Рецепт незвичайного дуету: курка і ананас

Курка під ананасами
Зазвичай на недільний сімейний обід ми намагаємося приготувати щось особливе! Ми маємо в своєму розпорядженні часом, тому в нас прокидається творчість! Недільна курка під ананасами в духовці – якраз чудова нагода проявити свої кулінарні таланти! Це смачне і оригінальне блюдо буде високо оцінений всією сім’єю!

Незвичайне поєднання смаків курячого м’яса і екзотичного фрукта вважається справжнім кулінарним шиком! І повторити рецепт нескладно! Для приготування курочки з цим тропіканцем не знадобиться свіжий плід, а досить мати в своїх запасах банку консервованих ананасів, нарізаних кружечками. Ці соковиті кружечки красиво покриють шматочки курятини та зроблять цей недільний блюдо чудовим!

Курка під ананасами в духовці «Недільний каприз»

Складові

Розрахунок на 6 порцій

  • Куряче філе – 3 шт. або курячих стегенець 6 шт. + –
  • Ананаси консервовані – 1 банка + –
  • Сир твердий – 150-200 г + –
  • Суміш перців – за смаком + –
  • Коріандр цілими зернами – половинка чайної ложки + –
  • Соєвий соус – 1 ст. л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Набір спецією для курки – 1 ст. л. + –
  • Базилік – кілька гілочок + –
  • Рослинна олія – ​​для змащування форми для випікання + –

Приготування

  1. Моєму філешку і викладаємо їх на паперовий рушник, щоб стекла зайва волога. Розрізаємо кожну вздовж волокон навпіл і злегка відбиваємо. Якщо Ви купили стегенця, то знімаємо з них шкурки і акуратно зрізаємо м’ясо з кісточки. Даємо обсохнути.
  2. Натираємо шматочки м’яса сіллю і сумішшю перців.
  3. У глибокому посуді готуємо маринад на основі сиропу, який зливаємо з банки з ананасовим кружечками. Додаємо в сироп соєвий соус, коріандр і спеції. Опускаємо в посуд з маринадом підготовлену курятину, накриваємо тарілкою і притискаємо якимось важким предметом для більш якісного маринування нашого курячого м’ясця. Ми залишаємо на годину.
  4. Поки шматочки курочки просочуються маринадом, подрібнюємо сир на крупній або дрібній терочке. Форму для випікання змащуємо рослинним маслом, краще рафінованим.
  5. Викладаємо підготовлені шматки м’яса в форму, накриваємо кожен кружечком ананаса і залишками маринаду скроплюємо наші «сендвічі». Ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин, при температурному режимі 200 градусів. Через 25 хвилин форму з курочкою виймаємо і кожен «сендвіч» щільно посипаємо тертим сиром. Повертаємо назад в духовку ще на 20 хвилин.
  6. Через 20 хвилин форму з приготованим м’ясом виймаємо, викладаємо на велике плоске блюдо. Кожен шматочок поливаємо зверху соком, що утворився в процесі запікання, і прикрашаємо листочками базиліка! Який аромат розноситься по всьому будинку! Уже всі члени сім’ї збіглися на незвичайний і благородний аромат?

Ставимо страву з куркою під ананасами в центрі столу і насолоджуємося зробленим ефектом! Смачного!

Ще один рецепт курки, фаршированої ананасами, і приготованої в духовці, здивує Вас не тільки незвичайним смаком, але і надзвичайною простотою приготування!

Курка, фарширована ананасами і грибами, в духовці «Фантазія»

Курка, фарширована ананасами і грибами

Складові

  • Курка – 1 ш. + –
  • Ананаси консервовані – 1 банка + –
  • Печериці – 300 г + –
  • Рис – 1,5 склянки + –
  • Сир твердий – 150 г + –
  • – + –
  • Корінь імбиру стружкою – 1 ст. л. + –
  • Сік лимона – 2 ст. л. + –
  • Часник – за смаком + –
  • Чорний перець мелений – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

  1. Моєму курочку і обтирає вологу паперовими рушниками.
  2. Змішуємо сіль, перець, подрібнений Часничниці часник, стружку кореня імбиру і лимонний сік. Натираємо цією сумішшю курячу тушку зовні і всередині і кладемо її в поліетиленовий пакет для маринування. Ми залишаємо на 20-30 хвилинок.
  3. Поки курочка маринується, виймаємо з банки шматочки ароматного плода і ріжемо їх розміром 2х2 см або трохи більше. Печериці теж моєму і розрізаємо на шматочки приблизно такого ж розміру. Перемішуємо.
  4. Готову курочку фаршируємо ананасово-грибний сумішшю і закриваємо їй черевце за допомогою зубочисток або зашиваємо. Розміщуємо тушку в форму для випікання, змащену рафінованим рослинним маслом і ставимо в духовку з розігрівом до 180-200 градусів на 45-50 хвилин. Періодично виймаємо форму з духовки і скроплюємо вміст сиропом, що залишився після екзотичного фрукта.
  5. Поки готується наша фарширована курка, готуємо гарнір. Промитий рис солимо в каструльці і заливаємо його окропом. Варимо до готовності.
  6. Подрібнюємо твердий сир на крупній тертці.
  7. Готову птицю виймаємо з духовки, знімаємо зубочистки або розрізаємо і прибираємо нитки. Великою ложкою вибираємо з черевця печериці та фрукти і додаємо їх до звареного рису. Акуратно перемішуємо всі інгредієнти, поступово додаючи сирну стружку. Жменя сиру залишаємо для останнього штриха перед подачею блюда до столу.
  8. У велике глибоке блюдо викладаємо рис з грибами і ананасами, а зверху покриваємо шматочками запеченої птиці. Збризгуємо все м’ясним соком, що утворився в процесі приготування курочки в духовці, і посипаємо сирної стружкою.
  9. Гордо несемо до столу, захоплено вдихаючи неймовірно вишуканий аромат нашої кулінарної «Фантазії».

Смачного!

Кухня в процесі приготування їжі нагадує нашу творчу майстерню. Особливо це стосується недільного обіду! Недільний обід для будь-якої сім’ї – це можливість зібратися разом і просто поговорити про те чи се. А якщо в центрі столу такий кулінарний шедевр як курка, фарширована ананасами, в духовці достигли, то такий обід може затягнутися і до вечері!
Говоріть зі своїми близькими, говорите з захватом і любов’ю, адже Ви так старалися порадувати їх таким незвичайним і вишуканим блюдом!