Липневі спекотні дні радують нас різноманітністю овочів і фруктів, адже в цей час можна готувати десерти і ароматну випічку зі свіжими плодами.
Найактуальніше в цей час – пиріг з ревенем, його простий рецепт з пісочного тіста сподобається кожній господині. З стебла такого чудового овочу виходить дуже смачна випічка і до того ж низькокалорійна.
Існує безліч думок з приводу сімейства ревеню, але більшість схиляється до того, що це овоч, хоча смак його більше схожий на фруктовий. Ревінь дуже широко використовують в кулінарії: з нього готують компоти, десерти, гарніри, салати – це лише деякі страви, де присутня ця рослина.
Якщо ви любитель цього овоча або хочете спробувати його приготувати, то обов’язково повинні дізнатися, як вибрати якісні стебла.
Як вибрати смачний ревінь
- Найпопулярніший вид ревеню – хвилястий, він дуже м’який та ніжний, в пироги хвилястий ревінь додають в сирому вигляді.
- При покупці ревеню вибирайте пружні і тверді стебла, зів’ялі вже не порадують вас таким смаком як свіжі.
- Також звертайте увагу на колір стебел, ніж він яскравіше, тим молодше продукт перед вами.
- При виборі ревеню надломити край стебла, якщо почуєте хрускіт – рослина свіже і молоде. Страви з такого ревеню вийдуть дуже соковитими і ароматними.
- У тепличних умовах ревінь вирощують цілий рік і в супермаркеті він завжди є в наявності. Але самі корисні і смачні стебла виростають під сонцем і влітку краще купувати їх на ринку. Ревінь – невибаглива рослина і його вирощують багато дачників, найкраще купувати у них.
Візьміть на замітку ці поради і ви завжди зможете вибрати якісний продукт!
Пісочне тісто для пирога
Для готування пирога потрібно вибрати хороший варіант тесту, пропонуємо вам найвдаліший і універсальний, який підійде для пирога з будь-якою начинкою.
Інгредієнти для тесту повинні бути свіжими. Борошно вищого сорту, а яйця краще брати домашні.
Складові
- Борошно – 2 склянки;
- Яйця – 2 шт;
- Пекарський порошок – 2 ч.л .;
- Маргарин для випічки – 180 г;
- Цукор – 3 ст.л .;
- Цукрова пудра – 3 ст.л .;
- Мелений імбир – 0,5 ч.л.
Як приготувати пісочне тісто для пирога
Текстура тесту залежить від маргарину, якщо хочете менш розсипчасте тісто зменшіть його кількість. Обов’язково додавайте цукрову пудру, тоді тісто буде м’яким і повітряним.
- Пекарський маргарин розтопіть на водяній бані або розм’якшіть при кімнатній температурі. У глибокій мисці з’єднайте його з цукровою пудрою, яйцем і цукром. Добре перемішайте віночком до однорідного стану.
- Борошно просійте і змішайте з пекарським порошком і меленим імбиром.
- Сухі компоненти поступово всипати в суміш і вимісити м’яке пісочне тісто.
- Перед складанням пирога відправте тісто в холодильник на 10 хвилин. Тим часом приготуйте начинку і розігрійте духовку.
Готується таке тісто швидко і головне його достоїнство – воно добре пропікається.
Пісочний пиріг з ревенем і абрикосами
Ревінь відмінно поєднується з абрикосами і приготувати пиріг з таких компонентів – вдалий варіант.
За бажанням ревінь можна обробити перед цим: зварити в сиропі і протерти через сито або зварити з нього варення і потім додавати в пиріг. Але якщо ви хочете відкрити справжній смак ревеню, використовуйте сирі стебла.
Складові
- Пісочне тісто – 0,5 кг;
- Ревінь – 300 г;
- Абрикоси – 10-12 штук;
- Цукрова пудра – 4 ст.л .;
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л .;
- Яйце – 1 шт.
Як печеться пісочний пиріг з ревенем
- В першу чергу замісіть пісочне тісто і відправте в холодильник на 10-15 хвилин. Увімкніть духовку на 190С і добре розігрійте. Охолоджене тісто викладіть у форму (її можна змастити маслом або застелити промасленим пергаментом). Руками розподіліть тісто, зробіть високі бортики і відправте в духовку на 15 хвилин.
- Стебла ревеню і абрикоси добре вимийте і висушіть на кухонному рушнику. Ревінь наріжте невеликими шматочками і покладіть в миску. Абрикоси розділіть на половинки, вийміть кісточки і наріжте ягоди часточками, потім відправте в миску до ревеню.
- До нарізаним інгредієнтам додайте яйце, цукрову пудру і кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішайте.
- Дістаньте з духовки форму з коржем і вилийте зверху приготовлену начинку. Надішліть пиріг в духовку і випікайте 30 хвилин до готовності.
Готовий пісочний пиріг посипте цукровою пудрою, трохи охолодіть і подавайте до столу. До пісочного пирога з ревеню підійдуть холодні чаї та компоти!
Пиріг з ревенем і сиром з пісочного тіста
Складові
- Пісочне тісто – 0,5 кг + –
- Ревінь – 350 г (3 стебла) + –
- Цукор-пісок білий – 100 г + –
- Сирна маса – 200 г + –
- Мигдаль – 50 г + –
Як робиться сирний пиріг з ревенем
- Приготуйте пісочне тісто і розділіть на дві частини, першу відправте в морозилку. Другу частину тіста викладіть у форму для випікання і відправте в духову шафу. Випікайте корж протягом 20 хвилин при температурі 200 ° С.
- Стебла ревеню вимийте під проточною водою і наріжте брусками по 3 сантиметри. Складіть в сотейник, засипте цукром і проваріть на слабкому вогні 5-10 хвилин. Потім відкиньте на друшляк і остудіть.
- Змішайте сирну масу (краще взяти ванільну) з остиглими стеблами. Дістаньте з духовки форму і викладіть на корж начинку.
- Дістаньте з морозилки тісто і натріть на крупній тертці по всій поверхні пирога. Після відправте в духовку і випікайте 20 хвилин до готовності.
- Готовий пиріг посипте мигдальними горіхами (попередньо мигдаль можна підсмажити в духовці і подрібнити в блендері).
Пиріг з ревенем – відмінний рецепт з пісочного тіста до повсякденного чаювання. Посиденьки з подружками стануть ще веселіше у компанії такого чудового десерту.