Рецепт рогаликів з мармеладом

Я вже якось готувала рогалики з рідким яблучним повидлом, а ось сьогодні мені хочеться приготувати щось нове. Рогалики з мармеладом я до сих пір ще не готувала, хоча рецепт вже давно лежить в кулінарних записах.

До речі, а ось чому рогалики так називають? Не знаєте? Імовірно ця назва походить з-за їх зігнутої форми, що нагадує роги. Так говорить Вікіпедія.

Рецепт рогаликів з мармеладом

За рецептом для рогаликів з мармеладом нам знадобиться:

  • 200 вершкового масла або маргарину,
  • 200 грам сметани,
  • 0,5 чайні ложки соди,
  • 450 грам борошна або 3 склянки,
  • мармелад,
  • цукрова пудра для посипання.

Рецепт приготування рогаликів з мармеладом.

У великій ємності змішаємо соду зі сметаною, додамо розм’якшене вершкове масло і борошно, замісити тісто. Потім приберемо його в морозилку на 40 хвилин.

IMG_9549

Поки тісто остигає, нарізаємо мармелад на брусочки.

IMG_9555

Дістаємо тісто з морозилки, поділяємо його на 4 рівні частини. Кожну частину розгортаємо в пласт, переважно круглої форми.

IMG_9556 IMG_9577

Розрізаємо коло на 8 секторів і кладемо брусочки мармеладу на широку частину. Загортаємо в рогалик від краю в центр.

IMG_9579 IMG_9583 IMG_9586

Складаємо рогалики з мармеладом на деко і випікаємо в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 30-40 хвилин.

IMG_9590Рецепт рогаликів з мармеладом

Готові рогалики посипаємо цукровою пудрою. Можна пити чай.

recept-rogalikov-s-marmeladom-2

Смачного.