Піщано-дріжджове тісто

Піщано-дріжджове тісто

Чи є на світі більш прекрасний аромат, ніж аромат домашньої випічки! У наше століття, коли потрібно зробити все справи швидко, покупка випічки в магазині або кафе здається привабливою. Але сьогодні вміти готувати, в тому числі і з тіста, це ознака турботи про свою сім’ю. Адже в покупних продуктах повно всяких непотрібних добавок. Це тісто просто дивно по своїй простоті приготування, набору необхідних продуктів і універсальності. Якщо ви ніколи не мали справу з дріжджовим тестом, то рекомендуємо почати з цього рецепта. А вже скільки всього можна приготувати на основі цього тесту: пироги, пиріжки, соковито, пахлаву, рулети … Творіть разом з нами і смачного!

необхідно:

  • Масло вершкове (або маргарин) 200 г
  • Борошно – 2 склянки (350 г)
  • Дріжджі пресовані 10 г (сухі 1 ч.л. без гірки)
  • Сіль – ½ ч.л
  • Цукор – 2 ст.л (можна варіювати за бажанням)
  • Вода тепла – 60 мл

приготування:

Дріжджі розвести в теплій воді і додати 1 ст.л цукру. Залишити на 10-15 хвилин.

Масло перетерти з борошном, сіллю і 1 ст.л цукру в крихту.

Піщано-дріжджове тісто

Піщано-дріжджове тісто

Влити воду з дріжджами в крихту і замісити тісто. Воно повинно бути не тугим, а пластичним. Точна кількість борошна залежить від її властивостей, тому, якщо тісто здається вам зам’яким, то додайте трохи, щоб було зручно з ним працювати.

Піщано-дріжджове тісто

Піщано-дріжджове тісто

Обробляти відразу ж.

Випічка з такого тесту виходить дуже смачна. Розгортати його слід товщиною до 1 см, для соковито 0,5 см.

Після оброблення тесту накрийте його і залиште підійти на 40 – 60 хвилин. Потім змастіть яйцем і випікайте до рум’яної скоринки.

Фантазуйте і смачного!

Пиріг з яблуками. Можна використовувати бистроджем для начинки.

Піщано-дріжджове тісто

Булочки нарізні з сиром.

Піщано-дріжджове тісто