Пекуче сонце над пустелею, таємничі розповіді про індіанців і шаманів, текіла і кактуси – все це, звичайно ж, Мексика! Якщо ви хочете влаштувати тематичний вечерю в дусі цієї країни, не забудьте про традиційний блюді, назва якому – кесаділья з куркою і кукурудзою. Це дуже апетитно, смачно і не протипоказане тим, хто сидить на дієті, адже м’ясо птиці з овочами просто не може бути шкідливим.
Мексиканські страви просто неможливо уявити без яскравих, соковитих кольорів. Кесаділья з куркою і кукурудзою, рецепт якої ми вам пропонуємо, повністю відповідає цій вимозі.
Червоний болгарський перчик і помідори черрі, яскраво-жовта кукурудза, свіжа зелень – таке блюдо буде не тільки смачним, але і естетично красивим. Воно підніме настрій, коли за вікном похмурий осінній день або білий зимовий снігопад.
Як приготувати кесаділью з кукурозой і куркою
Складові
- Куряче філе – 400 г + –
- Мексиканські кукурудзяні тортильи – 4 шт. + –
- Болгарський перець – 2 шт. + –
- Помідори черрі – 250 г + –
- Кукурудза консервована – 100 г + –
- Салат листовий – пучок + –
- Сир «Філадельфія» – 200 г + –
- Петрушка – 20 г + –
- Йогурт натуральний – 3 ст.л. + –
- Оливкова олія – 2 ст.л. + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Кесаділья з куркою і кукурудзою: покрокове приготування
- Спочатку зробимо соус, щоб до того моменту, коли коржі будуть готові, він настоявся і просочився ароматом зелені. Ми змішуємо вершковий сир «Філадельфія» з натуральним йогуртом, додаємо подрібнену петрушку, солимо і перчимо до смаку, добре перемішуємо масу і поки відставляємо в сторону.
- Курочку після миття і обсушування відварюємо до готовності, а потім нарізаємо на невеликі квадратні або прямокутні шматочки – як вам більше подобається.
- Вимиті помідори черрі розрізаємо навпіл, а болгарський перчик – тонкою соломкою.
- З консервованої кукурудзи зливаємо сік – він нам не знадобиться. До речі, ви можете використовувати і свіжу кукурудзу, але попередньо початок потрібно відварити.
- Листя салату рвемо руками на невеликі шматочки.
- Розкладаємо на підготовленій поверхні коржі-тортильи, змащуємо їх підготовленим заздалегідь соусом, викладаємо на них курочку, нарізані овочі, кукурудзу та салатні листя. У цьому рецепті ми будемо не складати їх навпіл, як в традиційному варіанті, а загорніть в рулетик, тому начинку можна сміливо розташовувати по всьому «Млинці», відступивши трохи від країв.
- Коли все рулетики будуть згорнуті, розігріваємо в сковороді оливкове масло і обсмажуємо їх по півтори хвилини з кожного боку.
Така кесаділья з куркою і кукурудзою виходить нічим не гірше, ніж традиційний рецепт або ж варіант з додаванням грибів. Спробуйте її обов’язково!