Здавалося б, що ще можна приготувати з м’яса птиці, коли все кулінарні варіації вже перепробувані і вивчені на зубок? Курка з горіхами кешью по-китайськи, рецепт якої ми зараз розберемо – одне з тих небагатьох страв, яким все ще можна здивувати навіть найвибагливіших гостей. Готується така пташка, звичайно не п’ять хвилин, зате результат виходить чудовий: пікантне поєднання філе, овочів і горішків припаде до смаку всім гурманам.
Набір необхідних для здійснення цієї кулінарної фантазії продуктів вельми значний, але, якщо придивитися до цього списку ближче, виявиться, що більша його частина неодмінно знайдеться у кожної господині.
Пікантна курка з горіхами кешью по-китайськи
Складові
- Куряче філе – 300 г + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Зелена цибуля – 2 стрілки + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Імбиру корінь – 2-3 см + –
- Горіхи кешью – 100 г + –
- Соєвий соус – 2-3 ст.л. + –
- Яблучний сік – 2 ст.л. + –
- Гострий соус чилі – 1 ч.л. + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. + –
- Крохмаль – 2 ч.л. + –
- Сіль – за смаком + –
Покрокове приготування курки з кешью по-китайськи
- Беремо яйце, відокремлюємо білок від жовтка. Жовток нам не знадобиться, тому можете його вилити в стаканчик і використовувати потім для яєчні. Білок збиваємо вінчиком.
- Куряче філе нарізаємо середніми кубиками або смужками – як вам більше подобається. Викладаємо курочку в миску.
- До філе додаємо крохмаль і збитий білок, перемішуємо. Солимо, але не захоплюємося – в готовій страві буде соєвий соус, а він дуже солоний, не забуваємо про це.
- Корінь імбиру очищаємо від шкірки, натираємо на тертці або дрібно рубаємо ножем.
- Зелену цибулю подрібнюємо.
- Червоний болгарський перчик нарізаємо смужками або кубиками (краще, щоб нарізка була такої ж форми, як і у філе).
- Розігріваємо глибоку сковороду або вок з рослинним маслом на сильному вогні, викладаємо на неї куряче філе в отриманому клярі і обсмажуємо, не перестаючи помішувати, рівно одну хвилину. До цього моменту м’ясо пташки має біліть.
- Знімаємо філе зі сковороди, а на маслі, що залишилося обсмажуємо одну-дві хвилини зелена цибулька і імбир.
- Відправляємо в сковороду болгарський перець, перемішуємо і смажимо ще хвилинку.
- Виливаємо в сковороду соєвий соус, повертаємо туди ж філе курки і додаємо горішки кеш’ю.
- Тепер виливаємо до м’яса і овочів яблучний сік і гострий соус чилі, добре перемішуємо всі компоненти і тушкуємо на великому вогні п’ять хвилин.
Курка з горіхами кешью по-китайськи, рецепт якої ми тільки що розібрали, за традицією подається в гарячому вигляді прямо «з пилу з жару» як самостійну страву. Але якщо ви ставитеся до категорії людей, які не уявляють, як можна їсти м’ясо без гарніру, заздалегідь відваріть розсипчастий рис.