Рецепт парових биточків з курки

Биточки курячі на пару
Закінчення літа – ще не привід розлучитися з мрією про стрункість, а тому не завадило б дієтичний раціон доповнити гарячими зимовими стравами.

Щоб частування було ситним, і на додаток до всього корисним, смачним і низькокалорійним, – його потрібно готувати з білого м’яса і без масла, кращий приклад – биточки курячі на пару. Таке блюдо воістину універсально, адже воно прекрасно впишеться в ранковий, обідній і вечірній меню, а також відмінно впорається з роллю перекусу.

І ще один жирний плюс до достоїнств парових биточків – вони готуються дуже швидко, буквально за півгодини, більш просте блюдо вам знайти, навряд чи, вдасться.

Биточки курячі на пару: калорійність

Практично будь-яка ефективна дієта пропагує парові страви, і вже тим більше, якщо вони складаються з курки або іншого низькокалорійного високобілкового м’яса. І курячі битки – яскравий тому приклад, проте не можна забувати і про склад фаршу для котлет.

  • З додаванням в м’ясну масу пшеничного хліба калорійність биточків збільшується до 146 ккал на 100 грам, і тут не врятує навіть парова обробка. Можна з упевненістю сказати, що від такого вечері якщо і не товстіють, то вже точно не худнуть.
  • Замінити хлібобулочні вироби, покликані зробити котлетки пишними, зможуть овочі, наприклад кабачок або гарбуз. В цьому випадку енергетична ємність 100-грамової котлети складе всього 97 ккал.

Скільки калорій міститься в биточки з курки на пару

  • Незважаючи на те, що в дієтах картопля не котирується, в курячих биточки їй саме місце. З цим овочем приготовані в домашніх умовах котлетки виходять більш пишні, повітряні, і вже точно не розваляться. Та й з точки зору калорійності проблем не буде: 104 ккал на 100 грам – не так вже й критично.

Парові битки з курки з кабачком

Готуємо биточки з курячого м'яса з кабачками на пару

Складові

  • Філе курячої грудки – 0,4-0,5 кг + –
  • Яйця курячі першої категорії – 1 шт. + –
  • Яєчні білки – від 2 яєць + –
  • Цукіні – 300 г + –
  • Цибуля ріпчаста (дрібний) – 1 шт. + –
  • Часник сушений – 1 ч.л. + –
  • Сіль кухонна – 1/2 ч.л. + –
  • Приправа куряча – 1/2 ч.л. + –

Як приготувати курячі битки на пару

Кабачок – овоч дуже соковитий, і з його додаванням кістлявий окорок може стати водянистим, а самі котлетки – развалистой. У традиційної радянської кулінарії на такий випадок додавали в котлети більше яєць.

В цей покроковий рецепт ми також внесли оригінальні корективи, взявши замість 2-х цілих яєць виключно їх білки, що більш корисно.

  • Відокремлене від грудної кісточки філе нарізаємо довільними шматочками, не особливо великими, але і дрібнити не варто, все одно блендер перемолоти м’ясо в кашу.
  • Цукіні чистимо від шкірки, і якщо кісточки завеликий, то від них позбавляємося. М’якоть перетираємо на середньої тёрочной насадки, присаливаем і залишаємо пускати соки на 5 хвилин.
  • Ріпчасту цибулину ріжемо так, як вам зручно, її ми пізніше теж відправимо в блендер разом з курячим м’ясом.
  • Тепер беремо об’ємну чашку блендера і завантажуємо в неї м’ясо, цибулю, сухий часник, сіль, приправу і одне ціле яйце. Пробиваємо всі інгредієнти до отримання рівномірної фаршевих маси хвилини дві на максимальній швидкості.
  • Тепер перекладаємо підготовлений фарш в миску, туди ж додаємо віджаті від виділеного соку кабачки, з’єднуємо їх активним перемішуванням, періодично відбиваючи фарш об стінки миски.
  • У нас залишилися білки. Їх ми з додаванням щіпки солі збиваємо міксером до максимально щільної піни, після чого акуратно лопаткою вводимо до складу фаршу, намагаючись не зруйнувати легкість білків, але максимально ретельно їх перемішавши з основним котлетним складом.

Як зробити битки з курки на пару

  • Фарш готовий, і тепер ми можемо наліпити биточки. Руки змочуємо у воді, відокремлюємо від фаршу невеликий шматочок, трохи менше тенісного м’яча, і скочується його в трохи сплюснутий кульку.
  • Сформовані биточки укладаємо в пароварку, і включаємо її на 25 хвилин.

Парові курячі битки з грибами

Биточки, як відомо, можуть готуватися не тільки з м’яса, але і з різними добавками. Класичне поєднання курки і грибів завжди успішно, адже так блюдо набуває зовсім інший смак, більш насичений і багатий.

Складові

  • Філе куряче безкісткове (з грудки) – ½ кг;
  • Свіжі гриби – 0,4 кг;
  • Картопля великий – 1 шт .;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 невелика головка;
  • Мускат сушений (мелений) – 1 щіпка;
  • Сушений кріп – 1 ч.л .;
  • Перцева суміш – ½ ч.л .;
  • Сіль дрібна «Екстра» – 2/3 ч.л.

Як приготувати биточки з курки з грибочками на пару

Як зробити курячі битки на пару своїми руками

  1. М’ясо курки, промиті гриби і ріпчасту цибулю пропускаємо в м’ясорубці з найдрібнішої насадкою. Для подрібнення інгредієнтів також можна скористатися блендером.
  2. Отриману масу солимо і приправляємо усіма наявними спеціями. Не бійтеся використовувати прянощі в своїй кухарський діяльності, адже при грамотному підході вони зуміють зробити ваше блюдо ще більш смачним. У цьому рецепті ми вибрали мускат, кріп і суміш різних перців, але ви можете вибрати інші улюблені спеції на ваш смак.

Гриби самі по собі дуже ароматні, але в процесі термообробки їх смак і аромат здатний помітно губитися. Щоб підкреслити оригінальність грибів – слід правильно підібрати спеції для них. Гриби ідеально гармоніюють з мускатом, пажитник, всіма видами перцю (крім чилі), орегано, розмарином, пряними травами (петрушка і кріп), часником, цибулею і лавровим листом.

  1. Тепер беремо картоплю, чистимо її, перетираємо дрібно на тертці і перекладаємо картопляну масу з одним яйцем в курячо-грибний фарш. Все добре перемішуємо, і можна приступати до ліплення биточків.
  2. Формуємо невеликі, круглі, пухкі грудочки. При бажанні, ви можете їх обваляти в паніровці, щоб максимально утримати сік всередині, але будь-яка обвалювання (сухарі, манка, борошно) додадуть калорій вашій страві.
  3. Котлетки розкладаємо в пароварочного чашці на невеликій відстані один від одного, щоб пар вільно міг проходити між ними і рівномірно їх проварюють. Час готування таких биточків на пару становить 20 хвилин.

Робимо парові биточки з грибами

Щоб зберегти дієтичні якості блюда – подавати приготовані на пару курячі биточки слід з правильним гарніром. Ніяких макаронів, картошек-пюре і білого шліфованого рису.

Свіжі овочі або овочеві салати, спаржа, стручкова квасоля, цвітна капуста або брокколі на пару, гречка або вівсянка – ось ідеальний варіант гарніру для таких дієтичних котлеток.