Смачна і ситна домашня випічка завжди доречна на повсякденному і святковому столі, але часом так хочеться спекти щось новеньке. Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати дивовижні млинці з куркою у вершковому соусі – дуже ніжне, ароматне і в той же час незвичайне блюдо з красивою подачею. Ви можете спекти млинці за власним рецептом, а начинку запозичити з нашого, або слідувати даним вказівкам повністю, приготувавши нове для себе тісто і наповнювач для випічки.
Звичайно, тим, хто сидить на дієті, цих страв захоплюватися не варто, оскільки м’ясо птиці ми смажимо, та й самі млинці, як і інші борошняні вироби, все-таки є досить калорійними. Але якщо у вас свято, то чому б не відступити трохи від правил? По крайней мере, один-два таких млинчика можна сміливо з’їсти без шкоди для фігури.
Чим відрізняється наш рецепт млинців з куркою у вершковому соусі від інших? По суті нічого незвичайного в млинцях з начинкою немає, зробити їх може абсолютно будь-яка господиня.
Але ми пропонуємо вам здивувати своїх домочадців незвичним видом цих ситних млинців. Ми будемо перетворювати їх в «мішечки» – це виглядає дуже апетитно і оригінально.
Млинці з куркою у вершковому соусі: класичний рецепт
Складові
- Філе курячої грудки – 600 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Зелена цибуля – 1 пучок + –
- Борошно пшеничне – 2 ст. + –
- Молоко – 2 ст. + –
- Вершки 30-35% – 2/3 ст. + –
- Оливкова олія – 1 ч.л. + –
- Вода – 1 ст. + –
- Цукор-пісок білий – 1 ст.л. + –
- Сіль – 1/2 ч.л. в тісто + к-ть (за смаком) для начинки + –
- Чорний перець (мелений) – за смаком + –
Як приготувати млинці з куркою у вершковому соусі
Замішуємо тісто на млинці
- Для цього збиваємо яйця з сіллю і цукром, потім додаємо до них оливкову олію і молоко, добре перемішуємо і поступово вводимо борошно. Найкраще збивати тісто міксером – так не утворюються грудочки.
- Після перемішування тесту з борошном додаємо воду, знову перемішуємо і залишаємо тісто постояти в сторонці хвилин десять.
Випікаємо млинці на сковороді
- Коли тісто підійде, смажимо млинці на сковорідці, змащеній рослинною або вершковим маслом. Готові млинці складаємо стопкою один на одного.
- Поки будемо готувати начинку і соус для млинців з куркою, самі млинці краще прикрити тарілкою або кришкою, щоб вони не засохли.
Готуємо начинку для млинцевих мішечків
- Спочатку подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на рослинному маслі до напівпрозорості, після чого відкладаємо його на окрему тарілку.
- Філе курячих грудок нарізаємо на невеликі кубики, обсмажуємо в сковороді з рослинним маслом близько семи хвилин, постійно помішуючи, потім додаємо до них відкладений цибулю. Все солимо, перчимо, заливаємо в сковорідку вершки, перемішуємо і залишаємо на вогні ще на п’ять хвилин.
- Поки курочка доходить до готовності в вершках, ми беремо зелену цибулю, вибираємо з нього кілька пір’я, якими будемо зав’язувати млинці, а частину, що залишилася подрібнюємо і засипаємо в сковороду з начинкою. Перемішуємо.
Збираємо мішечки з млинців
- Даємо начинці трохи охолонути, після чого збираємо наші млинці. У центр кожного викладаємо по дві-три чайні ложки курячо-вершкової начинки, збираємо млинець «мішечком» і перев’язуємо пір’їнкою зеленої цибулі.
Такі чудові і красиві млинці з куркою у вершковому соусі зберуть безліч компліментів від ваших домочадців і гостей. Спробуйте – це дуже-дуже смачно!
Можна приготувати млинці і за іншим рецептом. На нашому сайті є ціла підбірка «млинцевих рецептів», так що ви можете вибирати будь-який на свій розсуд.
- Як приготувати тонкі млинці на кефірі з окропом
- Як спекти тонкі млинці на сироватці
- Як зробити вдома дріжджові кислі млинці
- Рецепт млинців з сьомгою і сирним сиром
- Приготування млинчиків з грибами: покроковий рецепт
- Як приготувати млинці будинку з морквою і куркою
- Як зробити млинці з начинкою з ліверу