Найпоширеніший продукт харчування – це, звичайно ж, м’ясо, і існує маса рецептів його приготування, а тому кожен раз хочеться покуштувати чогось новенького. Блюдо, яке ніколи не набридне – курка в кокосовому молоці по-тайськи, така оригінальна їжа зможе кардинально змінити уявлення про смак курячого м’яса. Приготувавши знатне частування, ви будете приємно здивовані смаком і ароматом, а також доступністю продуктів для закордонного страви.
Як правильно приготувати курку по-тайськи
Якщо ви вперше стикаєтеся з таким рецептом, ви повинні мати уявлення про процес готування. Наші практичні поради допоможуть вам відчути себе справжнім азіатським кухарем.
- Щоб приготувати істинно тайську курку, в блюдо додаються шматочки тропічних фруктів. Найдоступніший і поширений варіант – ананас, але його можна замінити фруктом на свій смак. Відмінно підійде манго і авокадо.
- Для досягнення кращого смаку можна попередньо замаринувати куряче м’ясо. Для цього підійде соєвий соус або суміш часнику, імбиру і соку лайма в розумних кількостях. Будь-яка зелень також підійде як доповнення маринаду.
- Тайське блюдо обов’язково повинно бути гострим. Залежно від смакових поглядів кожної людини можна варіювати гостроту. Відповідно, додати одну ложечку пекучого соусу або три.
- М’ясо використовувати для готування страви потрібно без жиру. Це не означає, що підійде лише грудка. Можна взяти окосту і попередньо прибрати з них зайвий жир.
- Нарізати куряче м’ясо найкраще довгими смужками, за бажанням трохи відбити перед нарізкою. Такий варіант нарізки м’яса вважається традиційним.
- Кокосове молоко не такий вже дефіцитний продукт і його з легкістю можна купити. Тільки навряд чи його можна придбати в маленьких крамницях, а ось у великих торгових центрах він є завжди. Продається кокосове молоко в герметичних жерстяних банках або в картонних коробках. Перед цим кілька разів струсіть вміст банки!
- На гарнір до курки в кокосовому молоці підійде рис або рисова локшина. Причому гарнір завжди подається до тайським страв в холодному вигляді.
Спеції для курки в кокосовому молоці можуть бути найрізноманітніші. Можете додати свої улюблені або для першого разу приготуйте традиційний склад. Основні приправи – гострий перець, соєвий соус і кокосове молоко, обов’язково повинні бути присутніми у складі страви.
Пряна курка по-тайськи в кокосовому молоці
Складові
- Куряче м’ясо – 1 кг + –
- Кокосове молоко – 1 стакан + –
- Часник – 4 зубки + –
- Соєвий соус – 5 ст.л. + –
- Гострий перець – 1 шт. + –
- Сіль і перець – за смаком + –
- Консервовані ананаси – 100 г + –
- Рослинна олія – 4 ст.л. + –
- Сік лайма – 3 ст.л. + –
- Коріандр – 3-4 горошини + –
- Кінза – 3-4 гілочки + –
Покрокове приготування курки по-тайськи
- Куряче філе добре вимийте і наріжте довгими смужками.
- Покладіть його в глибоку миску, влийте по 1 ст.л. рослинного масла, соєвого соусу.
- Додайте подрібнений зубок часнику і сік лайма.
- Добре перемішайте і замаринуйте протягом години в прохолодному місці.
- Поставте на вогонь глибоку сковорідку, налийте олії і гарненько розігрійте.
- Часник дрібно наріжте ножем і відправте на сковорідку. Підсмажте часник пару хвилин, а потім додайте м’ясо.
- Постійно помішуючи, підрум’яньте філе з усіх боків.
- Тепер влийте до м’яса кокосове молоко, добре перемішайте. На середньому вогні тушкуйте курку під кришкою протягом 12 хвилин.
- В цей час очистіть перець чилі і дрібно наріжте. Якщо для свіжого перцю не сезон, можете замінити його меленим аналогом.
- З ананасів злийте сік і якщо шматочки великі, поріжте їх на невеликі кубики. Додайте їх на сковорідку і тушкуйте ще 5 хвилин.
- Тепер прийшла черга спецій. Спочатку влийте до м’яса соєвий соус і перемішайте.
- Потім приправте блюдо коріандром, чорним перцем і дрібно подрібненої кінзою. Її можна замінити петрушкою або базиліком.
- Гасіть курку по-тайськи ще 10 хвилин під кришкою до готовності. Після, зніміть кришку і ще трохи тушкуйте, поки не загусне соус. Страва готова, можна відразу ж подавати його до столу!
Курка в кокосовому молоці по-тайськи і без гарніру припаде до смаку любителям азіатської кухні. Ароматне пряне блюдо хоч і гостре, але дуже легке і має всього 187 калорій на одну порцію. Якщо вам до душі це частування – готуйте його якомога частіше і будьте здорові!