Зазвичай на недільний сімейний обід ми намагаємося приготувати щось особливе! Ми маємо в своєму розпорядженні часом, тому в нас прокидається творчість! Недільна курка під ананасами в духовці – якраз чудова нагода проявити свої кулінарні таланти! Це смачне і оригінальне блюдо буде високо оцінений всією сім’єю!
Незвичайне поєднання смаків курячого м’яса і екзотичного фрукта вважається справжнім кулінарним шиком! І повторити рецепт нескладно! Для приготування курочки з цим тропіканцем не знадобиться свіжий плід, а досить мати в своїх запасах банку консервованих ананасів, нарізаних кружечками. Ці соковиті кружечки красиво покриють шматочки курятини та зроблять цей недільний блюдо чудовим!
Курка під ананасами в духовці «Недільний каприз»
Складові
Розрахунок на 6 порцій
- Куряче філе – 3 шт. або курячих стегенець 6 шт. + –
- Ананаси консервовані – 1 банка + –
- Сир твердий – 150-200 г + –
- Суміш перців – за смаком + –
- Коріандр цілими зернами – половинка чайної ложки + –
- Соєвий соус – 1 ст. л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Набір спецією для курки – 1 ст. л. + –
- Базилік – кілька гілочок + –
- Рослинна олія – для змащування форми для випікання + –
Приготування
- Моєму філешку і викладаємо їх на паперовий рушник, щоб стекла зайва волога. Розрізаємо кожну вздовж волокон навпіл і злегка відбиваємо. Якщо Ви купили стегенця, то знімаємо з них шкурки і акуратно зрізаємо м’ясо з кісточки. Даємо обсохнути.
- Натираємо шматочки м’яса сіллю і сумішшю перців.
- У глибокому посуді готуємо маринад на основі сиропу, який зливаємо з банки з ананасовим кружечками. Додаємо в сироп соєвий соус, коріандр і спеції. Опускаємо в посуд з маринадом підготовлену курятину, накриваємо тарілкою і притискаємо якимось важким предметом для більш якісного маринування нашого курячого м’ясця. Ми залишаємо на годину.
- Поки шматочки курочки просочуються маринадом, подрібнюємо сир на крупній або дрібній терочке. Форму для випікання змащуємо рослинним маслом, краще рафінованим.
- Викладаємо підготовлені шматки м’яса в форму, накриваємо кожен кружечком ананаса і залишками маринаду скроплюємо наші «сендвічі». Ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин, при температурному режимі 200 градусів. Через 25 хвилин форму з курочкою виймаємо і кожен «сендвіч» щільно посипаємо тертим сиром. Повертаємо назад в духовку ще на 20 хвилин.
- Через 20 хвилин форму з приготованим м’ясом виймаємо, викладаємо на велике плоске блюдо. Кожен шматочок поливаємо зверху соком, що утворився в процесі запікання, і прикрашаємо листочками базиліка! Який аромат розноситься по всьому будинку! Уже всі члени сім’ї збіглися на незвичайний і благородний аромат?
Ставимо страву з куркою під ананасами в центрі столу і насолоджуємося зробленим ефектом! Смачного!
Ще один рецепт курки, фаршированої ананасами, і приготованої в духовці, здивує Вас не тільки незвичайним смаком, але і надзвичайною простотою приготування!
Курка, фарширована ананасами і грибами, в духовці «Фантазія»
Складові
- Курка – 1 ш. + –
- Ананаси консервовані – 1 банка + –
- Печериці – 300 г + –
- Рис – 1,5 склянки + –
- Сир твердий – 150 г + –
- – + –
- Корінь імбиру стружкою – 1 ст. л. + –
- Сік лимона – 2 ст. л. + –
- Часник – за смаком + –
- Чорний перець мелений – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
- Моєму курочку і обтирає вологу паперовими рушниками.
- Змішуємо сіль, перець, подрібнений Часничниці часник, стружку кореня імбиру і лимонний сік. Натираємо цією сумішшю курячу тушку зовні і всередині і кладемо її в поліетиленовий пакет для маринування. Ми залишаємо на 20-30 хвилинок.
- Поки курочка маринується, виймаємо з банки шматочки ароматного плода і ріжемо їх розміром 2х2 см або трохи більше. Печериці теж моєму і розрізаємо на шматочки приблизно такого ж розміру. Перемішуємо.
- Готову курочку фаршируємо ананасово-грибний сумішшю і закриваємо їй черевце за допомогою зубочисток або зашиваємо. Розміщуємо тушку в форму для випікання, змащену рафінованим рослинним маслом і ставимо в духовку з розігрівом до 180-200 градусів на 45-50 хвилин. Періодично виймаємо форму з духовки і скроплюємо вміст сиропом, що залишився після екзотичного фрукта.
- Поки готується наша фарширована курка, готуємо гарнір. Промитий рис солимо в каструльці і заливаємо його окропом. Варимо до готовності.
- Подрібнюємо твердий сир на крупній тертці.
- Готову птицю виймаємо з духовки, знімаємо зубочистки або розрізаємо і прибираємо нитки. Великою ложкою вибираємо з черевця печериці та фрукти і додаємо їх до звареного рису. Акуратно перемішуємо всі інгредієнти, поступово додаючи сирну стружку. Жменя сиру залишаємо для останнього штриха перед подачею блюда до столу.
- У велике глибоке блюдо викладаємо рис з грибами і ананасами, а зверху покриваємо шматочками запеченої птиці. Збризгуємо все м’ясним соком, що утворився в процесі приготування курочки в духовці, і посипаємо сирної стружкою.
- Гордо несемо до столу, захоплено вдихаючи неймовірно вишуканий аромат нашої кулінарної «Фантазії».
Смачного!
Кухня в процесі приготування їжі нагадує нашу творчу майстерню. Особливо це стосується недільного обіду! Недільний обід для будь-якої сім’ї – це можливість зібратися разом і просто поговорити про те чи се. А якщо в центрі столу такий кулінарний шедевр як курка, фарширована ананасами, в духовці достигли, то такий обід може затягнутися і до вечері!
Говоріть зі своїми близькими, говорите з захватом і любов’ю, адже Ви так старалися порадувати їх таким незвичайним і вишуканим блюдом!