Багато хто чув назву цієї страви, але далеко не всі чітко уявляють собі, як воно виглядає, і вже тим більше не знають, як воно готується. Сьогодні ми розвіємо всі міфи і розкриємо вам правду про те, як печеться смачна самса з листкового тіста з куркою. Це традиційне для азіатських країн блюдо дуже схоже на наші пиріжки з м’ясом, ось тільки готується воно трохи інакше – про це далі і поговоримо.
Самса з куркою з листкового дріжджового тіста: простий рецепт
Складові
- Філе птиці – 300 г + –
- Молоко – 2 ст. л. + –
- Листкове тісто на дріжджах – 500 г + –
- Зіра – за смаком + –
- Білий кунжут – к-ть на ваш розсуд + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Куркума – по вашим смаковим уподобанням + –
- Сіль – за смаком + –
Самса з куркою в духовці з готового листкового тіста
Ліпити і піч трикутники з курячої начинкою ми будемо з готового тіста, т. Е. Купленого в магазині. Якщо хочете, то можете замісити тісто для самси самостійно, але щоб прискорити процес – краще взяти готове.
Азіатським пиріжків можна надавати абсолютно будь-яку форму (в цьому плані господині можуть фантазувати безмежно), але ми зупинимо свій вибір саме на трикутнички. Погодьтеся, це дуже креативно і красиво.
Робимо смачну курячу начинку для домашньої самси
- Філе птиці очищаємо від непотрібного жиру, плівок, після чого чисте м’ясо дрібненько нарізаємо і перекладаємо в миску.
- Лушпиння головку звільняємо від лушпиння, ріжемо чверть кільцями, після чого пересипаємо в миску з нарізаною курятиною.
- Перемішуємо вручну подрібнені компоненти, посипаємо їх куркумою і зирой, а потім присмачуємо звичайною сіллю.
- Змішуємо цибулю і м’ясо з прянощами, потім залишаємо їх просочуватися (маринуватися) специфічними ароматами на 15-20 хвилин.
Готуємо дріжджове листкове тісто для самси
- Розкладаємо готове тісто одним суцільним листом, після розрізаємо його на невеликі квадратики, розміром 5х5 см.
- Качалкою тонко розгортаємо кожен порційний квадрат.
Формуємо трикутники з листкового тіста з курячим філе
- Коли наша начинка остаточно замаринується, можна потроху викладати її на розкатані пласти тіста.
- Ліпимо пиріжки, поєднуючи краю кожного квадрата в центрі так, щоб вийшов акуратний трикутник.
Печемо пиріжки-трикутники в духовій шафі
- Застеляємо дно дека пекарської папером, потім викладаємо на неї нашу самсу.
- Змащуємо пиріжки по всій поверхні молоком, використовуючи пензлик, після чого, для пікантності зовнішнього вигляду, посипаємо їх кунжутом.
- Ставимо деко з курячої самсою в духовку (обов’язково розігріту) і випікаємо її при 180-200 градусах приблизно 40 хвилин.
- Готову рум’яну випічку перекладаємо на блюдо, даємо трохи охолонути, після чого можна з гордістю кликати до столу своїх близьких.
Рецепт смачної курячої самси з листкового дріжджового тіста
Ця рецептура воістину незвичайна, але оригінальної її роблять не якісь особливі кроки приготування, а начинка, до складу якої входять вельми специфічні компоненти.
Якщо любите кулінарні експерименти і не боїтеся проміняти класичну випічку на пікантну, то цей рецепт вам точно сподобається.
Складові
- Тісто листкове бездріжджове – 0, 5 кг;
- Зіра (перемелена) – ½ ч. Л .;
- Філе з курячої грудки – 400 г;
- Яйце куряче – 1 шт .;
- Соєвий соус – 50 г;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Перець чорний свіжого помелу – ½ ч. Л.
Як спекти самсу з курячої начинкою з дріжджового листкового тіста
- Птицю разом з цибулею ріжемо дрібними шматочками, потім (для маринування) посипаємо їх перцем, зирой і поливаємо пікантним соєвим соусом.
- Ми залишаємо продукти в маринаді на 15 хвилин, а самі беремося за розмороження готового тіста.
- Коли тестова основа майбутніх пиріжків розморозиться, починаємо розгортати її досить тонко.
- Уже витончене тісто ділимо ножем на квадрати, розмір кожного повинен становити 12х12 см.
- В серединку кожного квадратика кладемо мариновану в соєвому соусі начинку, потім звертаємо кінці кулінарно-геометричної фігури до центру і скріплюємо їх дуже щільно, щоб при випіканні смачне вміст пиріжків не вилізла назовні.
- В окремій мисці збиваємо трохи куряче яйце, змащуємо отриманою сумішшю зліплені своїми руками конвертики і відправляємо їх в кулінарну «сауну», більш відому всім нам, як духовка. Температура випікання – 180 градусів, час випічки – півгодини.
На цьому і все. Як бачите, все виходить досить легко, швидко і красиво. Якщо тимчасові рамки для вас не грають особливої ролі, то тісто на самсу можна замісити будинку самому. У домашніх умовах це зробити просто, головне – мати під рукою надійний перевірений рецепт.
Як приготувати вдома листкове дріжджове тісто
Наслідки самса з листкового тіста з куркою – ідеальний варіант закуски, який можна запропонувати як на обід, так і на вечерю.
З листкових пиріжків з м’ясною начинкою вийде також відмінний перекус, словом, застосування якої страви ви точно знайдете, адже його основна перевага – приголомшливий смак і ситність, а саме ці якості роблять будь-частування улюбленим.
Смачного!