Рататуй в духовці

Рататуй в духовціРататуй – овочеве блюдо, яке здобуло популярність після виходу мультфільму з однойменною назвою. Головними складовими рецепту є баклажани, свіжі помідори і кабачки. Овочі готуються в томатному соусі, завдяки чому розм’якшуються, вдосталь просочуються соком і ароматом.

У популярному мультфільмі представлена ​​авторська сервіровка рататуя, при якій інгредієнти нарізаються однаковими кружальцями і викладаються по колу. Сьогодні ми відтворимо цей спосіб подачі і приготуємо в духовці гучний овочевий рататуй – рецепт з фото покроково полегшить наше завдання!

Складові:Рататуй в духовці

  • баклажани – 2 шт .;
  • кабачки – 1-2 шт .;
  • свіжі помідори – 3-4 шт .;
  • часник – 2-3 зубці;
  • рослинне масло – 5 ст. ложок;
  • суміш пряних трав (базилік, чебрець і т.д.) – 1/2 ч. ложки;
  • свіжа петрушка – за смаком;
  • сіль, перець – за смаком.

Для соусу:

  • свіжі помідори – 0,5 кг;
  • цибулина – 1 шт .;
  • болгарський перець – 2 шт .;
  • перець чилі (за бажанням) – ½ шт .;
  • рослинне масло – 1-2 ст. ложки;
  • сіль, перець – за смаком.

Рататуй рецепт з фото крок за кроком в духовці (класичний рецепт)

Як приготувати соус для рататуя

  1. Почнемо з соусу для рататуя. Зрізавши плодоніжки, а також вичистивши все насіння і видаливши м’які перегородки, поміщаємо болгарські перці в духову піч. Витримуємо при температурі 220 градусів близько 30 хвилин. Коли овочева шкірка почне темніти, витягаємо форму з духовки.Рататуй в духовці
  2. Відразу ж поміщаємо розпалені перці в целофановий пакет, щоб вони пропарились і розм’якшилися.Рататуй в духовці
  3. Помідори очищаємо від шкірки. Для цього робимо надрізи на шкірці, заливаємо томати окропом і залишаємо хвилин на 5, потім промиваємо холодною водою. Після таких дій розм’якшення шкурка зніметься дуже легко.Рататуй в духовці
  4. Очищені томати, вирізавши плодоніжку, шаткуємо дрібними кубиками.Рататуй в духовці
  5. У сотейнику або невеликому ковші, додавши 1-2 ложки рослинної олії, пасеруємо до м’якості дрібно порубаний лук. Слідом додаємо томати і за бажанням подрібнений пекучий чилі. Тушкуємо все разом близько 10 хвилин. Рататуй в духовці
  6. Подост солодкі перці, дрібно порізавши, закладаємо до томатної масі. Посипаємо овочеву суміш сіллю, додаємо посічену петрушку. Для посилення смакових відтінків можна додати в соус ложку томатної пасти або ж кетчупу, але це необов’язково. Продовжуємо тримати суміш на вогні ще хвилин 5.Рататуй в духовці

    Як запекти рататуй в духовці

  7. Кабачки, баклажани і помідори, промивши і обсушити, нарізати тонкими кружечками. Щоб позбутися від гіркоти, нарізані баклажани посипаємо сіллю і залишаємо хвилин на 10, після чого промиваємо.Рататуй в духовці
  8. Приготований соус викладаємо рівним шаром в круглу жаростійкий посуд. Зверху, чергуючи, викладаємо по колу овочеву нарізку. Злегка присипаємо сіллю / перцем.Рататуй в духовці
  9. Окремо з’єднуємо рослинне масло (5 ст. Ложок), порубаний дрібно часник і суміш пряних трав. розмішуємо.Рататуй в духовці
  10. Змащуємо овочеве асорті ароматним маслом. Прикривши листом фольги, відправляємо форму в розпечену духовку. Запікаємо близько години, підтримуючи температуру на позначці 180 градусів. Рататуй в духовці
  11. Потім знімаємо лист фольги і підрум’янюємо овочі протягом 30 хвилин. Діставши з духовки, доповнюємо рататуй свіжою зеленню.Рататуй в духовці
  12. Подаємо овочі теплими укупі з томатним соусом, в якому вони готувалися.Рататуй в духовці

Рататуй в духовці готовий! Приступаємо до дегустації популярного страви. Смачного!