперси. Обсмажуємо все разом ще 5 хвилин, солимо.
- Додаємо в бульйон пасеровані овочі, проварюємо ще 20 хвилин.
- Відправляємо в каструлю порізані кубиками філе риби. Досолюємо, як любимо.
- В самому кінці закидаємо маслини, порізавши кільцями, видавлюємо часник. Подаючи тарілку з солянкою з сьомгою, можна присмачити її соком лимона, і навіть додати один скибочку для кольору, засипати подрібнену петрушку, кріп. Наш шедевр готовий до насолода наших коханих!
Як приготувати солянку
- Посуд для варіння солянки повинна бути емальованому або скляному, тільки не металевою.
- Чим повільніше і тихіше кипить суп, тим він буде смачнішим і наваристий. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, краще не варити, томити його на дуже слабкому вогні.
- Пам’ятайте: чим більше інгредієнтів в супі, тим більш насиченим і смачніше він буде. Якщо інгредієнтів багато, нарізати їх можна досить великими шматками, якщо мало – ріжте дрібніше, щоб вони віддали навару якомога більше смаку.
Ідеї для рибної солянки
ідея перша
Кінцевий смак страви на 60-70% буде залежати від якості приготованого бульйону. Важливо розуміння співвідношення риби з рідиною: на один кілограм риби ми беремо з вами 3 літри рідини. Для приготування рибного бульйону найкраще підходить риба жирних сортів.
ідея друга
Каперси можна замінити солоними огірочками. Невеликі і пружні можна різати цілком, якщо ж ви берете великі огірки, то краще попередньо вирізати і приділити серцевину, де міститися великі насіння. Нарізаємо їх соломкою і заливаємо нарізку окропом на 10 хвилин.
ідея третя
Помідори можна замінити томатною пастою, яка додасть однорідний насичений колір нашої солянці. Важливо попередньо прожарити пасту в сковороді, що допоможе нейтралізувати її підвищену кислотність і вбереже вас від печії.
ідея четверта
Рибна солянка з сьомги також хороша, якщо додати подрібнений кубиками картоплю.
Наведений вище рецепт рибної солянки з сьомги є лише прикладом і базовим варіантом в приготуванні цієї страви. Прикладів рибної солянки безліч. Ви можете урізноманітнити її смакову палітру, приготувавши блюдо з різних сортів риби і доповнивши його іншими продуктами. Творчих успіхів і приємного апетиту!