Рецепт пирога з яблук в мікрохвильовці

На кухні кожної сучасної господині знайдеться хоча б пара-трійка сучасних зручних гаджетів, що полегшують кулінарний процес. Напевно, все з нас, не бажаючи довго возитися з випічкою, хоча б раз задавалися питанням: чи можна спекти, наприклад, яблучний пиріг в мікрохвильовці? Виявляється, можна, головне – строго дотримуватися правил приготування і уважно стежити за часом, щоб випічка не перетворилася в вугілля.

Духовка або мікрохвильова піч – що краще

Багато хто побоюється готувати випічку в мікрохвильовій печі, думаючи, що цей агрегат призначений виключно для розігріву готових страв.

Насправді це не так: хвилі, що виробляються в СВЧ-печі, цілком здатні замінити духовку, тому повноцінне блюдо приготувати в ній точно вдасться.

Ви можете подивитися на сайти з рецептами для мікрохвильової печі – і ви переконаєтеся, що в цьому чудо-гаджет люди варять макарони і пельмені, запікають картоплю і рибу, роблять яєчню і закусочні рулетики … Чи варто тоді говорити про випічку?

Єдине, в чому сходяться кулінари-експериментатори, так це в тому, що смак пирогів з духовки трохи відрізняється від мікрохвильового варіанти, але багатьом він навіть подобається більше.

Зрештою, краще один раз спробувати зробити яблучний пиріг в мікрохвильовці самому, щоб переконатися, що це досить швидко, а результат виходить вельми хорошим. Давайте цим і займаємося.

Пирогом, який ми будемо готувати, ви зможете нагодувати цілих вісім чоловік, тому сміливо використовуйте рецепт, якщо до вас повинні нагрянути в гості родичі і друзі. Величезний плюс ще і в тому, що приготування займе не більше двадцяти хвилин, що, погодьтеся, відмінно, коли часу в обріз.

Читайте ще схожі записи:


Готуємо листковий пиріг з яблуками

Готуємо насипний пиріг з яблуками

Пиріг з яблуками в мікрохвильовці

Як приготувати пиріг з яблук в мікрохвильовій печі
Як приготувати пиріг з яблук в мікрохвильовій печі

Складові

Для тесту

  • Борошно пшеничне – 1 ст. + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Молоко – 3 ст.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 0,5 ст. + –
  • Масло вершкове – 150 г + –
  • Розпушувач або харчова сода – 1 ч.л. + –
  • Ванільний екстракт – 1 ч.д. + –

Для начинки

  • Яблука – 4 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л. + –
  • Масло вершкове – 2 ст.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 4 ст.л. + –
  • Кориця мелена – 0,5 ч.л. + –

Як приготувати яблучний пиріг в мікрохвильовці

  1. Основа будь-якого пирога – тісто, тому їм ми займемося в першу чергу: цукор збиваємо з вершковим маслом до стану пишноти, додаємо до суміші яйця по одній штуці, вливаємо молоко, додаємо ванільний екстракт.
  2. Борошно для тіста перемішуємо з розпушувачем або харчовою содою, потім поступово вводимо її в приготовлену суміш, постійно перемішуючи.
  3. Готове тісто, яке повинно вийти досить рідким, виливаємо в форму, придатну для СВЧ-печі: вона може бути з кераміки або зі скла, але обов’язково – з високими бортами. Відправляємо її в мікрохвильову піч на сім-вісім хвилин.
  4. Поки тісто запікається, приготуємо начинку: розтоплюємо вершкове масло, змішуємо його з цукром і корицею; потім моєму, чистимо і нарізаємо яблучка, а потім з’єднуємо їх з цукрово-масляною сумішшю і посипаємо зверху борошном.
  5. Виймаємо форму з тестом з мікрохвильовки, поверх пирога викладаємо підготовлену начинку і знову відправляємо в СВЧ-піч ще на сім хвилин.

Рецепт традиційного яблучного пирога в свч-печі
Рецепт традиційного яблучного пирога в свч-печі

Ось і все – тепер пробуємо апетитне блюдо і дивуємося, наскільки смачним вийшов наш чудовий яблучний пиріг в мікрохвильовці. А ще можете звернути увагу на годинник – весь процес зайняв всього двадцять хвилин, і це чудово, чи не так?