Рецепт кабачкової запіканки з курячим філе

Запіканка з кабачків з куркою в духовці
Млинці, оладки, омлети, яєчні і бутерброди в якості страви на сніданок давним-давно всім набридли, чи не так? А ось запіканка з кабачків з куркою в духовці, приготована вранці у вихідний день, безсумнівно, порадує ваших домашніх і подарує їм прекрасний настрій. Втім, як блюдо на вечерю вона теж підійде, головне – знайти трохи вільного часу, щоб птах для неї встигла промаринуватися.

Кабачкова запіканка з куркою в духовці

Запіканка з кабачків з куркою в духовці - домашній рецепт

Складові

  • Куряча грудка – 800 г + –
  • Кабачки молоді – 4 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Сметана – 5 ст.л. + –
  • Гірчиця діжонська – 1 ст.л. + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –

Як зробити запіканку з кабачків з куркою

У багатьох рецептах в запіканку, крім м’яса, входить картопля. Але ж далеко не всі люблять цей овоч, а особливо часто доводиться уникати його тим, хто сидить на дієті, адже в ньому повнісінько «шкідливих» вуглеводів.

У нашому рецепті картоплю ми замінимо кабачками, адже цей овоч чудово готується в духовці і поєднується з м’ясом птиці. А що ще потрібно для кулінарного щастя?

  • Куряче філе ми промиваємо водою, обсушуємо і нарізаємо на кубики середнього розміру.
  • Тепер зробимо маринад: змішуємо в окремій ємності дві столові ложки сметани, гірчицю і мелений чорний перець.

В принципі, ви можете, за бажанням, додати абсолютно будь-які спеції, які, на ваш погляд, поєднуються з курячим м’ясом.

  • Заливаємо курячі шматочки маринадом і залишаємо їх маринуватися на 20-30 хвилин.
  • Поки курочка просочується ароматним соусом, займемося овочами. Ріпчасту цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді в розігрітій олії. На це у нас піде близько 10 хвилин.
  • Кабачки миємо й трьом на крупній тертці.

Якщо ви використовуєте молоді овочі, шкірку з них знімати не потрібно – вона не жорстка і не буде гірчити. А ось з кабачками старого врожаю краще «перебдеть, ніж недобдеть», тому їх варто натерти в попередньо очищеному вигляді.

  • Терті кабачки ми отставляем на чверть години в сторону – за цей час з них стече вода, яку потім потрібно буде злити. Після чого добре віджимаємо овочі, так як водяниста запіканка – це несмачно.
  • Коли м’ясо промаринуется, а з кабачків піде вода, змішуємо ці два інгредієнти разом, додаємо до них смажену цибулю, сирі яйця і солимо суміш до смаку, не забувши її ретельно перемішати.
  • Дістаємо форму для запікання, змащуємо рослинним маслом, потім викладаємо в неї масу.
  • Твердий сир тремо на крупній тертці.
  • Духовку гріємо до 180 ° С і відправляємо туди форму на півгодини. Якщо до цього моменту на запіканці ще не з’явиться рум’яна кірочка – продовжуємо час запікання ще на десять хвилин.

Готуємо запіканку з кабачків і курячого філе

  • За десять хвилин до закінчення готування ми посипаємо запіканку (прямо у формі) сиром, що додасть готовому блюду апетитний вигляд і характерний аромат.

Запіканка з кабачків з куркою, безсумнівно, сподобається всім членам вашої сім’ї. Її люблять навіть діти, які кабачки, приготовані в іншому вигляді, часом ні в якому разі не їдять.