Рецепт шарлотки з безе

sharlotka-s-beze
Керуючись принципом, що все нове – це злегка призабуте старе, спробуємо спекти на новий лад всім відомий улюблений бісквіт.

Так, сама звичайна домашня шарлотка з яблуками і легким білковим безе виходить не тільки дивно смачною, але і зовні виглядає досить ефектно. Робиться вона все так само просто, як і класичний пиріг з цієї серії, але виходить набагато ніжніше, і кожен шматочок буквально тане на язиці.

Для тих, хто тільки осягає ази кухарський професії, ми пропонуємо бісквітну «класику» тільки доповнити прошарком зі збитих в круту піну і запечених до кремового відтінку білків.

А ось майстри кулінарної справи зуміють гідно оцінити більш вишуканий варіант улюбленої шарлотки з безе, в якій майже немає борошна, зате багато збитих білків, які в духовці перетворюються в хрустке насолоду!

Класична шарлотка з безе: покроковий фоторецепт

Печемо будинку класичну шарлотку з безе

Складові

  • Яйця курячі – 6 шт + –
  • Борошно пшеничне – 1 склянка + –
  • Цукор-пісок білий – 2 склянки + –
  • Яблука солодкі – 4 шт + –
  • Рослинна олія – ​​1 ч.л. + –
  • Манка – 1 ч.л. + –

Як спекти вдома шарлотку з безе

У переліку продуктів, необхідних для випікання улюблених ласощів, ми вказуємо середня кількість цукру. Якщо покласти в тісто саме стільки, воно вийде солодким, так що немає потреби пересипати яблука цукровим піском, якщо, звичайно, це – не сорт Антонівка.

  1. Розбиваємо яєчну шкаралупу і акуратно виливаємо яйця в глибоку посудину.
  2. Туди ж додаємо цукровий пісок.
  3. Озброївшись міксером, полістиролу, що яйця з цукром (1 склянка). Занадто старатися не потрібно – аби тільки розчинилися солодкі кристали. На це піде 3-4 хвилини.
  4. Наступний інгредієнт – мука. Її вводити потрібно поетапно, добре промешівая, щоб не допустити утворення грудочок. У підсумку ми отримаємо тісто, за консистенцією нагадує домашню сметану, тобто досить густе.
  5. Форма для випікання нам знадобиться з високими бортиками, адже пиріг під час перебування в духовій шафі добре підніметься. Її потрібно змастити маслом (силіконова пензлик нам на допомогу!) І присипати сухою манкою. Якщо знайдеться в кухонному шафці жменька сухарів, скористаємося ними, якщо ж вони в дефіциті, манна крупа – заміна цілком рівноцінна.
  6. Виливаємо в форму половину тестової маси і утапливаем в ній заздалегідь приготовлену нарізку зі свіжих яблук. Якщо шкурка у них не жорстка, то можна її не знімати.
  7. Залив яблучний шар тестом, відправляємо форму в духовку. Вона на той час вже повинна бути добре натоплена. Зменшуємо вогонь до середнього показника і встановлюємо таймер на 20 хвилин – протягом цього часу дверцята краще не відкривати і не заглядати в надра печі.
  8. Через 15 хвилин після початку випікання знову беремо в руки міксер. Розбиваємо залишилися 3 яйця, відокремлюємо них білки.
  9. За допомогою міксера на великих оборотах поступово перетворюємо їх в стійку густу пінку. Тепер можна додати цукор – 6 неповних ложок. Вводимо їх поступово, не перестаючи працювати міксером.
  10. Оскільки нам потрібна просто солодка білкова маса, як на великодні паски, а міцна стійка піна, доведеться довше попрацювати електричними віночками. Побачивши, що досягли максимального ступеня пенность, міксер вимикаємо.
  11. Коли пройде 20 хвилин з моменту початку відправки форми в духовку, її виймаємо і на що піднявся, але ще не до кінця пропечений бісквіт викладаємо білковий шар, рівномірно його розподіливши.
  12. Тепер форму потрібно помістити вище до верхньої нагрівальної панелі (якщо плита старого зразка) або відключити нижню панель.
  13. Час зарумянивания безе – 10-15 хвилин. Показник його готовності – зарум’янювання і підсихання скоринки.

Коли духовка вже виключена, можна ще кілька хвилин потримати в ній шарлотку.

Витягувати шарлотку з форми потрібно, коли охолоне. Так вона не втратить своєї пишності і не опаде при нарізанні на порційні шматки. Ще теплий бісквіт буде особливо смачний з кулькою ванільного морозива.

Читайте ще схожі записи:


Як приготувати яблучний пиріг з дріжджового тіста
Рецепт пирога шарлотка з яблучками

Оригінальний рецепт ніжною домашньої шарлотки з безе

Рецепт оригінальної шарлотки з безе по домашньому

Складові

  • Яйця курячі категорії С0 – 8 шт;
  • Цукор – 11 ст.л .;
  • Борошно в / с – 4-5 ст.л .;
  • Яблуко свіже соковите – 3 плоду;
  • Цукор з ароматом ванілі – 1 ч.л .;
  • Розпушувач кулінарний – 1 пакетик;
  • Олія – ​​1 ч.л .;
  • Сухарі для панірування – 1 ч.л.

Як зробити оригінальну шарлотку з кремом безе

  1. Помивши яблука, поріжемо їх на пластинки товщиною не більше 2 мм.
  2. Беремо 5 яєць і, відокремивши білки, перетворюємо їх міксером (швидкість максимум) в стійку пінку. Не перестаючи збивати, по одній вводимо в білкову масу 5 ст.л. звичайного цукру, а також ванільний. Працюємо міксером до розчинення кристалів.
  3. Тепер по одному введемо жовтки, які чекали своєї черги і знову гарненько зіб’ємо масу. Далі поступово додаємо розпушувач і борошно – не більш, ніж зазначено. В результаті отримаємо дуже легке повітряне тісто, з якого вийде ніжна, майже невагома шарлотка.
  4. У змащену і присипану сухарями форму (краще всього використовувати роз’ємну) виливаємо третину пенообразного тесту, зверху обережно, щоб не осадити солодку масу, віялом викладаємо яблучну нарізку, потім – знову тісто. Відправляємо форму в розпечену духовку, встановивши температуру на позначці 180 оС. Наша легка шарлотка боїться протягів, тому протягом перших 20 хвилин краще її не турбувати відкриванням дверей.
  5. У нас залишилося ще 3 яйця. Поділяємо їх на білкову та жовткову частини. Білки збиваємо точно так же, як це робили для тіста: спочатку – без цукру до дуже стійкою пінки, а потім – із солодким піском (6 ст.л. без гірки).
  6. Приблизно за 5 хвилин до кінця випікання потрібно буде витягти форму з духовки, швидко викласти на добре піднявся і зарум’янений пиріг стійку білкову масу. Розрівнюємо її і відправляємо ємність з пирогом знову в піч.
  7. До зарумянивания безе нам потрібно буде потримати його там кілька хвилин при температурі не вище 120 ° С. Поки готова шарлотка буде остигати, можна заварити ароматного свіжого чайку.

Хтось найбільше любить тістечка зі збитих і злегка підрум’янених в духовці білків, а інші і дня не можуть прожити без бісквіта. Спечена власноруч ніжна шарлотка з майже невагомим безе – вдалий варіант поєднання двох ласощів. В результаті вийде справжній кондитерський шедевр, зробити який під силу навіть початківцю кулінарові!