Рецепти шашлику з грибів

Шашлик із грибів
Є страви, назви яких викликають у нас бурхливе виділення шлункового соку! Одними з таких страв є шашлики з грибів, приготовані на мангалі або грилі, які завжди вітаються з криками «Ура!». Пікніки на дачі або на природі – і без страв з красивою скоринкою і приголомшливим ароматом багаття?

Гриби – дуже популярний і затребуваний продукт з високими поживними властивостями і гастрономічним якостям. Крім того, за вмістом білків і енергетичної цінності він цілком порівнянний з м’ясними стравами. Тому страви з них, та ще й на шампурах, виходять не тільки дієтичними і корисними, а й дуже смачними!

Найбільш затребуваними на пікніках грибочки – печериці. Вони мають приємний смак і тонким ароматом. Їх можна їсти навіть в сирому вигляді, але частіше їх все ж термічно обробляють. Але білі гриби або підберезники, маслюки на мангалі або грилі – особливий шик і краса! Така смакота кожному припаде до душі!

Шашличок «Дачний»

Шашлик для грибів

Складові

  • Гриби (можна взяти або печериці, або лісові) – 500 г + –
  • Майонез – для маринування + –
  • Перець – за смаком + –
  • Часник – за смаком + –
  • Зелень – улюблена + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

Для шампурів дрібні грибочки не годяться (незручно нанизувати), тому краще взяти великі і свіжі.

  1. Печериці протираємо, складаємо в каструлю, перчимо, солимо і додаємо майонез. Останній може бути будь-якої марки і консистенції, але найсмачніше шашлик з грибів виходить, якщо соус рідкий.
  2. Печериці залишаємо маринуватися в суміші майонезу солі і перцю всю ніч, але якщо немає стільки часу, то вистачить і пари годин.
  3. Смажимо гриби на шампурах, як і звичайний шашлик, підрум’янюючи на мангалі. Подаємо до столу з соусом з майонезу, часнику і зелені.

Пікантні гриби на шампурах

Гриби на шампурах

Складові

  • Оливкова олія – ​​4 ст. л. + –
  • Печериці – 1 кг + –
  • Соєвий соус – 2 ст. л. + –
  • Чорний перець – 1 ч. Л. + –
  • Сіль – 1 ч. Л. + –
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. Л. + –

Приготування

Ця страва виходить дуже ароматним і пряним, а процес приготування – зовсім не складний.

Можна при бажанні взяти інші приправи і спеції, які більше подобаються, але головне, щоб їх було достатньо, інакше гриби на мангалі вийдуть недостатньо пряними.

  1. Грибочки попередньо обтирає вологою серветкою або обережно моєму.
  2. Змішуємо маринад з оливкового масла, соєвого соусу, сіллю, приправами і перцем. Заливаємо їм майбутній шашлик і залишаємо приблизно на 2 години.
  3. Смажимо над розжареним вугіллям або готуємо на грилі протягом 5 хвилин.

Рецепт грибів на мангалі з вершковим маслом

Гриби на мангалі

Складові

  • Печериці – 1 кг + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Перець і спеції – за смаком + –

Приготування

Блюдо виходить дуже апетитним і рум’яним. Воно прикрасить будь-яку заміську вечірку або пікнік. При бажанні можна приготувати гриби на грилі, а не в мангалі: результат вийде приблизно таким же. Шашлик із грибів виходить дуже поживним, але його можна подавати і як додаткове блюдо до м’яса або салату.

  1. Обтирає грибочки вологою серветкою або моєму в холодній воді.
  2. Печериці після цього посипаємо сіллю і перцем, а під капелюшки викладаємо розм’якшене масло (воно має бути по консистенції як паста).
  3. Готуємо гриби на мангалі протягом 15 хвилин, поки вони добре не підрум’яняться.

Рецепти з травами і часником

Гриби на мангалі в шампурах

Складові

  • Великі печериці – 600-700 г + –
  • Великий помідор – 1 шт. + –
  • Пряні трави – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​50 г + –
  • Вода очищена – 50 г + –
  • Оцет – 1 ч. Л. + –
  • Часник – 4 зубчики + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

Для цієї страви рекомендується брати будь-які трави, але краще всього декількох видів, наприклад, кервель, кріп, естрагон, кінзу, базилік, петрушку або інші. З ними печериці на шампурах виходять особливо ароматними. Дуже добре взяти багато різних видів трав, але якщо такої можливості немає, то варто звернути увагу на базилік і кінзу: вони додадуть страві пікантні нотки краще, ніж кріп. Гриби на грилі або мангалі потрібно готувати не більше 15 хвилин, але маринуватися їх краще залишити на кілька годин.

  1. Печериці очищаємо від плівок і проколюємо в декількох місцях зубочисткою. До них додаємо масло, часник, оцет, воду, нарізані трави, нарізаний помідор і сіль. Ми залишаємо на 2 години.
  2. Нанизуємо печериці на шампур і підрум’янюємо над вугіллям 10 хвилин або трохи більше, якщо вони дуже великі за розміром.

Печериці можна відмочувати у воді, інакше вони вберуть рідина і втратять свій смак. Досить просто обполоснути їх або протерти, щоб видалити бруд.
Чи не прожаренние або сирі не становлять небезпеки і мають досить приємний смак, тому боятися зняти з мангала шашлики занадто рано не варто.
Ароматна корочка на продуктах, отримана на справжньому вогні і свіжому повітрі, ні з чим незрівняне задоволення! Тому рецепти шашликів з грибів на мангалі або грилі просто зобов’язані бути присутніми у Вашому кулінарному арсеналі!