Пиріг з ревенем: рецепти приготування

Пиріг з ревенем рецепти приготування
Якщо ви ніколи не чули про таке овочі, то саме час з ним ближче познайомитися, адже має він досить широке застосування в кулінарії.

Кращий спосіб використовувати дану рослину у себе на кухні – приготувати пиріг з ревенем, рецепт такий випічки вразить вас простотою, а сам десерт – незвичайним смаком. Завдяки природній кислинки, що міститься в сезонної смакоти, випічка виходить пікантною, соковитою і з таким, що запам’ятовується назавжди ароматом.

Як приготувати солодкий пиріг з ревеню

Складові

  • Кефір – 1 ст. + –
  • Ревінь – 7-8 стебел + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 2 ст. + –
  • Кориця – до смаку + –
  • Розпушувач – 1,5 ч.л. + –
  • Масло вершкове – для змащування форми + –
  • Цукор – 1 ст. + –
  • Ванілін – за смаком + –

Як спекти пиріг з ревеню: простий рецепт

Для багатьох ревінь – це яскравий смак дитинства, адже, гостюючи у бабусі в селі, більшість з нас зривали цю рослину і наминали з цукром або цукровим сиропом просто так. Бабусі або мами підходили до цього питання більш ґрунтовно і робили з овочевої культури компоти і пироги.

Сьогодні і ми спробуємо спекти смачний ревеневий пиріг за бабусиним рецептом. Маючи під рукою всі необхідні продукти, можна приступати до приготування.

  1. Збиваємо яйця з цукром, потім змішуємо отриману суміш з ваніліном і кефіром, знову все гарненько збиваємо.
  2. З’єднуємо просіяне борошно з пекарським порошком (розпушувачем), після чого пересипаємо суху суміш в збиту кефіру яєчну масу.
  3. Ревінь для пирога спочатку очищаємо (тобто знімаємо з нього верхню плівку), а після – нарізаємо великими шматками.
  4. Додаємо ревеневий нарізку в тісто, ретельно все заважаємо.
  5. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом (змащувати треба і дно, і бортики, щоб випічка не пригоріла, а після випікання легко діставалася), виливаємо в неї замішане тісто і поміщаємо все в розігріту до 200 ° C духовку на 30 хвилин. Готовність перевіряємо сухою дерев’яною паличкою (сірником або зубочисткою).

pirog-s-revenem-recepty-prigotovleniya.4jpg

6. Коли десерт спечеться – посипаємо його ароматної корицею і в трохи остившем вигляді подаємо до столу.

Примітка! Деякі господині роблять страви, в тому числі і печуть пироги, з листя ревеню, але воістину корисними і їстівними вважаються тільки стебла рослини. Листя ревеню називають отруйними, тому їх вживання може завдати шкоди здоров’ю.

В цілому, ревенем не варто захоплюватися дітям, людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, нирок, а також тим, хто має або схильний до утворення каменів в органах. Все тому, що в цій овочевої культури міститься багато щавлевої кислоти.

Покроковий рецепт пирога з ревеню з мигдалем і корицею

Класичний бабусин рецепт випічки з ревенем ми розглянули. Тепер пора перейти до більш вишуканим рецептурами. Пропонуємо зробити пиріг з ревеню з корицею і сметанно-мигдальної заливкою – це настільки смачно і пікантно, що ви захочете приготування повторити.

Це найсмачніший і легкий рецепт приготування цієї десерту. В результаті його використання ви отримаєте шикарну повітряну випічку з особливою начинкою, в якій гармонійно поєднаються кислота і солодкість.

Складові

Для тесту

  • Яйця курячі – 1 шт .;
  • Розпушувач – 1 ч.л .;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Борошно – 250 г;
  • Цукор – 60 г.

Для начинки

  • Цукор – 200 г;
  • Стебла ревеню – 500 г.

для заливки

  • Мигдаль – 50 г;
  • Сметана – 200 г;
  • Кориця – 1 ч.л .;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Ванільний цукор – 2 ч.л.

pirog-s-revenem-recepty-prigotovleniya.5jpg

Рецепт приготування пирога з ревенем і мигдалем

  • Очищаємо ревінь і дрібними кубиками нарізаємо.
  • Засипаємо ревеневий нарізку цукром і на час залишаємо, щоб овоч пустив сік.
  • Замішуємо тісто для пирога з ревенем: розтануло вершкове масло (кімнатної температури) перетираємо з цукром.
  • Забиваємо в отриману масу одне яйце, акуратно все перемішуємо міксером.
  • Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем і пересипаємо в перетерту масу – замішуємо смачне тісто.

Тестова маса вийде трохи липкою і м’якою, тому радимо додати до неї 2-3 г борошна, щоб вона легко «лягла» в форму для випічки.

  • Форму (рекомендуємо використовувати круглу з діаметром 24 см) змащуємо вершковим маслом, посипаємо панірувальними сухарями, після чого викладаємо в неї заготовлене тісто.
  • Тісто зверху покриваємо ревенем і заливаємо соком з нього ж.
  • Духовку розігріваємо до 185-190 ° C і поміщаємо в неї форму з майбутнім ревеневим пирогом на 35 хвилин.
  • Готуємо заливку для нашого пирога: збиваємо два курячих яйця і, не припиняючи їх збивати, додаємо в яєчну масу сметану. Потім всипаємо корицю і цукор (ванільний).
  • Подрібнюємо не дуже дрібно мигдаль і також змішуємо його зі сметанно-яєчною масою.

pirog-s-revenem-recepty-prigotovleniya.3jpg

  • Дістаємо пиріг з ревенем з духовки, поливаємо підготовленою заливкою і повертаємо назад в духовку на 15-20 хвилин. За цей час поверхню випічки повинна "зміцніти".
  • Коли пиріг охолоне – щедро посипаємо його цукровим порошком.

Варіанти начинки для пирога з ревенем

Готувати випічку з начинкою з ревеню можна по-різному. Не обов’язково використовувати для начинки один тільки кислий овоч, його можна змішувати і з іншими продуктами.

Традиційно кислуватий ревінь змішують з цукром або цукровим сиропом, щоб зрівняти солодкість і кислоту, або зробити випічку по-справжньому солодкою (все залежить від кількості цукру).

Однак, крім цукру, в ревеневий начинку можна також класти:

  • солодке пісочне печиво;
  • полуницю;
  • малину;
  • вишню;
  • сир.

Як варіант, ревінь в пирозі можна замінити яблуком. Багато хто стверджує, що саме на цей фрукт схожий смак готового ревеневого десерту.

pirog-s-revenem-recepty-prigotovleniya2

Ми цілий рік їмо вдома всіляку випічку, начинкою для неї стають самі різні і, часом, несподівані продукти. Коли на вулиці літо – пропонуємо відмовитися від класичних зимових начинок, начебто варення і фруктів, які є у продажу в будь-який сезон року. Краще спробуйте зробити смачний пиріг з ревенем за рецептами, які ми вам запропонували – і ви, напевно, залишитеся задоволені.

Ніде правди діти, зараз і ревінь у продажу знаходиться цілий рік, але в зимовий період він привізною, а той, який росте на наших грядках, нічим не обробляється і насичений натуральними корисними елементами – буває тільки влітку. Використовуйте цю можливість і оздоровлюйтеся зі смаком.

Смачного!