Простий і смачний салат з курячої грудки

salat-iz-kurinoj-grudki-prostoj-i-vkusnyj
У кулінарному світі вважається, що найлегшими в приготуванні стравами є всілякі салатні закуски.

До однієї з них можна віднести і салат з курячої грудки, простий і смачний рецепт якого буде детально розглянуто нами сьогодні. Це оригінальне блюдо, з приготуванням якого впорається і недосвідчений кулінар, підійде не тільки для буденного столу, але і відмінно впишеться навіть в святкове застілля.

Найпростіший і дуже смачний рецепт салату з філе курки

Складові

  • Куряча грудка – 0,6 кг + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Майонез «Легкий» – 200 мл + –
  • Петрушка – 1/4 пучка + –
  • Зелена цибуля – 2-3 пера + –
  • Кріп – 1/2 пучка + –
  • Орегано і базилік сушені – 1/2 ч.л. + –
  • Салат листовий – 1 пучок + –
  • Помідори – 3 шт. + –
  • Лимон – 1/2 плоду + –

Як швидко приготувати простий салат з грудинкою кури своїми руками по кроках

Куховарити цей салат ми почнемо з того, що запекти курячу грудку. Якщо з якихось причин у вас немає вільних 30 хвилин, які будуть потрібні для цього, ви можете придбати вже готове копчене філе або грудинку «гриль».

  1. Курячі грудки промиваємо за допомогою прохолодної води, знімаємо шкіру і відокремлюємо м’ясо від кістки. Не бійтеся під час цього трохи «зіпсувати» філе – в майбутньому ми все одно будемо подрібнювати нашу курку.
  2. Духовку ставимо прогріватися до 200 градусів за Цельсієм, а самі поки трохи підсушують шматочки м’яса за допомогою паперових серветок.
  3. На деко вкладаємо лист фольги, поверх нього кладемо куряче філе. Натираємо кожен шматочок сіллю і чорним перцем.
  4. Ставимо деко в духовку, запікаємо наші філейкі протягом 15 хвилин, потім перевертаємо і готуємо ще стільки ж.
  5. Після, виймаємо м’ясо з духовки і даємо йому охолонути.
  6. Тим часом займемося іншими продуктами. Спершу зробимо заправку – змішуємо майонез, дрібно рубані петрушку, кріп і зелена цибулька, а також сушені орегано і базилік. Сюди ж видавлюємо сік половини лимона і добре все перемішуємо.
  7. Салат промиваємо проточною водою, струшуємо надлишки рідини і рвемо на довільні шматочки.
  8. Помідори добре обполіскувати, потім розрізаємо навпіл і видаляємо жорстку серединку. Нарізаємо кожну половинку на дольки.
  9. У глибоку миску викладаємо салат і куряче м’ясо, заправляємо майонезним соусом і перемішуємо. Додаємо помідори, ще раз акуратно заважаємо наш салатик і подаємо до столу.

До складу цієї салатної закуски ви також можете включити свіжі огірки, улюблену зелень по сезону або невелика кількість горішків. Курячу ж грудку цілком можна замінити м’ясом індички.

Рецептура незвичайного салату з курячим м’ясом і авокадо

Незважаючи на те, що авокадо в нашій країні вже давно можна придбати практично в будь-якому супермаркеті, для багатьох цей фрукт все ще залишається чимось екзотичним.

salat-iz-kurinoj-grudki-prostoj-i-vkusnyj2

А даремно, салатна закуска, яку ми будемо готувати в цьому рецепті, завдяки заморському продукту виходить дуже свіжою і неймовірно смачною.

Складові

  • Філе кури – 0,6 кг;
  • Авокадо – 3 шт .;
  • Кукурудза – 1 качан;
  • Зелена цибуля – пучок;
  • Кріп свіжий – пучок;
  • Яйця великі – 2 шт .;
  • Лимон – ½ фрукта;
  • Оливкова олія – ​​3 ст.л .;
  • Сіль і перець – за смаком.

