Помідори, фаршировані грибами

pomidory-farshirovannye-gribami
Овочі з цікавою начинкою завжди шануються і зникають з тарілок в першу чергу, адже ми в силу зайнятості рідко готуємо подібні делікатеси.

Але ж готувати такі страви простіше простого, наприклад, помідори фаршировані грибами – дивовижна закуска для святкового та повсякденного застолья.На готування такого шедевра йде максимум 20 хвилин, а решту часу ви можете провести в компанії рідних, а не простоювати годинами біля плити.

Готувати страви зі свіжих сезонних овочів одне задоволення, адже крім відмінного смаку, вони принесуть чимало користі нашому організму. Помідори – це овочі які є джерелом відмінного здоров’я і життєлюбства. Плоди помідора в своєму складі містять рекордну кількість лекопіна, який бореться з поганим настроєм і допомагає запобігти утворенню ракових клітин.

Лекопін має властивість накопичуватися в організмі, що не під силу навіть самому дорогому ліків, і при частому вживанні помідорів ваше здоров’я тільки покращитися.

Помідори фаршировані грибами

Найшвидший і смачний варіант страви з помідорів – фаршировані томати, в сирому або запеченому вигляді – все одно смачно і корисно. Завдяки чудовій грибний начинці ви відкриєте для себе нові страви і зможете поекспериментувати з різними видами грибів: солоними грузді, смаженими поддубнікамі і з маринованими опеньками.

pomidory-farshirovannye-gribami1

Складові

  • Зрілі помідори – 6 шт;
  • Мариновані опеньки – 300 г;
  • Перепелині яйця – 10 шт;
  • Волоські горіхи – 50 г;
  • Зелень петрушки – 50 г;
  • Часник – 2 зубки;
  • Майонез домашній – 80 г;
  • Сіль, перець – за смаком.

Як приготувати фаршировані помідори

  1. Зрілі помідори добре вимийте і висушіть, гострим ножем акуратно зріжте капелюшок і за допомогою невеликої ложки видаліть м’якоть. Помідори трохи присолите, і відставте в сторону на 15 хвилин, помідори пустять сік, злийте його і плоди готові до фарширування.
  2. У невеликому сотейнику відваріть круто, перепелині яйця, охолодіть їх і очистіть від шкаралупи. Наріжте яйця на середні шматочки (приблизно 1 яйце розріжте на шість частин).
  3. Мариновані опеньки за бажанням подрібніть ножем, а якщо гриби дрібні, то різати не обов’язково. Цілі гриби додадуть страві більшої оригінальності.
  4. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через чеснокодавку, зелень петрушки вимийте і дрібно порубати ножем, волоські горіхи подрібніть на свій смак.
  5. Всі подрібнені інгредієнти, з’єднайте в мисці і добре перемішайте разом з майонезом, приправте за смаком сіллю і перцем. Порожні помідори наповніть начинкою, і викладіть на широке блюдо, прикрасьте зеленню і половинками волоських горіхів.

Подавайте до столу як холодну закуску або як салат, покладіть по кілька помідорів на кожну порційну тарілку і у вас все готово до приходу гостей.

Запечені помідори з грибами і м’ясом

Складові

  • Помідори – 12 шт + –
  • Печериці – 500 г + –
  • М’ясний фарш – 500 г + –
  • Твердий сир – 200 г + –
  • Сметана – 2 ст.л. + –
  • Масло вершкове – 2 ст.л. + –
  • Базилік – 3 гілочки + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –

Як робляться запечені фаршировані помідори

Якщо ви хочете приготувати помідори в духовці, вибирайте плоди зі щільною і пружною шкіркою, це потрібно для того щоб зберегти форму і смак помідорів.

  1. Свіжі печериці вимийте і наріжте пластинами, розігрійте сковорідку, покладіть вершкове масло та надішліть на сковорідку нарізані гриби. Смажте на середньому вогні 10 хвилин, після, додайте м’ясний фарш, посоліть, поперчіть і тушкуйте до готовності 10-15 хвилин.
  2. Охолодіть підсмажені гриби з м’ясом, перекладіть в миску і додайте сметану і дрібно нарізаний базилік, добре перемішайте.
  3. З помідорів зніміть капелюшки, і акуратно витягніть м’якоть за допомогою десертної ложки, наріжте її дрібними шматочками і додайте в миску до грибної начинки. Твердий сир натріть на крупній тертці.
  4. Порожні помідори нафаршіруйте начинкою (залиште місце для сиру), і викладіть на деко застелений фольгою. Наверх кожного помідора покладіть тертий сир і змастіть помідори рослинним маслом.
  5. Розігрійте духовку до 200 ° С, поставте деко з фаршированими помідорами і випікайте 20 хвилин до готовності. (Якщо ви любите добре припечена помідори, потримайте їх в духовці ще кілька хвилин).

Подавати до столу фаршировані помідори грибами і м’ясом можна прямо з печі як основне блюдо, також можна їх охолодити і подати як закуску зі сметанним соусом. Аромат і смак такого блюда воістину божественний, це чудове страву чудово розбавить ваш раціон, а готувати такий шедевр одне задоволення.