Сучасні господині завжди в пошуках ідеального блюда, щоб і смачно було, і по кишені сильно не вдарило.
М’ясо по-албанською з курки з крохмалем – якраз той варіант, де не потрібно докладати особливих зусиль і «нишпорити» у пошуках незнайомих інгредієнтів. Закордонний делікатес з красивою назвою однозначно сподобається вам і вашим домочадцям.
Рецепт м’яса по-албанською з крохмалем
Складові
- Куряче філе – 1,2 кг + –
- Яйця курячі – 5 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 4-5 шт. + –
- Майонез домашній – 5 ст.л. + –
- Крохмаль – 5 ст.л. + –
- Часник – за смаком + –
- Сіль – 0,5 ч.л. + –
- Каррі – 0,5 ч.л. + –
- Кріп – 20 г + –
- Чорний перець – 0,5 ч.л. + –
- Рослинна олія (рафінована) – 5-6 ст.л. (Для смаження) + –
Як приготувати м’ясо по-албанською з крохмалем
М’ясо по-албанською – це щось середнє меду відбивною і котлетою. Але, повірте, курка приготована таким способом, першою зникне з тарілок. Приємно, що готування такого блюда не забирає багато часу і сил.
У підсумку ви зможете урізноманітнити свій раціон і обзаведетеся чудовим частуванням. М’ясо можна подавати в гарячому, як основне блюдо, або в холодному варіанті, запропонувавши його на закуску.
- М’ясо ретельно вимийте і висушіть за допомогою паперових рушників. Приберіть плівки і наріжте філе маленькими кубиками, посоліть і поперчіть.
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і вимийте. Наріжте цибулини дрібними кубиками. Саме дрібними, щоб цибуля приготувався добре і не хрустів на зубах.
- Лук і філе покладіть в миску.
- Тепер розбийте в миску яйця і добре перемішайте з куркою і цибулею. Потім додайте крохмаль і домашній майонез. Приправте сумішшю каррі і добре перемішайте компоненти.
- Ароматну масу помістіть в холод на кілька годин. Звичайно, можна відразу приступати до готування м’яса, але якщо час дозволяє, то краще зробити все правильно.
- Коли страва настоїться, додайте до нього дрібно нарізаний кріп і тертий часник. Все добре перемішайте і приступайте до смаженні.
- На широку сковорідку налийте 2 ст.л. масла і добре його розігрійте. Столовою ложкою викладайте масу на сковорідку в формі оладок. Добре підсмажте з одного боку, потім перевертайте.
В цілому це займе 3-4 хвилини. Викладіть м’ясо на пергамент, щоб стік зайвий жир. Точно також посмажте інше м’ясо.
- Готові вироби викладіть на широке блюдо і прикрасьте зеленню. Можна також подати м’ясо з соусом з йогурту, часнику і зелені.
Вихід страви виходить досить значний, так що такого страви вистачить на велику компанію.
Можна заздалегідь підготувати таке м’ясо, а потім брати його на роботу або давати діткам в школу. Бутерброд з м’ясом по-албанською стане повноцінним перекусом протягом дня.
Курка по-албанською без крохмалю
Крохмаль в цій страві є Размягчитель м’яса і, здавалося б, без нього страва не буде таким смачним. Але якщо ви не хочете додавати по якимось причинам крохмаль, то можна впоратися і без нього. Курка без крохмалю нічим не поступиться попереднім варіантом.
Складові
- М’ясо курки – 700 г (будь-яка частина);
- Оцет – 30 мл;
- Яйця – 4 шт .;
- Пшеничне борошно – 3 ст.л .;
- Домашній майонез – 3 ст.л .;
- Відварений рис – 100 г;
- Ріпчасту цибулю – 3 шт .;
- Сіль, перець – по 0,5 ч.л .;
- Чебрець – 0,5 ч.л .;
- Помідори – 1 шт .;
- Рослинна олія – 50 мл (для смаження).
Як приготувати м’ясо по-албанською без крохмалю
- Візьміть м’ясо курки (грудку, стегенця або гомілки) і добре вимийте його. Звільніть м’ясо від кісток і плівок, наріжте дрібними кубиками. Помістіть його в миску і збризніть оцтом. Добре перемішайте і відставте в сторону на 5 хвилин.
- Ріпчасту цибулю очистіть і також наріжте дрібними кубиками (цибуля має бути дрібніше м’яса). Покладіть цибулю в окрему миску і залийте окропом. Наполягайте 5 хвилин.
- Після відіжміть лук і додайте до м’яса (якщо в мисці утворилася рідина – злийте її).
- Візьміть середній помідор, обдайте окропом і очистіть від шкірки. Наріжте овоч дрібними кубиками і відправте в миску до цибулі і м’яса.
- Тепер додайте інші інгредієнти: яйця, майонез, борошно, рис – і ретельно все перемішайте.
- Приправте суміш сіллю, перцем і чебрецем, ще раз перемішайте.
- Розігрійте пательню з рослинним маслом і відразу ж приступайте до смаженні. Смажити вироби потрібно на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку.
Апетитне м’ясо по албанському рецептом стане, без сумніву, вашим улюбленим блюдом. Баланс овочів в страві робить м’ясо соковитим і м’яким. Подавати частування можна самостійно, прикрасивши, при бажанні, зеленню.
Варіанти приготування м’яса по-албанською
Якщо м’ясо по-албанською частий гість на вашому столі, тоді можна трохи доповнити його смак, зробивши багатогранним. Як варіант, можна додати новий інгредієнт або запашні спеції.
- Курка – основний інгредієнт цієї страви. Але можна сміливо додати до неї свинину, кролика або індичку. Навіть в малій кількості інший вид м’яса сприятливо відіб’ється на смаку страви.
- Домашній майонез, при бажанні, можна замінити сметаною. Одна умова – сметана повинна бути найбільшою жирності. Якщо взяти рідку – вона швидко «попливе» і доставить клопоти в процесі приготування.
- Також можна замінити майонез будь-яким білим соусом. Сирний соус дуже добре підкреслить ніжну курку. Якщо є бажання – зробіть соус самостійно з йогурту і зелені і сміливо замініть їм майонез.
- Дуже вдале м’ясо виходить з твердим сиром. Перед смаженням потріть сир на дрібній тертці і додайте в м’ясну суміш. Сир повинен бути відмінної якості. Подавати м’ясо, приготоване з сиром, краще гарячим.
М’ясо по-албанською з курки з крохмалем можна приготувати на свій смак, а потім насолоджуватися улюбленим частуванням. Ваше блюдо завжди буде вдалим, якщо використовувати якісні продукти і гарний настрій.