Є прекрасний спосіб урізноманітнити звичне меню – приготувати оригінальне блюдо, в якому гармонійно поєднуються, здавалося б, не надто поєднувані продукти.
Але не компонуються вони тільки на перший погляд, а результат гарантовано перевершить будь-які очікування – спробуємо зробити салат з оселедця солоної! Завдяки незвичайному складом він виходить недорогим, абсолютно простим в приготуванні, смачним, ситним і буквально радує новизною смаку.
Поради для вибору риби для салатів
Багато хто любить солону оселедець, і не дарма! У ній міститься багато корисних для організму речовин: вітамін D, Е, B12, мікроелементи фосфор і селен, органічні кислоти.
Але через велику кількість солі необхідно обмежувати вживання цього продукту, особливо людям, які мають захворювання нирок.
- Оселедець для домашніх салатиків бажано використовувати на свій смак – солону, слабосоленую або пряного посолу.
- При покупці необхідно звернути увагу на запах риби, а також і на цілісність тушки.
- Очі у риби не повинні бути мутними, на тушці не повинно бути слизу, на черевці – коричнево-рудих смуг.
Дуже смачним виходить салат з оселедця з квасолею. Квасоля можна попередньо зварити самим, або використовувати консервовану з банки.
Салат з оселедця з квасолею
Складові
- Оселедець солоний – 1 шт .;
- Квасоля біла варена – 350 г;
- Картопля – 1 шт .;
- Морква – 0,5 шт .;
- Маслини – 0,5 банки;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Часник – 1 зубчик;
- М’ята – 1 пучок;
- Зелень петрушки – 1 пучок;
- Майонез – за смаком.
Як правильно приготувати салат з оселедця з бобами
- Зварити білу квасолю до готовності, попередньо замочивши її на ніч (0,5 склянки в сухому вигляді) в невеликій кількості холодної води.
- Картоплю і моркву відварюємо в мундирі. Охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками.
- Оселедець очищаємо від шкіри і кісток, потім нарізаємо дрібно.
- Цибулю і часник очищаємо і дрібно рубаємо.
- Маслини нарізаємо кільцями. Частина відкладаємо для прикраси салату.
- Зелень промиваємо, подрібнюємо.
- У великій мисці змішуємо всі інгредієнти, додавши майонез.
- Викладаємо в салатник, прикрашаємо кільцями маслин.
Салат з оселедця з гірчицею
Складові
- Оселедець солоний – 1 шт .;
- Квасоля червона консервована -150 г;
- Огірки консервовані – 3 шт .;
- Картопля – 3 шт .;
- Яблуко (кисле) – 1 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Цибуля зелена – 1 пучок;
- Олія соняшникова – 2 ст.л .;
- Оцет яблучний – 1 ч.л .;
- Гірчиця діжонська – 0,5 ч.л .;
- Перець чорний – за смаком;
- Сіль за смаком.
Як зробити закуску з оселедця і овочів з квасолею
- Очищаємо і відварюємо картопля (можна на пару). Після охолодження нарізаємо дрібними кубиками.
- Звільняємо оселедець від нутрощів, голови, шкіри і кісток. Нарізаємо шматочками такого ж розміру, як і картопля.
- Квасоля вийняти з банки і промити в друшляку. Дати стекти воді.
- Цибуля ріпчаста очищаємо, нарізаємо тонкими короткими смужками або дрібно рубаємо. Якщо він гіркий, заливаємо окропом на пару хвилин, щоб гіркота пішла, потім воду зливаємо.
- Яблуко очищаємо і нарізаємо кубиками.
- Огірки нарізаємо таким же чином.
- Зелену цибулю промиваємо, дрібно рубаємо.
- У велику миску викладаємо підготовлені складові.
- Для приготування салатної заправки змішуємо соняшникова олія, оцет, трохи чорного перцю і гірчицю.
- Додаємо в салат заправку, сіль за смаком.
Викладаємо в красивий салатник і прикрашаємо зеленою цибулею.
Салат з солоного оселедця із зеленим горошком
Складові
- Оселедець – 1 шт. + –
- Квасоля консервована – 100 г + –
- Морква – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Горошок консервований – 70 г + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Петрушка – 1 пучок + –
- Майонез – за смаком + –
- Сіль – щіпка + –
Як робиться смачний рибний салат з яйцями і горошком
- Морква і яйця відварюємо, охолоджуємо і нарізаємо дрібними шматочками.
- Оселедець готуємо – очищаємо від кісток і шкіри. Нарізаємо дрібно.
- Квасоля і горошок промиваємо водою, даємо стекти.
- Складаємо все в миску, додаємо майонез, сіль і перець за смаком.
- Перемішуємо салат і викладаємо в порційні салатники.
- Подаємо до столу, прикрасивши гілочками петрушки.
Читайте ще схожі записи:
Робимо рибні страви на святковий стіл
Святковий листковий салат з оселедця
Складові
- Оселедець солоний (підготовлене філе) – 400 г;
- Перець болгарський червоний – 1 шт .;
- Помідор – 2 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Часник – 2 зубчики;
- Квасоля біла консервована – 250 г;
- Зелень петрушки – 4-5 гілочок;
- Олія соняшникова – 2 ст.л .;
- Оцет бальзамічний – 0,5 ч.л .;
- Перець чорний – за смаком;
- Цукор – 0,5 ч.л .;
- Сіль за смаком.
Приготування листкового закуски з оселедця і квасолі
- Філе оселедця нарізаємо дрібно, кладемо на дно прозорого УБМБФОЙЛБ.
- Помідори промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками. Зливши зайву рідину, кладемо другим шаром.
- Лук очищаємо, дрібно рубаємо (якщо він гіркий, то обшпарюємо його окропом). Укладаємо на шар помідорів.
- Викладаємо шар квасолі, промитої водою.
- Болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіння, нарізаємо кубиками і укладаємо п’ятим шаром.
- Для заправки перемішуємо дрібно нарізаний часник, цукор, сіль, чорний перець, оцет і олію соняшникову. Смак у неї повинен вийти злегка гострим, але з невеликою солодкістю.
- Поливаємо листковий салат цією заправкою, прикрашаємо зеленню петрушки і подаємо.
Салат з оселедця, солоної і малосольной, відрізняється пікантним смаком, виразним ароматом і завжди займає гідне місце на будь-якому столі!