Пиріжки з куркою в духовці з дріжджового тіста

Пиріжки з куркою в духовці з дріжджового тіста

Запікаємо сьогодні рецепт пиріжків або булочок із курячим м’ясом і яйцем. Як і будь-яка випічка з м’ясом вони є чудовою закускою. Ними можна поснідати або перекусити в дорозі, на роботі або пікніку. Страва дуже ситна і цілком може замінити повноцінний прийом їжі в поєднанні з овочевим салатом. Курячу начинку можна змішати в рівних пропорціях зі свинячим м’ясом за побажанням

Інгредієнти

  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 1,5 столових л
  • Дріжджі пресовані – 25 г (або чайна ложка з гіркою сухих швидкодіючих)
  • Щіпка солі
  • Вершкове масло – 30 г
  • Олія рослинна – 2 столові л
  • Яйця – 2 шт. (одне в тісто, друге для змащування)
  • Борошно пшеничне – 460-480 г

Начинка

  • Відварені стегна або стегенця – 300-350 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце круто – 1 шт.
  • Курячий бульйон – 5 столових л
  • Сіль, перець чорний – за смаком
  • Кунжут для декору

Рецепт пиріжків із куркою

готуємо опару

У тепле молоко кладемо цукор із дріжджами розмішуємо до повного розчинення

розтоплене масло

Далі додаємо сіль, рослинну олію, розтоплене вершкове масло та збите яйце

вводимо борошно

У два-три заходи вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто

вимішуємо тісто

Маса повинна вийти м’якою піддатливою і злегка липнучою до рук, не забивайте її сильно мучицею

затягуємо плівкою

Кладемо його в змащену олією ємність накриваємо плівкою, залишаємо в теплому місці для вистоювання на 1 годину

оброблена курка

Варену курку нарізаємо дрібним кубиком додаємо обсмажену до золотистості цибулю

додаємо яйце

Подрібнюємо варене яйце перекладаємо до м’яса

вливаємо бульйон

Вливаємо для соковитості 4-5 ложок бульйону в якому варили гомілки. Солимо перчимо перемішуємо пробуємо на солоність

тісто піднялося

Минула година, тісто добре піднялося. Ділимо його на рівні шматочки приблизно по 50 грамів кожен

Можна це робити на вагах, а можна спокійно на око, у мене вийшло 18 штук

відриваємо шматочки

скачуємо в кульки

Кожен шматок скачуємо в кульку, прикриваємо плівкою, щоб не завітрювалися

розкачуємо в корж

Розкачуємо кульку в кружок товщиною приблизно 0,5 см. Одразу все не розкачуйте, робіть пиріжки по черзі

начинка по середині

Кладемо дві чайні ложки начинки з гіркою

піднімаємо краї

З’єднуємо два краї та гарненько защипуємо краї як у чебурека

ліпимо пиріжок

шов прибираємо всередину

Притискаємо шов всередину і злегка обертаємо в долонях як ковбаску

накриваємо плівкою

Розкладаємо пиріжки з куркою швом донизу на деку із силіконізованим папером для випічки. Прикриваємо плівкою залишаємо на вистоювання ще на 20 хвилин

змащуємо яйцем

Після вистоювання змащуємо збитим яєчком і посипаємо кунжутом

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хв.

запікаємо в розігрітій духовці

Після випікання робимо пасивне охолодження під рушником. Рум’яні та апетитні булочки не залишать нікого байдужими. Відрізняються вони від інших рецептів дуже м’яким тістом і ніжною начинкою

викладаємо на блюдо

Як ви переконалися випічка дуже проста в приготуванні, неймовірно смачна і легко може замінити основну страву. А ще це завжди вдала і всіма улюблена закуска для гостей, рекомендую вам її до приготування

Трикутні пиріжки з картоплею та м’ясом

трикутні пиріжки

Рецепт не новий, але перевірений, найчастіше його роблять бабусі. Склад виходить ніжним, повітряним і готується дуже просто

Інгредієнти

  • Молоко тепле – 1,5 склянки
  • Дріжджі швидкі – 7-8 г
  • Цукор – 3 столових л без гірки
  • Борошно – 7 ст. Ложок в опару / 3 склянки в тісто
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 1 чайна л без гірки
  • Соняшникової олії – 0,5 склянки
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Кріп, яйце для змащування

Приготування покроково

розмішуємо дріжджі

Змішуємо молоко з цукром і дріжджами до повного розчинення

всипаємо борошно

Водимо поступово сім столових ложок борошна постійно перемішуючи

ставимо опару

Прикриваємо опару плівкою, ставимо в тепле місце, щоб вона збільшилася вдвічі приблизно на 30-40 хв.

