Якщо ви ніколи не чули про таке овочі, то саме час з ним ближче познайомитися, адже має він досить широке застосування в кулінарії.
Кращий спосіб використовувати дану рослину у себе на кухні – приготувати пиріг з ревенем, рецепт такий випічки вразить вас простотою, а сам десерт – незвичайним смаком. Завдяки природній кислинки, що міститься в сезонної смакоти, випічка виходить пікантною, соковитою і з таким, що запам’ятовується назавжди ароматом.
Як приготувати солодкий пиріг з ревеню
Складові
- Кефір – 1 ст. + –
- Ревінь – 7-8 стебел + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Борошно пшеничне – 2 ст. + –
- Кориця – до смаку + –
- Розпушувач – 1,5 ч.л. + –
- Масло вершкове – для змащування форми + –
- Цукор – 1 ст. + –
- Ванілін – за смаком + –
Як спекти пиріг з ревеню: простий рецепт
Для багатьох ревінь – це яскравий смак дитинства, адже, гостюючи у бабусі в селі, більшість з нас зривали цю рослину і наминали з цукром або цукровим сиропом просто так. Бабусі або мами підходили до цього питання більш ґрунтовно і робили з овочевої культури компоти і пироги.
Сьогодні і ми спробуємо спекти смачний ревеневий пиріг за бабусиним рецептом. Маючи під рукою всі необхідні продукти, можна приступати до приготування.
- Збиваємо яйця з цукром, потім змішуємо отриману суміш з ваніліном і кефіром, знову все гарненько збиваємо.
- З’єднуємо просіяне борошно з пекарським порошком (розпушувачем), після чого пересипаємо суху суміш в збиту кефіру яєчну масу.
- Ревінь для пирога спочатку очищаємо (тобто знімаємо з нього верхню плівку), а після – нарізаємо великими шматками.
- Додаємо ревеневий нарізку в тісто, ретельно все заважаємо.
- Змащуємо форму для випікання вершковим маслом (змащувати треба і дно, і бортики, щоб випічка не пригоріла, а після випікання легко діставалася), виливаємо в неї замішане тісто і поміщаємо все в розігріту до 200 ° C духовку на 30 хвилин. Готовність перевіряємо сухою дерев’яною паличкою (сірником або зубочисткою).
6. Коли десерт спечеться – посипаємо його ароматної корицею і в трохи остившем вигляді подаємо до столу.
Примітка! Деякі господині роблять страви, в тому числі і печуть пироги, з листя ревеню, але воістину корисними і їстівними вважаються тільки стебла рослини. Листя ревеню називають отруйними, тому їх вживання може завдати шкоди здоров’ю.
В цілому, ревенем не варто захоплюватися дітям, людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, нирок, а також тим, хто має або схильний до утворення каменів в органах. Все тому, що в цій овочевої культури міститься багато щавлевої кислоти.
Покроковий рецепт пирога з ревеню з мигдалем і корицею
Класичний бабусин рецепт випічки з ревенем ми розглянули. Тепер пора перейти до більш вишуканим рецептурами. Пропонуємо зробити пиріг з ревеню з корицею і сметанно-мигдальної заливкою – це настільки смачно і пікантно, що ви захочете приготування повторити.
Це найсмачніший і легкий рецепт приготування цієї десерту. В результаті його використання ви отримаєте шикарну повітряну випічку з особливою начинкою, в якій гармонійно поєднаються кислота і солодкість.
Складові
Для тесту
- Яйця курячі – 1 шт .;
- Розпушувач – 1 ч.л .;
- Вершкове масло – 100 г;
- Борошно – 250 г;
- Цукор – 60 г.
Для начинки
- Цукор – 200 г;
- Стебла ревеню – 500 г.
для заливки
- Мигдаль – 50 г;
- Сметана – 200 г;
- Кориця – 1 ч.л .;
- Яйця – 2 шт .;
- Ванільний цукор – 2 ч.л.
Рецепт приготування пирога з ревенем і мигдалем
- Очищаємо ревінь і дрібними кубиками нарізаємо.
- Засипаємо ревеневий нарізку цукром і на час залишаємо, щоб овоч пустив сік.
- Замішуємо тісто для пирога з ревенем: розтануло вершкове масло (кімнатної температури) перетираємо з цукром.
- Забиваємо в отриману масу одне яйце, акуратно все перемішуємо міксером.
- Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем і пересипаємо в перетерту масу – замішуємо смачне тісто.
Тестова маса вийде трохи липкою і м’якою, тому радимо додати до неї 2-3 г борошна, щоб вона легко «лягла» в форму для випічки.
- Форму (рекомендуємо використовувати круглу з діаметром 24 см) змащуємо вершковим маслом, посипаємо панірувальними сухарями, після чого викладаємо в неї заготовлене тісто.
- Тісто зверху покриваємо ревенем і заливаємо соком з нього ж.
- Духовку розігріваємо до 185-190 ° C і поміщаємо в неї форму з майбутнім ревеневим пирогом на 35 хвилин.
- Готуємо заливку для нашого пирога: збиваємо два курячих яйця і, не припиняючи їх збивати, додаємо в яєчну масу сметану. Потім всипаємо корицю і цукор (ванільний).
- Подрібнюємо не дуже дрібно мигдаль і також змішуємо його зі сметанно-яєчною масою.
- Дістаємо пиріг з ревенем з духовки, поливаємо підготовленою заливкою і повертаємо назад в духовку на 15-20 хвилин. За цей час поверхню випічки повинна "зміцніти".
- Коли пиріг охолоне – щедро посипаємо його цукровим порошком.
Варіанти начинки для пирога з ревенем
Готувати випічку з начинкою з ревеню можна по-різному. Не обов’язково використовувати для начинки один тільки кислий овоч, його можна змішувати і з іншими продуктами.
Традиційно кислуватий ревінь змішують з цукром або цукровим сиропом, щоб зрівняти солодкість і кислоту, або зробити випічку по-справжньому солодкою (все залежить від кількості цукру).
Однак, крім цукру, в ревеневий начинку можна також класти:
- солодке пісочне печиво;
- полуницю;
- малину;
- вишню;
- сир.
Як варіант, ревінь в пирозі можна замінити яблуком. Багато хто стверджує, що саме на цей фрукт схожий смак готового ревеневого десерту.
Ми цілий рік їмо вдома всіляку випічку, начинкою для неї стають самі різні і, часом, несподівані продукти. Коли на вулиці літо – пропонуємо відмовитися від класичних зимових начинок, начебто варення і фруктів, які є у продажу в будь-який сезон року. Краще спробуйте зробити смачний пиріг з ревенем за рецептами, які ми вам запропонували – і ви, напевно, залишитеся задоволені.
Ніде правди діти, зараз і ревінь у продажу знаходиться цілий рік, але в зимовий період він привізною, а той, який росте на наших грядках, нічим не обробляється і насичений натуральними корисними елементами – буває тільки влітку. Використовуйте цю можливість і оздоровлюйтеся зі смаком.
Смачного!