Рецепт квасоляного салату з оселедцем

salat-iz-seldi-s-fasolyu
Є прекрасний спосіб урізноманітнити звичне меню – приготувати оригінальне блюдо, в якому гармонійно поєднуються, здавалося б, не надто поєднувані продукти.

Але не компонуються вони тільки на перший погляд, а результат гарантовано перевершить будь-які очікування – спробуємо зробити салат з оселедця солоної! Завдяки незвичайному складом він виходить недорогим, абсолютно простим в приготуванні, смачним, ситним і буквально радує новизною смаку.

Поради для вибору риби для салатів

Багато хто любить солону оселедець, і не дарма! У ній міститься багато корисних для організму речовин: вітамін D, Е, B12, мікроелементи фосфор і селен, органічні кислоти.

Але через велику кількість солі необхідно обмежувати вживання цього продукту, особливо людям, які мають захворювання нирок. 

  • Оселедець для домашніх салатиків бажано використовувати на свій смак – солону, слабосоленую або пряного посолу.
  • При покупці необхідно звернути увагу на запах риби, а також і на цілісність тушки.
  • Очі у риби не повинні бути мутними, на тушці не повинно бути слизу, на черевці – коричнево-рудих смуг.

Дуже смачним виходить салат з оселедця з квасолею. Квасоля можна попередньо зварити самим, або використовувати консервовану з банки.

Салат з оселедця з квасолею

Складові

  • Оселедець солоний – 1 шт .;
  • Квасоля біла варена – 350 г;
  • Картопля – 1 шт .;
  • Морква – 0,5 шт .;
  • Маслини – 0,5 банки;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Часник – 1 зубчик;
  • М’ята – 1 пучок;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Майонез – за смаком.

Як правильно приготувати салат з оселедця з бобами

  • Зварити білу квасолю до готовності, попередньо замочивши її на ніч (0,5 склянки в сухому вигляді) в невеликій кількості холодної води.
  • Картоплю і моркву відварюємо в мундирі. Охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками.
  • Оселедець очищаємо від шкіри і кісток, потім нарізаємо дрібно.

Як правильно готувати салат з оселедця з бобовими

  • Цибулю і часник очищаємо і дрібно рубаємо.
  • Маслини нарізаємо кільцями. Частина відкладаємо для прикраси салату.
  • Зелень промиваємо, подрібнюємо.
  • У великій мисці змішуємо всі інгредієнти, додавши майонез.
  • Викладаємо в салатник, прикрашаємо кільцями маслин.

Салат з оселедця з гірчицею

Складові

  • Оселедець солоний – 1 шт .;
  • Квасоля червона консервована -150 г;
  • Огірки консервовані – 3 шт .;
  • Картопля – 3 шт .;
  • Яблуко (кисле) – 1 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Цибуля зелена – 1 пучок;
  • Олія соняшникова – 2 ст.л .;
  • Оцет яблучний – 1 ч.л .;
  • Гірчиця діжонська – 0,5 ч.л .;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Сіль за смаком.

Як зробити закуску з оселедця і овочів з квасолею

  1. Очищаємо і відварюємо картопля (можна на пару). Після охолодження нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Звільняємо оселедець від нутрощів, голови, шкіри і кісток. Нарізаємо шматочками такого ж розміру, як і картопля.
  3. Квасоля вийняти з банки і промити в друшляку. Дати стекти воді.
  4. Цибуля ріпчаста очищаємо, нарізаємо тонкими короткими смужками або дрібно рубаємо. Якщо він гіркий, заливаємо окропом на пару хвилин, щоб гіркота пішла, потім воду зливаємо.
  5. Яблуко очищаємо і нарізаємо кубиками.
  6. Огірки нарізаємо таким же чином.
  7. Зелену цибулю промиваємо, дрібно рубаємо.
  8. У велику миску викладаємо підготовлені складові.
  9. Для приготування салатної заправки змішуємо соняшникова олія, оцет, трохи чорного перцю і гірчицю.
  10. Додаємо в салат заправку, сіль за смаком.

Незвичайний салат оселедцем і гірчицею

Викладаємо в красивий салатник і прикрашаємо зеленою цибулею.

Салат з солоного оселедця із зеленим горошком

Рецепт салату із солоного оселедця і зеленого горошку

Складові

  • Оселедець – 1 шт. + –
  • Квасоля консервована – 100 г + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Горошок консервований – 70 г + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Петрушка – 1 пучок + –
  • Майонез – за смаком + –
  • Сіль – щіпка + –

Як робиться смачний рибний салат з яйцями і горошком

  1. Морква і яйця відварюємо, охолоджуємо і нарізаємо дрібними шматочками.
  2. Оселедець готуємо – очищаємо від кісток і шкіри. Нарізаємо дрібно.
  3. Квасоля і горошок промиваємо водою, даємо стекти.
  4. Складаємо все в миску, додаємо майонез, сіль і перець за смаком.
  5. Перемішуємо салат і викладаємо в порційні салатники.
  6. Подаємо до столу, прикрасивши гілочками петрушки.

Читайте ще схожі записи:


Робимо рибні страви на святковий стіл

Святковий листковий салат з оселедця

Складові

  • Оселедець солоний (підготовлене філе) – 400 г;
  • Перець болгарський червоний – 1 шт .;
  • Помідор – 2 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Квасоля біла консервована – 250 г;
  • Зелень петрушки – 4-5 гілочок;
  • Олія соняшникова – 2 ст.л .;
  • Оцет бальзамічний – 0,5 ч.л .;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Цукор – 0,5 ч.л .;
  • Сіль за смаком.

Приготування листкового закуски з оселедця і квасолі

  1. Філе оселедця нарізаємо дрібно, кладемо на дно прозорого УБМБФОЙЛБ.
  2. Помідори промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками. Зливши зайву рідину, кладемо другим шаром.
  3. Лук очищаємо, дрібно рубаємо (якщо він гіркий, то обшпарюємо його окропом). Укладаємо на шар помідорів.
  4. Викладаємо шар квасолі, промитої водою.
  5. Болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіння, нарізаємо кубиками і укладаємо п’ятим шаром.
  6. Для заправки перемішуємо дрібно нарізаний часник, цукор, сіль, чорний перець, оцет і олію соняшникову. Смак у неї повинен вийти злегка гострим, але з невеликою солодкістю.
  7. Поливаємо листковий салат цією заправкою, прикрашаємо зеленню петрушки і подаємо.

Салат з оселедця, солоної і малосольной, відрізняється пікантним смаком, виразним ароматом і завжди займає гідне місце на будь-якому столі!