Основні плюси курячого м’яса полягають в легкій засвоюваності, дієтичному змісті і в тому, що воно швидко вариться, смажиться і запікається. Для приготування смачного сімейної вечері або обіду відмінно підійдуть запечені курячі стегна з різними добавками у вигляді гірчиці або соєвого соусу. Готуються вони швидко, завдяки рум’яної скоринки виглядають дуже апетитно і виділяють такий аромат, що діти сядуть за стіл без жодних умовлянь!
Запечені курячі стегенця з гірчицею
Складові
- Куряче стегно – 4 шт. + –
- Часник – 2 зубці + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
- Гірчиця – 2 ст.л. + –
Як запекти своїми руками курячі стегенця, рецепт в духовці
- Промиваємо стегна, не знімаючи шкірки і видаляючи остьове і пір’яні залишки. Промокаємо вологу паперовим рушником.
- Натираємо м’ясо сіллю і гарненько обмазуємо гірчицею, запхнувши її навіть під шкіру для кращого просочування м’яса.
- Вистилаємо фольгою стінки і дно форми для запікання, і кладемо в неї підготовлені стегенця.
- Посипаємо їх подрібненим або роздавлений часник і включаємо духовку, вибравши позначку 180 градусів.
- Коли вона розігріється, ставимо в неї форму з м’ясом і запікаємо протягом 40 хв.
Запечені курячі стегна виділяють такий спокусливий аромат, заполоняють весь будинок, що легко стають коронною стравою в будь-якій сім’ї!
Якщо хочеться запекти м’ясо з домашньої гірчицею, готуємо її з вечора, щоб вона дозріла.
На відміну від запікання яловичини або свинини, рецепт запечених курячих кульок дозволяє отримати більш легке блюдо, яке можна їсти, навіть сидячи на дієті.
М’ясо курки, приготоване в духовці, швидко засвоюється і не перевантажує організм важкими білками, тим більше що воно більш корисне, ніж смажене.
Читайте ще схожі записи:
Рецепт незвичайних страв на новий рік
Які страви приготувати на святковий стіл
Рецепт пікантних запечених стегон курки з соєвим соусом
Якщо в сім’ї люблять страви з курки і часто просять приготувати що-небудь незвичайне, побалуємо рідних курячим стегном з печі за найкращими рецептами, наприклад, з цього – з медом і соєвим соусом.
Мед пом’якшує м’ясо і сприяє рівномірному зарум’янювання його поверхні, а солодко-гострий маринад збагачує смак курки.
Складові
- Стегно куряче – 5 шт .;
- Мед рідкий – 1 ст.л .;
- Соус соєвий – 150 г;
- Оливкова олія – 100 г;
- Гірчиця готова – 1,5 ст.л .;
- Трохи зелені для посипання готового блюда.
Покрокове приготування курячих стегон в духовці в домашніх умовах
- Зробимо куряче стегно, керуючись докладною інструкцією кухарчуком. Готуємо суміш для маринування курячих стегенець з оливкової або іншої рослинної олії, заливши його в глибоку миску, а також соєвого соусу і домашньої або магазинної гірчиці (краще – діжонськой). Гарненько перемішуємо все міксером до отримання однорідної маси.
- Промиваємо м’ясо, обсушуємо паперовим рушником і поміщаємо в підготовлений маринад на 1,5-3 години: чим довше воно в ньому знаходиться, тим духмяний і соковитіше виходить після запікання.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Кладемо кульки кури в форму або на деко, змащене маслом, і ставимо в гарячу духовку на сорок хвилин.
- Подрібнюємо будь-яку зелень.
- Розкладаємо готове м’ясо, яке видає запаморочливий аромат, по тарілках і посипаємо рубаною зеленню петрушки або кропу.
Приготувавши до сімейної вечері або обіду запечені курячі стегна, або прикрасивши ними різдвяний або інший святковий стіл, легко догодити навіть самим витонченим гурманам!
Їх подають до столу з пастою, картопляним пюре, гречкою або іншим гарячим гарніром, салатами зі свіжих овочів.