Рецепт курячої самси з листкового тіста

Самса з листкового тіста з куркою
Багато хто чув назву цієї страви, але далеко не всі чітко уявляють собі, як воно виглядає, і вже тим більше не знають, як воно готується. Сьогодні ми розвіємо всі міфи і розкриємо вам правду про те, як печеться смачна самса з листкового тіста з куркою. Це традиційне для азіатських країн блюдо дуже схоже на наші пиріжки з м’ясом, ось тільки готується воно трохи інакше – про це далі і поговоримо.

Самса з куркою з листкового дріжджового тіста: простий рецепт

Простий рецепт самси з куркою з листкового дріжджового тіста

Складові

  • Філе птиці – 300 г + –
  • Молоко – 2 ст. л. + –
  • Листкове тісто на дріжджах – 500 г + –
  • Зіра – за смаком + –
  • Білий кунжут – к-ть на ваш розсуд + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Куркума – по вашим смаковим уподобанням + –
  • Сіль – за смаком + –

Самса з куркою в духовці з готового листкового тіста

Ліпити і піч трикутники з курячої начинкою ми будемо з готового тіста, т. Е. Купленого в магазині. Якщо хочете, то можете замісити тісто для самси самостійно, але щоб прискорити процес – краще взяти готове.

Азіатським пиріжків можна надавати абсолютно будь-яку форму (в цьому плані господині можуть фантазувати безмежно), але ми зупинимо свій вибір саме на трикутнички. Погодьтеся, це дуже креативно і красиво.

Робимо смачну курячу начинку для домашньої самси

  • Філе птиці очищаємо від непотрібного жиру, плівок, після чого чисте м’ясо дрібненько нарізаємо і перекладаємо в миску.
  • Лушпиння головку звільняємо від лушпиння, ріжемо чверть кільцями, після чого пересипаємо в миску з нарізаною курятиною.
  • Перемішуємо вручну подрібнені компоненти, посипаємо їх куркумою і зирой, а потім присмачуємо звичайною сіллю.
  • Змішуємо цибулю і м’ясо з прянощами, потім залишаємо їх просочуватися (маринуватися) специфічними ароматами на 15-20 хвилин.

Готуємо дріжджове листкове тісто для самси

  • Розкладаємо готове тісто одним суцільним листом, після розрізаємо його на невеликі квадратики, розміром 5х5 см.
  • Качалкою тонко розгортаємо кожен порційний квадрат.

Формуємо трикутники з листкового тіста з курячим філе

  • Коли наша начинка остаточно замаринується, можна потроху викладати її на розкатані пласти тіста.
  • Ліпимо пиріжки, поєднуючи краю кожного квадрата в центрі так, щоб вийшов акуратний трикутник.

Печемо пиріжки-трикутники в духовій шафі

  • Застеляємо дно дека пекарської папером, потім викладаємо на неї нашу самсу.
  • Змащуємо пиріжки по всій поверхні молоком, використовуючи пензлик, після чого, для пікантності зовнішнього вигляду, посипаємо їх кунжутом.

Як запікати пиріжки-трикутники в духовій шафі

  • Ставимо деко з курячої самсою в духовку (обов’язково розігріту) і випікаємо її при 180-200 градусах приблизно 40 хвилин.
  • Готову рум’яну випічку перекладаємо на блюдо, даємо трохи охолонути, після чого можна з гордістю кликати до столу своїх близьких.

Рецепт смачної курячої самси з листкового дріжджового тіста

Ця рецептура воістину незвичайна, але оригінальної її роблять не якісь особливі кроки приготування, а начинка, до складу якої входять вельми специфічні компоненти.

Якщо любите кулінарні експерименти і не боїтеся проміняти класичну випічку на пікантну, то цей рецепт вам точно сподобається.

Складові

  • Тісто листкове бездріжджове – 0, 5 кг;
  • Зіра (перемелена) – ½ ч. Л .;
  • Філе з курячої грудки – 400 г;
  • Яйце куряче – 1 шт .;
  • Соєвий соус – 50 г;
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
  • Перець чорний свіжого помелу – ½ ч. Л.

Як спекти самсу з курячої начинкою з дріжджового листкового тіста

  1. Птицю разом з цибулею ріжемо дрібними шматочками, потім (для маринування) посипаємо їх перцем, зирой і поливаємо пікантним соєвим соусом.
  2. Ми залишаємо продукти в маринаді на 15 хвилин, а самі беремося за розмороження готового тіста.
  3. Коли тестова основа майбутніх пиріжків розморозиться, починаємо розгортати її досить тонко.
  4. Уже витончене тісто ділимо ножем на квадрати, розмір кожного повинен становити 12х12 см.
  5. В серединку кожного квадратика кладемо мариновану в соєвому соусі начинку, потім звертаємо кінці кулінарно-геометричної фігури до центру і скріплюємо їх дуже щільно, щоб при випіканні смачне вміст пиріжків не вилізла назовні.
  6. В окремій мисці збиваємо трохи куряче яйце, змащуємо отриманою сумішшю зліплені своїми руками конвертики і відправляємо їх в кулінарну «сауну», більш відому всім нам, як духовка. Температура випікання – 180 градусів, час випічки – півгодини.

Як приготувати курячу самсу з дріжджового листкового тіста

На цьому і все. Як бачите, все виходить досить легко, швидко і красиво. Якщо тимчасові рамки для вас не грають особливої ​​ролі, то тісто на самсу можна замісити будинку самому. У домашніх умовах це зробити просто, головне – мати під рукою надійний перевірений рецепт.

Як приготувати вдома листкове дріжджове тісто

Наслідки самса з листкового тіста з куркою – ідеальний варіант закуски, який можна запропонувати як на обід, так і на вечерю.

З листкових пиріжків з м’ясною начинкою вийде також відмінний перекус, словом, застосування якої страви ви точно знайдете, адже його основна перевага – приголомшливий смак і ситність, а саме ці якості роблять будь-частування улюбленим.

Смачного!