Ця страва із сиру підкорило мене. Начебто і подача у нього зовсім домашня, навіть не знаю, як красиво оформити, щоб було смачно, але смак незрівнянний. Якщо ви любите сирну випічку, то неодмінно спробуйте приготувати ці творожаннікі.
необхідно:
(Я завжди збільшую продукти в 2-3 рази)))
Для тесту
- Сир (сухий): 200-250 г
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 2 ст.л з великою гіркою (можливо ще доведеться додати борошна до правильної консистенції тесту)
- Сода – 0,5 ч.л.
- Сіль – 1/4 ч.л
- Рослинна олія для смаження
- Ваніль – за смаком
Для заливки – 200-250 г сметани + цукор за смаком + вишня за бажанням
приготування:
Всі інгредієнти для тіста змішати разом до однорідної маси.
Тісто не повинно бути рідким. Якщо у вас рідкуватий, то обережно додайте борошно, щоб тісто викладалося ложкою порційно, а не розтікається, об’єднуючись в одну корж.
На фото видно, яке повинно бути тісто.
Духовку розігріти до 200-220 град. Якщо ваш лист товстий, то прогрійте його в духовці перед викладкою першої порції, якщо тонкий (як у мене), то годі й прогрівати.
Налийте трохи олії (я роблю це один раз перед першою партією).
Ложкою викладіть оладки-творожаннікі (залишайте достатньо місця для підйому, так як вони пристойно збільшуються в розмірі) і відправляйте в духовку до рум’янцю.
Такі творожаннікі з духовки. Зняли одну порцію, викладаємо іншу.
У тесті немає цукру, тому в заливку покладіть його стільки, щоб вам було смачно.
ЛОЖКОЮ (НЕ міксером!) Змішайте сметану і цукор, залиште на 5-10 хвилин, перемішайте і дайте ще трохи постояти. Добре, якщо крупинки цукру стануть невідчутними.
Я додаю іноді вишню, вже дуже добре вона поєднується зі сметаною в цій страві.
Збираємо блюдо.
На дно кілька ложок заливки, потім творожаннікі, зверху – заливка. Тобто все укладаємо шарами, зверху повинна бути заливка.
Дати настоятися кілька годин.
Я зазвичай залишаю на ніч і на сніданок це дуже підходяще блюдо!
Смачного!
Якщо ви любите випічку з сиром, то зверніть увагу на Сирники за 4 хвилини і дуже простий Насипний пиріг з сиром.