Я вже якось готувала рогалики з рідким яблучним повидлом, а ось сьогодні мені хочеться приготувати щось нове. Рогалики з мармеладом я до сих пір ще не готувала, хоча рецепт вже давно лежить в кулінарних записах.
До речі, а ось чому рогалики так називають? Не знаєте? Імовірно ця назва походить з-за їх зігнутої форми, що нагадує роги. Так говорить Вікіпедія.
За рецептом для рогаликів з мармеладом нам знадобиться:
- 200 вершкового масла або маргарину,
- 200 грам сметани,
- 0,5 чайні ложки соди,
- 450 грам борошна або 3 склянки,
- мармелад,
- цукрова пудра для посипання.
Рецепт приготування рогаликів з мармеладом.
У великій ємності змішаємо соду зі сметаною, додамо розм’якшене вершкове масло і борошно, замісити тісто. Потім приберемо його в морозилку на 40 хвилин.
Поки тісто остигає, нарізаємо мармелад на брусочки.
Дістаємо тісто з морозилки, поділяємо його на 4 рівні частини. Кожну частину розгортаємо в пласт, переважно круглої форми.
Розрізаємо коло на 8 секторів і кладемо брусочки мармеладу на широку частину. Загортаємо в рогалик від краю в центр.
Складаємо рогалики з мармеладом на деко і випікаємо в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 30-40 хвилин.
Готові рогалики посипаємо цукровою пудрою. Можна пити чай.
Смачного.