варимо картоплю

Варимо очищену картоплю до готовності

обсмажуємо курку

Філе нарізаємо дрібним кубиком обсмажуємо на великому вогні до золотистого кольору

яйця в мисці

Збиваємо два яйця з чайною ложкою солі

вливаємо олію

Вливаємо півсклянки рослинної олії перемішуємо вінчиком до однорідності

вводимо опару

Виливаємо збільшену втричі опару

засипаємо борошно

Додаємо поступово три склянки борошна замішуємо тісто. Дивіться за ситуацією іноді потрібно трохи більше або навпаки менше

змащуємо руки

Змащуємо руки жиром і вимішуємо остаточно масу на столі, присипаному борошном

Кладемо його в змащену миску і даємо постояти ще хвилин 15

вимішуємо еластичне тісто

філе із зеленню

Товчемо варену картоплю з молоком додаємо курку з кропом

кладемо начинку

Відриваємо шматок на око розгортаємо в кружок, в середину кладемо начинку

ліпимо трикутник

Защеплюємо краї трикутником, шов вдавлюємо всередину, перевертаємо і злегка придавлюємо

ховаємо шви

кладемо швом донизу

змащуємо молоком

Змащуємо білком, відправляємо першу партію великих пиріжків у розігріту до 180 градусів духовку до готовності, приблизно на 20-30 хв. Другу партію я роблю розміром трохи меншим

Готовність ви самі побачите, коли з’явиться красива золотава скоринка

випікаємо 30 хвилин

Такі трикутнички добре брати з собою на природу або подати до приходу гостей. Ними цілком можна замінити вечерю або обід, зберігаються вони кілька днів і завжди є паличкою виручалочкою на будь-який випадок

Начинку міняйте під свій настрій, експериментуйте, робіть як із м’ясом, так і з солодким сиром або джемом

розламуємо пиріжок

Здобна випічка з куркою та грибами

булочки з печерицями

Інгредієнти

  • Борошно – 500 г
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 гр.
  • Цукор – 1 столова л
  • Щіпка солі
  • Вода – 300 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.

Начинка

  • Варене стегенце – 300 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль, перець чорний
  • Бульйон – 50 мл

Приготування пиріжків

просіюємо борошно

Просіюємо п’ятсот грам борошна

швидкодіючі дріжджі

Додаємо пакетик сухих дріжджів, цукор і дрібку солі для балансу

вливаємо воду

Поступово перемішуємо вливаючи теплу воду

вливаємо вершкове масло

Вливаємо розтоплене масло замішуємо тісто руками на столі

скачуємо кульку

Формуємо кульку залишаємо в змащеному посуді під плівкою на 1 годину для підйому

обсмажуємо цибулю

Обсмажуємо цибульку на вершковому маслі 2-3 хв.

додаємо гриби

Додаємо порізані дрібним кубиком гриби, обсмажуємо до готовності, випаровуємо вологу

додаємо курку

Додаємо подрібнене масло, солимо, перчимо, пробуємо на солоність

Для соковитості підливаємо кілька ложок бульйону, в якому варилося м’ясо, і знімаємо з вогню

накладаємо начинку

Для точності шматочки я буду зважувати по 50 г, але можна і на око. Відрізаємо шматок, скачуємо в кульку, розминаємо в корж, у середину кладемо 2 чайні ложечки з гіркою начинки

защіплюємо краї

З’єднуємо і защипуємо два краї шов вдавлюємо всередину

ліпимо пиріжок

обтягуємо плівкою

Розкладаємо пиріжки на деку швами вниз, прикриваємо плівкою, залишаємо доходити на 20 хв.

змащуємо олію

Щоб вийшла гарна глянцева скоринка змащуємо булочки жовтком

деко в духовці

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин режим верх/низ

випікаємо 25 хвилин

Такі пиріжки підійдуть до будь-якої вашої першої страви, прекрасне поєднання курки з грибами завжди є безпрограшним варіантом. А пропорції тонкого тіста і великої кількості наповнювача не залишить байдужим нікого з гостей

розламуємо булочку