Як легко робиться простий салат з філе частиною курки в домашніх умовах

Якщо на вулиці зима і придбати свіжий качан кукурудзи у вас не вийшло, то можете використовувати консерву. В такому випадку вам буде потрібно близько половини банки без рідини.

  1. Обполіскуємо грудку. Шкіру і кістки залишаємо – так м’ясо вийде посочнее і не втратить м’якості. Кладемо її в невелику каструлю, наливаємо воду і варимо протягом 25 хвилин. За 5 хвилин до готовності бульйон присаливаем.
  2. Готове м’ясо виймаємо з каструлі і даємо йому трохи охолонути. Відокремлюємо куряче мяско від костей і знімаємо шкіру. Нарізаємо його невеликим кубиком.
  3. Очищаємо плід авокадо, видаляємо кісточку і нарізаємо кубиком аналогічного розміру.
  4. Паралельно з куркою відварюємо і кукурудзяний качан, воду, в якій це буде відбуватися, слід злегка посолити.
  5. З охололого качана знімаємо жовті зернятка і перекладаємо їх в глибоку миску.
  6. Сюди ж всипаємо м’ясо і подрібнені авокадо.
  7. Яєчка варимо в киплячій воді 10 хвилинок, охолоджуємо. Розрізаємо кожне на дві або чотири частини – як подобається більше.
  8. Обполіскуємо нашу зеленушку, струшуємо краплі води і рубаємо її дуже дрібно. Всипаємо до решти інгредієнтів.
  9. Видавлюємо сюди ж сік з половини лимона і вливаємо олію оливи. Якщо потрібно, присаливаем злегка і посипаємо чорним перцем.
  10. Все перемішуємо, але акуратно, щоб жовтки яєць не втратили форму.

Якщо ви все ж переживаєте за їх цілісність, то додайте яйця вже після того, як зберете салатик.

Оригінальна смачна салатна закуска з курятиною і рисом

Салатики з грудкою курки хороші всім, але є у них один незначний мінус – ситність їх зовсім невелика.

Саме тому по даній рецептурі ми виготовимо салат з рисом. Вийде не тільки смачно, але і вельми поживно.

salat-iz-kurinoj-grudki-prostoj-i-vkusnyj3

Складові

  • Рис пропарений – ½ склянки;
  • Куряче філе – 2 шт .;
  • Горошок зелений – ½ банки;
  • Цибуля салатна – ½ головки;
  • Майонез «Легкий» – 200 мл;
  • Сіль і перець чорний мелений – за смаком;
  • Салат листовий – пучок;
  • Оливки – ½ банки.

Як правильно зробити простий салатик з куркою і рисом по-домашньому

  1. Промиваємо рис в 6-7 водах, поки вода після нього не стане повністю прозорою. Поки займаємося промиванням – ставимо на плиту каструльку зі склянкою очищеної води. Доводимо до кипіння і солимо.
  2. Всипаємо рісік в воду, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо до тих пір, поки вся вода не вбереться в крупу.
  3. Філейну частину кури обполіскувати і варимо в невеликій кількості води 25-30 хвилин. Після, даємо охолонути й нарізаємо на невеликі смужки.
  4. Лучок очищаємо від лушпиння і нарізаємо дуже дрібно. Салатні листи добре промиваємо від будь-яких забруднень. Нарізаємо не дуже дрібно.
  5. У миску для салату висипаємо остиглий рис і смужки курячого м’яса. Сюди ж додаємо горошок, шінкованной цибулька, салат і оливки (з них повинні бути видалені кісточки).
  6. Додаємо майонез, трохи присаливаем і перчимо. Добре перемішуємо салатик і пробуємо, якщо все в нормі – то даємо настоятися протягом 10-15 хвилин і подаємо до столу.

Подібний салат з курячої грудки, простий і смачний рецепт якого ви тільки що прочитали, виходить дуже ситним і ароматним. Якщо ви стежите за фігурою, то можете замінити майонезну заправку на низькокалорійний аналог – натуральний йогурт. Смак такий салатної закуски відрізняється м’якістю і ніжністю.