Рецепт курки з горіхами кешью по-китайськи

kurica-s-orexami-keshyu-recept-po-kitajski
Здавалося б, що ще можна приготувати з м’яса птиці, коли все кулінарні варіації вже перепробувані і вивчені на зубок? Курка з горіхами кешью по-китайськи, рецепт якої ми зараз розберемо – одне з тих небагатьох страв, яким все ще можна здивувати навіть найвибагливіших гостей. Готується така пташка, звичайно не п’ять хвилин, зате результат виходить чудовий: пікантне поєднання філе, овочів і горішків припаде до смаку всім гурманам.

Набір необхідних для здійснення цієї кулінарної фантазії продуктів вельми значний, але, якщо придивитися до цього списку ближче, виявиться, що більша його частина неодмінно знайдеться у кожної господині.

Пікантна курка з горіхами кешью по-китайськи

Як готувати курочку з горішками кешью по-китайськи

Складові

  • Куряче філе – 300 г + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Зелена цибуля – 2 стрілки + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Імбиру корінь – 2-3 см + –
  • Горіхи кешью – 100 г + –
  • Соєвий соус – 2-3 ст.л. + –
  • Яблучний сік – 2 ст.л. + –
  • Гострий соус чилі – 1 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –
  • Крохмаль – 2 ч.л. + –
  • Сіль – за смаком + –

Покрокове приготування курки з кешью по-китайськи

  1. Беремо яйце, відокремлюємо білок від жовтка. Жовток нам не знадобиться, тому можете його вилити в стаканчик і використовувати потім для яєчні. Білок збиваємо вінчиком.
  2. Куряче філе нарізаємо середніми кубиками або смужками – як вам більше подобається. Викладаємо курочку в миску.
  3. До філе додаємо крохмаль і збитий білок, перемішуємо. Солимо, але не захоплюємося – в готовій страві буде соєвий соус, а він дуже солоний, не забуваємо про це.
  4. Корінь імбиру очищаємо від шкірки, натираємо на тертці або дрібно рубаємо ножем.
  5. Зелену цибулю подрібнюємо.
  6. Червоний болгарський перчик нарізаємо смужками або кубиками (краще, щоб нарізка була такої ж форми, як і у філе).
  7. Розігріваємо глибоку сковороду або вок з рослинним маслом на сильному вогні, викладаємо на неї куряче філе в отриманому клярі і обсмажуємо, не перестаючи помішувати, рівно одну хвилину. До цього моменту м’ясо пташки має біліть.
  8. Знімаємо філе зі сковороди, а на маслі, що залишилося обсмажуємо одну-дві хвилини зелена цибулька і імбир.
  9. Відправляємо в сковороду болгарський перець, перемішуємо і смажимо ще хвилинку.
  10. Виливаємо в сковороду соєвий соус, повертаємо туди ж філе курки і додаємо горішки кеш’ю.
  11. Тепер виливаємо до м’яса і овочів яблучний сік і гострий соус чилі, добре перемішуємо всі компоненти і тушкуємо на великому вогні п’ять хвилин.

Курка з горіхами кешью по-китайськи, рецепт якої ми тільки що розібрали, за традицією подається в гарячому вигляді прямо «з пилу з жару» як самостійну страву. Але якщо ви ставитеся до категорії людей, які не уявляють, як можна їсти м’ясо без гарніру, заздалегідь відваріть розсипчастий рис.